Çünkü İYİ Parti?

Arif Anbar yazdı

18 Mayıs 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de milletvekili çıkarma iddiası olan dört parti mevcut.
AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP.
24 Haziran’da erken seçim yapılacağının açıklanmasıyla birlikte, yukarıda saydığımız dört parti içerisinden en iyi başlangıcı yapan parti İYİ Parti oldu.
 
*
 
Peki, niye İYİ Parti?
 
*
 
 
Çünkü…
Özellikle İl ve Odunpazarı İlçe Kongrelerinde yaşanan tartışmaları bir anda silip attı, ortadan kaldırdı, kongre salonunda bıraktı ya da kamuoyuna unutturdu diyebiliriz.
 
*
 
Çünkü...
Kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra hiç zaman kaybetmeden; köy köy, mahalle mahalle, sokak sokak seçim çalışması yapmaya başladı. İYİ Parti bunu yaparken diğer partiler ise örgüt-teşkilat içi kavgalarla hem zaman kaybetti hem de partililerini küstürdü.
 
*
 
Çünkü…
24 Haziran’da erken seçim yapılacağının açıklanmasıyla birlikte İYİ Parti’ye hizmet etmek isteyen, Türkiye’nin kurtuluşunun İYİ Parti’yle olacağını düşünen, milletvekili hayali olan ya da canı isteyen kim varsa İYİ Parti’den milletvekili aday adayı oldu.
Kimse de kimseye aday adayı olma, seni listeye almazlar demedi!
Ve 36 aday adayı içerisinden geçmişte CHP’de politika yapan da var, MHP’de politika yapanda. Demokrat Parti’de politika yapan da var Anavatan Partisi’nde politika yapanda. Büyük Birlik Partisi’nde politika yapan da var Doğru Yol partisinde politika yapanda. Vesaire…
Yani…
Neredeyse toplumun tüm kesimlerini temsil eden isimler tek bir çatı altında toplanmış ve kavgasız gürültüsüz aday adayı olmuş.
Aday adaylığı sürecinde de herhangi bir ayrışma ve tartışma çıkmadığı gibi birlik görüntüleri verilmiş.
 
*
 
Çünkü…
İYİ Parti, 36 aday adayı için geniş kapsamlı bir tanıtım programı gerçekleştirdi.
Toplumun neredeyse tüm renklerini omuz omuza bir araya getirerek, deyim yerindeyse gövde gösterisi yaptı. Ancak diğer partilerden bu noktada ‘çıt’ yok!
 
*
 
Çünkü…
Şu an cadde ve sokaklarda giydirilmiş araçlarla gezici reklam yapan ve muhtelif yerlerde kampanya müziğine rastlanan tek parti İYİ Parti.
 
*
Çünkü…
Tüm bunları yaparak, kuruluş aşamasında yakaladığı rüzgarı kaybetmedi. Dahası, rüzgarın şiddetini bir hayli arttırdı ve arttırmaya da devam ediyor.
 
 
*
 
Yukarıda, İYİ Parti’nin erken seçim sürecine diğer partilere nazaran neden daha iyi başladığının sebeplerini aktarmaya çalıştım.
Tabi saydığımız nedenlere başka başka faktörler eklememiz de mümkün ancak yukarıda aktardıklarımızın yeterli olduğunu düşünüyorum.
 
*
 
Şu soruyu sorarak bu bölümü kapatıyorum:
Acaba İYİ Parti, diğer partilerden daha iyi, daha sistemli ve daha coşkulu başladığı seçim sürecini, aynı şekilde devam ettirebilecek mi?
Bu konuyu zaman zaman işleyeceğiz…
 
Ankara’daki adamlarımız!..
 
Ankara’daki adamlarımız!..
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) kayıtlı üç odamız var.
Sanayi Odası (ESO), Ticaret Odası (ETO) ve Ticaret Borsası (ETB).
 
*
 
Söz konusu odaların yöneticilerine ilişkin art arda gelen haberler bizleri fazlasıyla mutlu etti ve şehrimizin geleceği açısından bir hayli umutlandırdı.
 
*
 
Önce ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ile Başkan Yardımcısı Sinan Özeçoğlu’nun haberi geldi.
Söz konusu iki isim, TOBB Sanayi Odaları Konseyi’ne asil üye olarak seçilmişler.
 
*
 
Ardından ETO Başkanı Metin Güler ile Meclis Başkanı Halil Ara’ya ilişkin gelişmeyi duyduk.
Bahsettiğim isimler de, TOBB Ticaret Odaları Konseyi’ne asil üye olarak seçilmişler.
 
*
 
Son olarak ETB Başkanı Ömer Zeydan’a ilişkin bir haber aldık.
TOBB’daki yönetim kurulu üye sayısı 15’ten 21’e çıkınca Zeydan, yedek üye olarak bulunduğu TOBB yönetim kurulunun asil üyesi olmuş.
 
*
 
Harika değil mi sizce de?
Eskişehir’in istikbali için oldukça önemli olan üç odamızın önemli isim ya da isimleri, Ankara’da, kentimizi temsil edecek.
Eskişehir sanayisi, ticareti ve tarımına ilişkin meseleler Ankara’ya kolaylıkla aktarılabilecek ve varsa sorun daha hızlı çözülebilecek.
Bunun yanı sıra, daha kolay proje üretilip kabul ettirilebileceği gibi, daha kolay hibe de bulunabilecek.
 
*
 
Yukarıda saydığımız isimleri aldıkları ağır yükümlülük nedeniyle canı gönülden tebrik ediyor,  şehrimiz için hayırlı olsun diyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali seher 19 Mayıs 2018 02:02

İyi mi ? Hadi canım sende

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi