DEĞİŞİMİN GETİRDİĞİ STATÜ

Eskişehirspor’un üç maçta oynadığı oyun çok tatmin etmese de yapmış olduğu mücadele üst safhadaydı. Bunun en önemli

3 Eylül 2013 19:03
A
a
Sütiş Eskişehir
 
Eskişehirspor’un üç maçta oynadığı oyun çok tatmin etmese de yapmış olduğu mücadele üst safhadaydı. Bunun en önemli nedenleri oynadığı rakiplerin ligin önemli takımları olmasıydı. Görev bilinci içinde savunmayı ön planda tutan Eskişehirspor oynamaktan çok oynatmamaya yönelik hamleler yaptı, sistemini ona göre kurdu. Takımdaki oyuncular sistem içinde kalarak, özellikle genç oyuncular statü kazanmak adına gösterdikleri performans, onları takımın önemli parçaları yaptı. Taraftar arasında hayranlık uyandırdı.
 
“Statü” kavramı bir kişinin ait olduğu, grup veya takımın başarısına ne ölçüde katkı sağladığı, prestij kazandırdığı, ne kadar güce sahip olduğunu gösterdiği ilgidir.
 
Statü kazanmada etkili olan özellikler arasında fiziksel, teknik, taktik ve psikolojik beceriler, deneyim, ısrarlılık, dayanıklılık, süreklilik ve liderlik becerileri sayılabilir. Bir futbolcunun bu özellikleri kazanması için yönetim, en önemlisi de Teknik Heyetin gençlere güvenerek onlara forma vermesi gerekir. Gençler de aldıkları bu formanın hakkını vererek yaptıkları görevde sürekliliği ön planda tutarak takımın parçaları olduklarını hissetmeliler ve hissettirilmeliler. Galatasaray maçına baktığımızda özellikle Aytaç ve Tarık’ın ilk maçlara nazaran daha istekli ve hırslı oyunu devamlılık açısından önemli bir göstergeydi. Erkut da sürekli oynamaya başladıktan sonra özgüven kazanıp süreklilik gösterecektir.
 
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam’ın gençlere şans vererek, onlara güvendiğini ve inandığını göstermiştir. Gençler de hocalarını mahcup etmemişlerdir. Ertuğrul hoca Eskişehirspor’daki değişimi, gelişimi ve dönüşümü başarıyla başlatmıştır. Her kesimin desteklediği bu değişimden hoca ne kadar gururlansa hakkıdır.
 
Yönetim göreve geldiğinden bugüne kadar vermiş olduğu sözleri yerine getirmeye çalışıyor ve getiriyor. Futbolla ilgili tüm dinamikleri, Eskişehirspor’un bir parçası olduğunu hissettiriyor ve değer veriyor. Bunu önemsiyorum.
Basındaki bazı arkadaşların yönetimle ilgili çalı dibi dövmeye başladıklarını üzülerek takip ediyorum. Naçizane önerim biraz zaman…
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi