Çıkın, boşaltın terk edin...

Cihan Yıldırım yazdı

8 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu kelimeler Odunpazarı Belediyesi yetkililerinin en çok duydukları kelimeler arasında. Üç yıldır devletten, bürokrasiden duydukları kelimeler sadece bunlar. Yardımı, desteği geçtik de bu bakış açısı, bu anlayış, bu çifte standart hiç hoş değil. Böyle düşünmeme nelerin sebep olduğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Haklı olup olmadığıma yazının sonunda karar verin.
1. Göreve gelir gelmez ecrimisil çıkardılar. Büyükdere'de Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak kullanılan 'hazine' arazisinin 10 yıllık kullanım ücretini talep ettiler. Belediye AK Parti'deyken nedense kimsenin aklına gelmedi bu ücreti tahsil etmek. Belediye CHP'ye geçince akıllarına geldi sanırım.
2. Kurşunlu Külliyesi... Yine AK Partili başkan döneminde hiç sorun yoktu. Vakıflar her yıl sözleşmeyi imzalıyordu. Rutin bir işlem gibiydi... Ne zaman CHP'li başkan geldi 'Çıkın, terk edin' dendi. Gözleri öyle dönmüştü ki içeride çocukların sergisi varken kapıya kilit vurdular. Kurşunlu da 'geçici' çözüldü. Yine de belediye her yılın sonuna doğru 'taciz' ediliyor.
3. Anadolu Üniversitesi tarihi bölgede küçük bir oda vermişti. Belediye odayı turizm ofisi olarak kullanıyordu. O küçük odayı da istediler ve sonunda aldılar CHP'li Odunpazarı Belediyesi'nden... 
4. Gökmeydan Spor Kompleksi... Mülkiyetin çoğu Vakıflar'a ait. Belediye AK Parti'deyken pazar yeri olarak kullanıldı ama tutmadı, halk rağbet etmedi. Kazım Kurt, spor kompleksi yaptı. Ahali nefes aldı. CHP'li belediyenin prim yaptığını gören Vakıflar hemen 'çıkın' dedi. İktidarın yerel temsilcileri araya girince kurtuldu spor kompleksi.
5. Regülatör'de piknik alanı var. Belediyeye tahsisli... Elbette 'boşaltın' dendi. İçindeki işletmenin kira bedeli önceden AK Partili belediyeye gidiyordu. Belediye CHP'ye geçince ücret Hazine'ye gitmeye başladı.
6. Botanik Parkı... Aynı şekilde... Belediye AK Parti'deyken kira belediyeye ödeniyordu. CHP gelince o para Hazine'ye gitmeye başladı. Bakım ve temizliğini yine belediye yapıyor...
7. Orman Fidanlığı olayı... İhale yapıldı, CHP'li Odunpazarı ihaleyi kazandığı için ihale iptal edildi. Hem de komik bir gerekçeyle... Bakan eden kimse de yok. Atıl duruyor. Yazın sıcaktan bir metre gölge yer arıyoruz ailecek piknik yapmak için. Birileri siyaset yapacağım diye hizmete engel oluyor.
8. Şelale Park meselesi... En komiği bu. Kültür Başkentliği döneminde parka konulan Nasrettin Hoca figürleri bile geri istendi CHP'li belediyeden. Hoca'yı kazanıyla birlikte kamyona atıp Sivrihisar'a götürdüler.
9. Son olarak da CHP'li Odunpazarı'na Kanlıpınar'dan 'çıkın' dendi. Bilinen adıyla Şehr-i Derya Parkı... AK Partili başkan döneminde böyle bir isteğe cüret edemeyen DSİ Bey, CHP'li başkan döneminde esip gürlüyor! Tıpkı diğer bürokratlar gibi... Odunpazarı Belediyesi halka daha iyi hizmet sunmak için bu parka beş milyona yakın harcama yapmış. Tekne sayısını da ikiye çıkarmış. Burada 20-25 kişilik bir ekip çalışıyor. Üstelik belediye tek kuruş kazanmıyor. Ama tüm bunlara rağmen ilkel siyasetin kurbanı olmak üzere. Bugün saat 15.00 gibi DSİ ekipleri parkı teslim almaya gidecek. Şayet alırsa önceki örneklerde olduğu gibi belediye AK Partili olana kadar kapısına kilit vuracak!
10. Konumuzla doğrudan ilgisi yok ama zihniyeti görmemiz için bir örnek daha vereceğim. CHP'li Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri bazı resmi kurumlara çöp kutusu, bank falan göndermiş. Üzerinde isimleri yazıyor. Birileri o isimlerden bile rahatsız oldu. Kimini bir gece ansızın boyadılar, kimini 'çiçekle' sansürlediler. Çok acıklı, zavallı ve çirkin bir hikayeydi! Bu siyaset değil, bürokrasi değil, mücadele değil, muhalefet hiç değil.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sadi AYGÜN 8 Mayıs 2017 17:38

Bunlarin ki politika degil,sadece KIN ve NEFRETlerini kusmak,is yapanlara bile bile engel olmak...

2 4 Cevap Yaz
AHMET SEÇKİN 8 Mayıs 2017 17:19

BÜTÜN BUNLARI SAYIN KURT BASIN TOPLANTISI İLE HEM ESKİŞEHİR HALKINA HEMDE TÜRKİYE KAMUOYUNA MUTLAKA DUYURMALI.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi