Çuvaldız etkisi

Tufan Çakır yazdı

30 Eylül 2017 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Valla bu hafta bu köşede yorum yapmayacağım ama yazmaya devam edeceğim. Bir atasözü ile konuyu açacağım. “İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır” bu sözün özü; Hoşlanılmayan bir davranışın en küçüğünü başkalarından önce kendimizde deneyip etki görmeli; ondan sonra bunun daha büyüğünü başkalarına uygulamanın ne denli uygun olup olmayacağına karar vermeliyiz şeklinde açıklayabiliriz. Şimdi bu atasözü de nereden çıktı dediğinizi duyar gibiyim ama şu son zamlardan bahsedeceğim. Konuyu da buraya bağlayacağım.
Geçmiş hükümetlerde, şimdiki hükümetlerde, gelecekteki hükümetlerde, en kolay yolu seçerek çeşitli nedenlerle zam yapmaya devam edeceklerdir. Bu gerçeği kabul etmemiz gerekir. Ancak bunun bir ölçeği olması gerekir. Tabi ki Devleti yönetmek zor. Bunun için gelir lazım. Bunun içinde yalnız. Zam yapmayı düşünmemek lazım. Örneğin; Ülkenin gelirleri akıllı tasarruf yapılarak kullanılması lazım. Hizmetler yapılırken bunların maliyetlerinin, gelecek yıllardaki ödemelerin dengelerinin kurulması lazım. Yollar, köprüler, hastaneler, havaalanları yapılırken, Bunlara ödenecek olan, tazminatların ve paraların iyi hesap edilmesi lazım. Yani sizin anlayacağınız. Lazımda lazım bu örnekleri çoğaltmak çok kolay bu tür harcamalar ile ilgili pek çok yazı da yazdık.
Bu açıklamalardan sonra biliyorsunuz, MTV’ si %40’a, Gelir vergisi tarifesinin 3. dilimi %30’a, Finans sektörüne yönelik Kurumlar vergisi oranı da %22’ye çıkarılıyor. Bazı istisnalar ve kira gelirlerindeki götürü gider oranları da düşürülüyor. Bu düzenlemelerin(zamların) hakikaten biraz ayarı kaçmış gibi. Daha petrole, doğalgaza, elektriğe, iğneden ipliğe gelen zamlardan pardon düzenlemelerden bahsetmeyeceğim. Onun için milletvekillerimize sesleniyorum. Biraz şu iğneyi kendinize de batırın. Sonra bize çuvaldızı da batırırsınız. Sizler milyon dolarlık arabaları alırken, saraylarda otururken, asgari ücretin 15 katına yakın maaşlar alırken. Bu zamların mecburiyetini, yapılması gerektiğini topluma, çalışanlara halka anlatamazsınız. Bu zamları yaparken gösterdiniz bonkörlüğü ve mantığı çalışanların maaşlarının, asgari ücretlerin belirlenmesi sırasında da gösterin lütfen.
Lütfen bizlerden fedakarlık beklerken, önce bizlere örnek olun, ne dersiniz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi