Derdimiz dertleri değil

Tarım Kredi Marketlerinde vatandaşın dertlerini dinleyen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, hükûmetin büyük bir gösterişle ilan ettiği fiyat indirimlerinin, aslında bir kandırmaca olduğuna değindi.

22 Ağustos 2022 08:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Tarım Kredi Marketlerinde vatandaşın dertlerini dinleyen CHP Milletvekili Utku Çakırözer, hükûmetin büyük bir gösterişle ilan ettiği fiyat indirimlerinin, aslında bir kandırmaca olduğuna değindi.
Aslında ciddi bir indirim yapılmadığını bilmek için Milletvekili Çakırözer’in gözlemlerine ihtiyacımız yok. Vatandaş olarak zaten Tarım Kredi marketlerindeki indirimlerin birer aldatmaca olduğunun farkındayız. Elbette tamamen yalan söylememişler bizlere. Ancak indirimler 1 – 2 lira seviyesinde ve bazı zincir marketlerde de bazı ürünleri daha ucuza almak mümkün.
Ayrıca Tarım Kredi marketlerinde talimat ile fiyat düşürerek, hâne halkı ekonomisini düzeltemezsiniz. Bunun iki sebebi var. Birincisi serbest piyasada fiyatlar kendiliğinden belirlenir. 2’inci Dünya Savaşı sırasında bugün AK Partinin yaptığının aynısını CHP’li Saraçoğlu Hükûmeti yaptı ve sonuçta karaborsacılık patladı. Şu meşhur karne meselesi o zaman ortaya çıktı.
İkincisi ise Türkiye genelinde sadece 1.000 civarında tarım kredi kooperatif marketi var. Oysaki 35 bin zincir market reyonu bulunuyor. Bakkal ve marketleri saymıyorum bile. Yani siz tram kredideki fiyatları yarıya düşürseniz bile, piyasada rekabete dayalı bir indirim yapamazsınız.
Nitekim Sayın Çakırözer de aynı konuya değinmiş ve “Yapılması gereken talimatla fiyat düşürmek değil. Ekonomide gerçek anlamda enflasyonu düşürecek politikaların uygulanması lazım. Yapılması gereken Anadolu’daki çiftçimizi, besicimizi, üreticiyi desteklemek! Çiftçinin mazotunda, gübresinde, elektriğinde, besicinin yeminde destek sağlamak” ifadelerinde bulunmuş.
Usta bir gazeteci olan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, marketlerde halkı dinlemiş ve dertlerini yetkililere anlatmış.
Sorun şu ki vatandaşın derdi, yöneticilerimizin derdi değil…
 

İki üzücü kayıp

Eskişehir hafta sonu herkesin üzüldüğü iki önemli kayıp yaşadı. İlki henüz 31 yaşında olan genç ve güzel bir doktor olan Selim Gizem Kıreli’nin aramızdan ayrılmasıydı. Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden Kıreli, maalesef mücadelesini kazanamadı.
İkinci önemli kayıp ise Eskişehirspor camiasının önemli bir ismi olan Osman Başkan’ın zamansız ayrılışıydı. İYİ Parti’nin kurucu teşkilatlarında da görev yapan Osman Başkan, herkesin sevdiği bir isimdi. Kanser illetine yenik düşen her iki isme de Allah’tan rahmet, ailelerine ise sabır diliyoruz.
 

Güzel haberi özlemişiz

Çatören Barajı’nın doluluk oranının geçen seneye göre yüzde 20,5 oranında arttığını öğrendik. Birkaç senedir küresel felaketlerle uğraşıyoruz. Her ne kadar toplumun geniş kesimleri kovid salgınına yoğunlaşsa da, bunun kadar ciddi bir kuraklık sorunumuz vardı. Bu seneki yağışlar biraz yüzümüzün gülmesine sebep oldu. Geçen sene barajlarımızın seviyesi çok düşüktü. Bu sene normale geldi. Yani öyle “Barajlar doldu taştı” diye düşünmeyin, normal seviyeye ulaştığımıza seviniyoruz. Yine de güzel haberleri özlemişiz. İnşallah barajlarımızın suları, tarlalarımıza bereket olarak yansır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kul,un değil sadece ve sadece Allah(c.c ),nun KUL,u 22 Ağustos 2022 21:59

Tarım kredi marketlerde sınırlı gelen,sınırlı sayıdaki 3-5 TL ucuz ürün haftada 2 defa geliyor anında bitiyor,kısacası indirim rafta değil,lafta kaldı.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi