Cuk!

Arif Anbar yazdı

16 Nisan 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Yılmaz Büyükerşen, Kayseri Mustafa Çelik

Şehir Hastanesine yapılacak yol ve tramvay hattı gündeme gelince, Yılmaz Büyükerşen Twitter’dan açıklama yapma gereği duydu. Kayseri’de Şehir Hastanesinin tramvay hattını hükümetin yaptığını söyleyen Büyükerşen, yine hükümetin eşitlik ilkesine göre hizmet etmediğini belirtti. Bunun üzerine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’ten net yanıt bir yanıt geldi. Çelik, Hükümetin Eskişehir’e 12 ayrı köprülü kavşak yaptığını ancak Kayseri’ye yapılan 14 ayrı köprülü kavşağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiğini söyledi. Ardından da, “Kendi öz kaynaklarımızı kullanarak yaptık” diye sitem etmediklerini ifade etti.
Uzun yıllar yaptığım takibe dayanarak söyleyebilirim ki; Büyükerşen, tartışma yaşadığı kişiyi hangi konu olursa olsun ezer geçerdi. Ancak bu sefer olmadı. Zira Mustafa Çelik’in Büyükerşen’e cevabı, cuk oturdu!

Havuz problemi?

Havuz problemi?
 
“Mart ayı içerisinde 3 büyük müsabakaya ev sahipliği yapan havuzumuz o tarihlerde tehlike arz etmiyor muydu? Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan büyük bayan-erkek ve 2 aylık sporcu kayıtları neden yapılmıştır? Son 2 ayda havuza 100 bin liraya yakın harcama  neden yapılmıştır? Son 3 ay içerisinde havuz kulvar kullanım ücretlerine yüzde 60 oranında artışa gidilmesinin dayanağı nedir? Kulüplerle neden kulvar ücreti pazarlığı yapıldı? ‘Kulvar ücretlerini kabul etseydiniz şimdi havuzda yüzüyor olacaktınız’ sözünü neden söylediniz?”
Bu sorular, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy’a… Atatürk Kapalı Yüzme Havuzu kapatılınca gerçekleşen protesto gösterisinde soruldu bu sorular. Ama hala cevaplanmadılar. Kamuoyu Aksoy’dan yanıt bekliyor.
  
Skoru bil, tıraş bizden!

Skoru bil, tıraş bizden!

 
Fatih Er… Es Es Kuaför isimli bir iş yeri var ve sıkı bir Eskişehirspor taraftarı. Er, Eskişehirspor maçları için “Skoru bil, tıraş bizden” isimli bir kampanyaya imza attı. Maçtan önce kuaföre gidiyorsun, Fatih Bey’e skor tahminini söylüyorsun, tahminin tutarsa bedavaya tıraş oluyorsun. Merak edenler için Es Es kuaför, Öğretmenler Caddesi üzerinde.
 
Sevinç’li karar…
İç Anadolu’nun en verimli ovalarından biri olan Alpu Ovası’na kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı açılan davaların ilki sonuçlandı. Eskişehir İdare Mahkemesi’nin verdiği kararda, Eskişehir Valiliği’nin Sevinç Mahallesi’nden çıkarılacak ve termik santralde kullanılacak kömür ile ilgili “ÇED raporu gerekli değildir” kararı iptal edildi.
Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı bu davanın, iktidar partisine rağmen Eskişehir lehine sonuçlanması, termik santral mücadelesi açısından ileriyle dönük umut verdi ve ciddi bir motivasyon sağladı.

Mithat Körler Asla küme düşmeyiz

“Asla küme düşmeyiz!”
 
Mithat Körler… Eskişehir’in Türkiye çapında tanınmış en büyük sanatçılarından bir tanesi. İyi de bir Eskişehirspor taraftarı. Es-Es’e hem yönetici, taraftar, hem de sanatçı olarak verdiği katkılar tartışılmaz. Körler yine Eskişehirspor’umuz adına harika bir adım attı ve beste yaptı. Bestesinde dedi ki: “Asla küme düşmeyiz.” Körler’in bu bestesi uğurlu geldi ki takımımız ölüm kalım mücadelesi olan Samsunspor müsabakasında gol oldu yağdı, bununla beraber umutlarımız tekrar alevlendi.

Viyana’da bir Türk…

Viyana’da bir Türk…
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan dur durak bilmiyor. Bir bakıyorsunuz Eskişehir’e gelmiş, bir bakıyorsunuz Türkiye’nin ücra bir bölgesinde çalıştığını görüyorsunuz, bir bakıyorsunuz yurtdışından el salladığı haberini alıyorsunuz. Karacan en son Avusturya’daki Türk yetkililer, STK temsilcileri ve iş adamları ile görüşmek; Türk vatandaşlarının durumuna ilişkin istişare yapmak amacıyla Türkiye’den ayrıldı. Stratejik görüşmelerini gerçekleştirdikten sonra da Viyana’ya çıkarma yaptı, esnafları ziyaret etti.
Ne diyelim? Böyle bir enerji, inat ve çalışma azmi az kişiye nasip olur. Bizde buradan şahsını tebrik ediyor, “aynı tempoda devam” diyoruz.
 
Engelli kitap!
 
Sürekli engellendiğini söyleyen ve engellemeleri kitap haline getireceğini ifade eden Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dediğini yaptı, “Engellere rağmen birlikte başarıyoruz” isimli kitapçığı hazırladı.
İşte o kitapçığın başlıkları: Şehri Derya Parkı’na/ DSİ engeli - TOKİ Karapınar/TOKİ engeli - Kurşunlu Külliyesi/Vakıflar Bölge Müdürlüğü engeli - Güneş Enerji Projesi/AK PARTİ engeli - Gökmeydan Spor Kampüsü/Vakıflar Bölge Müdürlüğü engeli - Orman Fidanlığı/Orman İşletme Müdürlüğü engeli - Hoş geldin bebek projesi/Nüfus Müdürlüğü engeli - Köy okullarının onarımı/ İl Milli Eğitim Müdürlüğü engeli - Karapınar Spor Tesisi/Milli Emlak engeli - Halk Market/ KIZILAY engeli - Yenikent Kapalı Pazaryeri/AK PARTİ engeli - Sanat yolu-Sanat Sokağı/Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu engeli - Kurs, eğitim, etüt, sertifika/İl Milli Eğitim Müdürlüğü engeli - Regülatör piknik alanı, Botanik Park/DSİ ve Valilik engeli.
 
Basiret…
 
ESOGÜ’de dehşet veren bir olay yaşanmış, bir cani dört akademisyeni katletmişti. Bu katliamın ardından Rektör Hasan Gönen istifa etti. Gönen’in yerine YÖK tarafından Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kemal Şenocak vekaleten atandı ve görevine başladı. Söz konusu atamanın hayırlı olmasını diliyor, böyle olayları önlemek adına rektörlerimize basiret diliyorum!

Kıraç köprüye çıkacak

Kıraç köprüye çıkacak

Odunpazarı Belediyesi, çalısmaları tamamlanan Hamamyolu Projesi için görkemli bir açılıs yapmaya hazırlanıyor. Daha önce 29 Ekim’de hizmete girecegi duyurulan parkın açılısı, çalısmaların uzamasının ardından ertelenmisti. Sonunda tarih belli oldu. Park, 28 Nisan Cumartesi günü yapılacak olan törenle açılacak. Açılısın ardından gün boyu Hamamyolu’nda çesitli etkinlikler gerçeklestirilecek. Aksam ise rock müziginin efsane isimlerinden Kıraç sahne alacak.

Fotoğrafın dili olsa

Fotoğrafın dili olsa

Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Kazım, evladım, duydun mu Ahmet’in başına neler geldiğini?
Odunpazarı Bld. Bşk. Kazım Kurt: Duydum, duydum hocam…
CHP İl Bşk. Sinan Özkar: Ben niye duymadım lan? Neyse bende güleyim de olayı biliyormuş gibi yapayım…

Bir Tweet Mustafa Çelik
-Kayseri BB Başkanı-
Eskişehir’den Başkan Yılmaz Amcam bir twit atarak Kayseri’de yapılacak bir yatırım için sitemde bulunmuş. Oysa bizler hükümetimizin her ilde yaptığı işlerle gurur duyuyor ve övünüyoruz. @erolkaya_ist @Harun_Karacan @Y_Buyukersen

Dünya insanları

Dünya insanları
Bombay'da 3 ton patlayıcı, 600 fünye, 249 el bombası ve 6406 parça mühimmatın yerini tespit ederek büyük bir katliamı önleyen Zanjeer isimli köpeğin cenaze töreni…


Karikatür

Karikatür


Afiş

Afiş


1952 yapımı müzikal komedi “Singin’in the Rain” (Yagmur Altında), sessiz sinema devrinden sesli sinemaya geçis periyodunda 3 yıldız oyuncunun arasında geçen hikâyeyi anlatıyor. Müzikal konusunda iyi bir izleyici olmasanız bile, yagmurlu bir aksamda takım elbiseli bir adamın ''singin' in the rain'' diyerek sokak lambasının üstünde durdugu sahneyi bilmeyen yoktur. Iste o sahne bu filme ait ve film tek kelimeyle mükemmel. Bu film ayrıca, çekim teknikleri açısından günümüzde bile örnek alınan ciddi bir bas yapıt. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Necmi 30 Nisan 2018 13:38

Kocelinden geldim eskisehir harika ollmus rabbim boyle baskanlari ulkemizin her kosesine nasip etsin

0 0 Cevap Yaz
Mustafa kelebek 17 Nisan 2018 12:17

Yol çevre yolu denildi köprüler ona göre yapıldı Büyükerşen yapmış olsaydı yol ve köprüler böyle kalitesiz ve düzensiz olmazdı kuzey ve güney çevre yolu kent mevdanı ne oldu Arif bey sen bundan haber ver Kayseri belediye başkanın tercüman olma özüne sahip çık yalancı cikarcilarin sözcüsü olma gerçekleri araştır gör sen bir gazetecisin halka gerçekleri anlat iktidar yanlısı olma

1 2 Cevap Yaz
asiye 16 Nisan 2018 13:35

hamamyolu niçin engellenmedi

1 4 Cevap Yaz
Nedim 16 Nisan 2018 12:24

Şimdiii Yımaz Büyükerşen Hoca Eşitlik ilkesine göre Kayseri de YHT yok Eskişehir de ise yıllar önce yapıldı! Bu duruma göre Kayseri ilinin mağduriyeti giderilmesi gerekiyor! İlla ki böyle diyorsan tramvay hattına 2,5 km hattı devlet yapsın! tabi ki sen de Kayseri ye YHT getirirsin! ANLAŞTIK MI! Cuk,Cuk cuk tabi cuk cuk cuk

4 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi