Ahmet Ataç 15 02 2024

Devlet istedi rektör istifa etti!

Arif Anbar yazdı

11 Nisan 2018 13:42
A
a
Sütiş Eskişehir
GÜN IŞIĞI GÖRMEMELİDİR
“Tertemiz insanlara çamur atan, üniversite ortamını karartan, çevresine huşunet ve husumetle davranan, bununla da kalmayıp dört ailenin umut ve hayallerini söndüren şerefsiz en ağır şekilde, hiçbir hafifletici sebep göstermeksizin cezalandırılmalı, bir daha da gün ışığı görmemelidir.” 
 
*
 
SUÇ ORTAKLIĞI DEĞİL MİDİR?
“Madem akıl sağlığı yoktu, neden gerekli önlemler alınmadı? Madem bu alçağın aklından zoru vardı, niye itibar cellatlığı yapmasına sessiz ve tepkisiz kalındı? Akli dengesi yerinde olmayan birisinin uyduruk şikayetlerine ihtimam, ufunetli jurnallerine itibar edilmesi vahim bir çarpıklık, bir bakıma suç ortaklığı değil midir?”
 
*
 
SERT İSTİFA ÇAĞRISI…
“Osmangazi Üniversitesinin yönetiminde bulunan şahıslar, yaşanmış bu kadar trajedi ve ağır sonuçlar karşısında, gereğini yapacak iradeyi, görevden ayrılacak basireti ne zaman, daha hangi hallerde göstereceklerdir? Sorarım sizlere, üniversitede ilim ve irfanın omuzlarda olması gerekirken, masumların içine sere serpe uzandığı tabutların omuzlara alınması nasıl izah edilmelidir? Suçlu sadece kurşunu sıkan mıdır? Kaldı ki bu katilin kripto FETÖ'cü olduğu herkesin dilinde, herkesin ifadesindedir.”
 
*
 
BİR SALDIRI DAHA OLABİLECEĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
“Anlaşılan malum kripto FETÖ'cü suçsuz günahsız insanlara bühtanla saldırarak, suç imal ederek kendisini saklamaya, emellerini gizlemeye gayret etmiştir. Cinayet gününe kadar da bunda ne yazık ki başarılı olmuştur.
FETÖ'cü olduğu konusunda güçlü emareler bulunan bir namus yoksunu, mezkur üniversiteyi kana ve gözyaşına bulamış, dahası saygınlığına gölge düşürmüştür. YÖK derhal acil önlemleri devreye almalı, muhtemel saldırıların önüne geçmelidir. Suç ve suçluya göz yumanlar, ön açanlar, buyur edenler de gizlenemeyecek kadar nettir.”
 
*
 
PENSİLVANYA’NIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRENLER…
“Üstüne vazife olmadığı halde, facebook, twitter gibi sosyal medya zeminleri başta olmak üzere, ekranlarda, gazetelerde, aslı astarı olmadan ona buna FETÖ'cü diyen, onu bunu FETÖ'cü diye fişleyen, çeteci gösteren, dedikodu üreten, fitne yayan, değerli isimler üzerinde karalama yapan kim varsa, biliniz ki ya lokması haram ya da kripto damarın gizli hafiyesidir. Bu hastalıklı tiplerin kimlerle sorunu varsa kötülemeye, suçlamaya, özellikle FETÖ’cü göstermeye çalışmaları Pensilvanya’nın ekmeğine yağ sürmektedir.”
 
*
 
FETÖ MÜCADELESİNİN EN BÜYÜK ENGELİ…
“FETÖ’yle mücadele ediyorum bahanesiyle, gerçek FETÖ’cüleri arkalayan, mazlumları hızara veren, insan onuruna kara çalan namertler mücadelenin önündeki en büyük engeldirler. Bu engelin kaldırılması hepimiz için şarttır, vatan ve millet görevidir. FETÖ’nün kripto damarı son derece faal ve aktiftir.”
 
 
*
 
Yukarıda okuduğunuz ifadeler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yaşanan katliama ilişkin önceki gün grup toplantısında yaptığı konuşmadan alıntıdır.
 
*
 
Katliamın olduğu günden bugüne, belki de en ağır, en doğru, en basiretli, en vicdanlı, en samimi açıklamayı Devlet Bahçeli yaptı ve Rektör Hasan Gönen’in, yönetimiyle birlikte derhal istifa etmesi gerektiğini savundu.
 
*
 
Bu açıklamanın üzerinden daha 24 saat geçmeden Rektör Gönen istifa etti.
 
*
 
Gönen’in, istifa kararını, kendi öz iradesiyle, vicdani bir sorgulamayla verdiğini kesinlikle düşünmüyorum.
Yukarıdan herhangi bir talimat, baskı ya da zorlama olmasa, Gönen hala görevini sürdürüyor olacaktı.
 
*
 
Yukarıda da belirttik ya…
Devlet Bahçeli son noktayı koydu.
Önce olayı araştırdı, sonrasında ise sorumlu mercilerle görüştü ve en doğrusunun “onurlu bir istifa” olacağı kararlaştırıldı.
Sonrasında Devlet Bey çıktı kürsüye, “istifa edeceksin” der gibi konuştu.
Sonuçta Rektör Gönen, demokrasinin gereklerinden biri olan istifa mekanizmasının çalışmasıyla birlikte görevinden ayrılmak zorunda kaldı.
Doğru olan da buydu.
 
*
 
Bitirirken…
Türkiye’nin çeşitli kentlerinde meydana gelen birçok alçak terör saldırısıyla, yüzlerce masum yurttaşımız yaşamını yitirmişti.
Saldırılardan sonra, sorumluluğu olan bir tek insan evladı istifa etmemişti.
İşte o zor günlerde, maalesef demokrasi mekanizması çalıştırılamamıştı.
Ancak bu kez aynısı olmadı.
Devlet istedi, olayın sorumlularından Rektör Hasan Gönen, istifa etti!
 
*
 
Peki, sadece Gönen mi istifa etmeliydi?
Bunun da ciddi bir biçimde sorgulanması gerektiğini düşünüyorum… 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Arife Tarif 12 Nisan 2018 18:11

Sayın Gazeteci, objektif yazınızdan dolayı sizi kutluyorum, yalnız ESOGÜ nün sukunete kavuşması için tüm eki yönetimin belirlediği yönetim kademeleri kurullar, senatao, bölüm başkanlıkları değişmeli. Zira Eski yönetim gerçekten mayvelist bir tavırla Eskişehirde bir ilbaşkanının (CHP) eşini doktorası olmamasına ragmen derslere soktu. kendisi maden mühendisi fakat çok özel eğitim gerektiren derslere sokuldu. Bu ve bunun gibi olayların önüne geçmek için acilen tüm yönetim kademelerinin değişimi şarttır.

0 26 Cevap Yaz
Sakip 11 Nisan 2018 15:11

Ekibide istifa etmeli tabiiki onur,haya ve gururla varsa

1 11 Cevap Yaz
SORU 11 Nisan 2018 14:57

yardımcıları hala neden orda duruyor?

1 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi