CHP Odunpazarı Kongresi

Soner Yüksel yazdı

6 Aralık 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Odunpazarı İlçe Kongresi’ne dair birkaç gündür yazılan çizilenleri okuyorum da, bazı yorumların ve olumsuz eleştirilerin sanki biraz ağır kaçtığını düşünüyorum.
Eleştirilerin dozajı o kadar yüksek ki, bunların iyi niyetli ve tespit eleştirisinden çok, hazırlanılmış ve söylenmeyi bekleyen eleştiriler olduğunu hissetmek düşündürücü.
Bir mahalle seçiminde bile farklı farklı grupların çekiştiği CHP’yi biat kültürü ile tartmak ve Demokrasi katledildi demek sizce de ağır bir söylem değil mi? Hele ki bunu iddia edenlerin ciddi bir kısmı CHP’li olduğunu söylüyorsa bunu normal mi karşılamalıyız?
İşin garibi son birkaç güne kadar tek aday olan Akın Sallarel’in genel yapı nedeniyle 5 aday çıksa bile her koşulda elini kolunu sallaya sallaya kazanacağını herkes bildiği halde, Ferda Kavaklı’nın neden aday olduğunu, ya da oldurulduğunu bilmezden gelmek garip değil mi?
Yeterli imza toplanamadı diye geri çekilen bir aday var diye ortada bunun kabahati bu durumun oluşacağını bilerek ve isteyerek oyun kuranların mı? Yoksa uygun görmedikleri için imza vermeyen bundan dolayı demokrasi katili diye suçlananlar mı sizce?
Kaldı ki aday belirlemeden tutunda, tüm ilçelerde ve yerel yönetimlerde sanki yüzde yüz demokrasi hâkimmiş gibi iş sadece Odunpazarı kongresine gelince bunu ilk kez yaşanıyormuş gibi enteresan bulmak da hakikaten çok garip değil mi?
 Şu bir gerçek ki Yerel yönetimlerin liderleri birlikte çalışacakları ekipleri tercih etmede inisiyatif kullanıp bazı işaretler verirler. Bunun kabul ya da reddi ise delegelere aittir. Bu yıllardır süregelen bir gerçektir. Nasıl Tepebaşı’nda Atilay Dalgıç ve ekibi Belediye tarafından desteklendiyse ve bu gayet doğaldır dediysek Odunpazarı’nda da Akın Sallarel’in seçilmesi ya da tek aday olması kadar doğal bir durum yoktur. 5 aday olsa da seçilecek olan isim belliyken bir takım şüphe uyandırıcı adaylık ve çekilme süreçleri ise kurgu olarak düşündürüyorsa Demokrasi sürecinden önce niyet katliyle ilgili tartışmamız gerekiyor.
Farkındayız birileri Eskişehir de CHP’yi dizayn etmeye çalışıyor. Buna bazen Başkanları’da alet ederek kendi amacına ilerleme peşinde ama o işler 20 sene önceki gibi kolay değil. Bu yüzden oyun kurulurken bence daha dikkatli olmak lazım.  En azından saha da başka oyuncuların da olduğunu unutmamak gerek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi