Ciddiyet ve istikrar

Ayhan Taşçı yazdı

22 Mart 2015 00:01
A
a
Sütiş Eskişehir
İstikrar bir takımın aynasıdır.
İstikrarın olmadığı bir yerde başarının gelmesi söz konusu bile olamaz.
Bir ileri iki geri vitesle insanları mutlu etmeniz çok zordur.
‘Ya siz insanlarla dalgamı geçiyorsunuz?’ demezler mi adama…
Bir hafta önce rakibinize tek bir pozisyon vermeden galip geliyorsunuz, bu hafta ise neredeyse küme düşmesi kesinleşmiş Balıkesirspor’dan fark yiyorsun.
Bu nasıl bir çelişki anlam veremedim.
Verebilen varsa helal olsun.
                    ***
Bakınız, sizlere biraz da şeytanın avukatlığını yapayım.
Futbolun bazı gerçekleri vardır. Onların başında da şu geliyor. Napolyon’un meşhur sözü. PARA, PARA, PARA…
Şimdi ben diyorum ki futbolcular iki türlü çok iyi para kazanırlar 1 şampiyonluğa oynarken, 2 küme düşmemek için mücadele ederken…
Yani diyorum ki cuma akşamı Eskişehirspor, Balıkesirspor’u yenmiş olsaydı, Eskişehirspor yüzde doksan ligdeki konumu itibariyle rahatlamış, Balıkesirspor ise ligde kalma umutlarını iyice tüketmiş olacaktı.
                    ***   
Bir önceki yazımda şöyle bir cümle kurmuştum, bir maçı kazanabilmeniz için birçok önemli faktörün yan yana gelmesi gerekir. Yani, teknik, taktik, kondisyon, mücadele, bireysellik, ciddiyet vs. gibi birçok şeyi sayabilirim. Eskişehirsporlu futbolcular, karşılaşmanın 15.dakikasından sonra sahada adatama bitse de tatile gitsek edasında bir performans sergilediler.
                    ***
İlk 45 dakikalık dilimde Eskişehirspor’un en güçlü kalesi sağ kulvar adeta yerle bir oldu. Kamil Ahmet ve Kaan Kanak’ın olduğu kanatı adeta otobana çeviren sol bek Berkan Balıkesirspor’un galibiyetinde önemli rol oynadı. Dakikalar 80’leri gösterdiğinde skor 4-1 en uçta Funes Mori topu almış tek başına mücadele ediyor. Pas verecek arkadaşını bulamıyor. Aslında Eskişehirspor’un Balıkesirspor’a yenilmesinin özeti de burada yatıyor diyebilirim.
                    ***
İşin özü şu, futbolda devamlılık esastır.
Gerek takım olarak gerekse, bireysellikte.
Geçen hafta hem bireysel hem de takım olarak birçok futbolcu ön plana çıkmıştı. Onun için Takımsal ve bireysel performansların devamlılığı takımın ligdeki sıralamasını ve konumunu da belirtir. 12’nci adam sonsuz teşekkürler her türlü dez avantajlara rağmen takımlarını inanılmaz bir şekilde destekledikleri için.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi