Çocuk büyütmek

Murat Özgül yazdı

4 Ekim 2017 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Son zamanlarda gazetelerimizin hafta sonu verdikleri magazin ilavelerine bir göz atmak istedim.
Kim nerede ne yapmış? Beni zerre kadar ilgilendirmez. Merak da etmem. Fakat çok çarpıcı bulduğum bir hususu sizlerle paylaşmak isterim.
Anne ve babası ile birlikte 8 – 15 yaş aralığında bazı çocuklar doğum günlerini kutlamaktalar. Gazete eklerinde de poz poz fotoğrafları çıkmakta. ‘Ne var bunda?’ dediğinizi duyar gibiyim. Ama kutlama yaptıkları mekan MEYHANE olursa işte o zaman iş bambaşka bir yere gider.
Anne ve baba olmak kolaydır. Büyütmek ve iyi bir ebeveyn olmak çok zordur. Bazı alışkanlıklarınızdan vazgeçmek zorundasınız. Fedakar olmanız gerekir. Alışkanlıklarınızı bir kenara bırakarak, çocuklarınıza rol model olmalısınız.
Yaşı itibarıyla alkollü alanlarda olmaması gereken çocuklar, doğum günü bahanesi ile meyhanelere, gece kulüplerine götürülemez.
En az anne ve baba kadar, işletmecilerin de mekanlarına çocuk kabul etmemeleri gerekir.
Çocuk benim çocuğum. İstediğim yere gider, istediğimi yaparım diyemezsiniz.
Çocuk doğum günü kutlamasını büyüklerle değil, kendi yaş grubundaki arkadaşları ile yapmalıdır. Çocukça davranacağı, arkadaşları ile oyun oynayabileceği ve neşeli vakit geçirebileceği yerlerde organizasyon yapılmalıdır.
Sağlıklı ve eğitilmiş nesiller için anne ve baba sorumluluğu büyüktür. İçkili bir ortamda, büyüklerin eğlencesi içinde, mum üfletip pasta kestirseniz ne yazar?
Yatma saatinde, alkol duvarına merdiven dayamış, yaşlı başlı insanların içinde çocukların geleceğini biçimlendirmeye anne ve baba dahi olsa kimsenin hakkı yoktur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi