Ahmet Ataç 15 02 2024

Prof.Dr. Alper Çabuk

Cömert yürekler

30 Aralık 2019 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Aslında bir türlü yazamadığım için eskidi bu haber biraz ama değerini ve önemini hiç kaybetmedi, kaybetmeyecek. Bu bakımdan geç de olsa bu hafta köşe yazımı Eskişehir Teknik Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Sanat ve Tasarım Galerimizde Dr.Utku Şenol tarafından açılan Bir Çocuk Sevdim isimli fotoğraf sergisine ayırmak istiyorum.

Elele Gülümsetmeye SYDD ve Yıldız Tozu Eskişehir Yardımlaşma Grubu bünyesinde yapılan yardımlaşma faaliyetleri sırasında, Dr.Utku Şenol tarafından çekilen fotoğrafların sunulduğu “Bir Çocuk Sevdim” isimli fotoğraf sergisi, 2 Ocak 2019 tarihine kadar Vega Outlet Center’da Sanat ve Tasarım Galerisinde fotoğrafseverlerin ziyaretine açık olacak. Dr. Utku Şenol sergiyle ilgili olarak şunları söyledi: “2016 yılından bugüne 1.264 ailenin hayatına dokunduk. İhtiyaç sahibi ailelerin her türlü ihtiyaçlarını temin edip, ailelere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Küçük bir dernek ve az sayıda yardımsever ile yürüttüğümüz faaliyetlerimizde Türk ve Türkmen ailelerimize öncelik tanımak zorunda kalıyoruz. Gönül ister ki; şehrimizde hiç ihtiyaç sahibi aile kalmasın, bizim de imkanımız ancak buna yetiyor ve imkanları zorlamak için tüm ekip arkadaşlarımız olağanüstü gayret gösteriyor. Sadece 2019 yılında 2.650 çocuğumuza bayramlık aldık, 50 küçük yavrumuzu sünnet ettirdik, 853 çocuğumuza okul eğitim seti ve okul formalarını ulaştırdık. Elimizden geldiği kadar ailelerimizi erzaksız ve etsiz bırakmamaya çalışıyor, faturalarını ya da kiralarını ödeyemeyenlere destek oluyoruz. Kışa girdiğimiz şu günlerde de, özellikle okula giden çocuklarımıza mont ve bot ulaştırma telaşındayız.

Bir ilkokulumuzu 1 haftalık tatil döneminde boyadık, eksiklerini tamamladık, şimdi de okulumuza kütüphane hazırlama telaşındayız. Derdimiz sadece ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmak değil”, diyen Şenol şunları da sözlerine ekledi: “Nerede aç insan görsek, nerede ağaçsız bir alan görsek harekete geçiyoruz. Gece gündüz demeden güzel işler yapmaya çalışıyoruz. İyi bir vatandaşlığın sosyal sorunlara karşı hareket etmekte yattığına inanıyor, özellikle çevre konusunda da aşırı duyarlı davranıyoruz. Doğaya bilinçsizce atılan çöpleri düzenli olarak temizliyor, temizlik yaptığımız yerlere de, ceviz, badem ve meşe fidanları dikiyoruz. Eskişehir’in tüm köylerine 600 adet ceviz fidanı ulaştırma üzerine bir projeye başladık. 2 köyümüzde bu çalışmamızı tamamladık, fidanlar toprakla buluştu ve meyve vermeye başladılar. 10 sene içinde en az 200 köyümüzde bu çalışmamızı yaygınlaştırmak istiyoruz.

Gördüğünüz üzere derdiğimiz sadece aç ve açıkta kalan insanların yaşam standartlarını iyileştirmek değil, iyi ve merhametli insanlarla bir araya gelip, güzel işler yapmaya çalışmaktır. Yeri geliyor, gecenin bir saatinde sokaklarda yaşayan ailelere yeni evlerini bulurken, yeri geliyor o akşam yemek yememiş bir aileye erzak ve sıcak yemek bulup ulaştırıyoruz”. Şenol, “bu fotoğraf sergimizde, yardım edilen evlerdeki çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluğu ve umudu fotoğrafsever dostlarımızla buluşturmak ve bir nebze de böyle hayatlar var mı diye sorusu olanlara cevap verebilmekti. İlgili herkese huzurlarınızda teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

………………..

Bir yılı daha bitiriyoruz. Yazımı yeni yılda doyurulacak açlıkların azalması, cömert yüreklerin, bölüşülmeye hazır yaşamların artması dileğiyle Paul Eluard’ın Aydınlık şiiriyle bitirmek istiyorum...
Herkese çok güzel bir yıl dilerim…
“Hiç bir vakit tam karanlık değil gece,
Kendim de denemişim ben,
Kulak ver dinle,
Her acının sonunda,
Açık bir pencere vardır,
Aydınlık bir pencere,
Hayal edilecek bir şey vardır,
Yerine getirilecek istek,
Doyurulacak açlık,
Cömert bir yürek,
Uzanmış açık bir el,
Canlı canlı bakan gözler vardır,
Bir yaşam vardır yaşam,
Bölüşülmeye hazır”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi