CHP’nin kendi evlatlarını yok etme hastalığı!

İyi ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “kavgasız, gürültüsüz, uzlaşmanın hakim olduğu bir kongre süreci istiyorum” dedi

11 Ocak 2020 08:39
A
a
Sütiş Eskişehir
İyi ki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “kavgasız, gürültüsüz, uzlaşmanın hakim olduğu bir kongre süreci istiyorum” dedi.
Hay demez olaydı!
Öyle ki, Türkiye’nin çoğu şehrinde olduğu gibi, Eskişehir’deki CHP kongrelerinde de istenmeyen hadiseler yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.
Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe kongrelerinde partililer arasında fiziksel şiddete varan olayların yaşandığını hepimiz biliyoruz.
Dış ilçe kongrelerinde de irili ufaklı benzer olaylar yaşanırken, özellikle İl Başkanı Abdülkadir Adar tarafından partililer üzerinde yapıldığı konuşulan baskı ve çeşitli kongre oyunları, bir hayli rahatsızlık veriyor.
Zira Mihalıççık ilçe kongresinde meydana gelen kabul edilemez olaylar, bu durumun ispatı niteliğinde. (Konuya ilişkin daha önce kaleme aldığım ‘Yedi düvele karşı seçim alan başkan’ ve ‘Rezalet’ başlıklı yazılara www.anadolugazetesi.com adresinden ulaşabilirsiniz.)
 
*
 
Bugün sizlere, 25 Ocak’ta yapılacak olan Sivrihisar ilçe kongresine ilişkin kulağıma gelen bir takım kulisleri aktaracağım.
 
*
 
Aslına bakılırsa CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar’ın Sivrihisar’da gösterdiği kabul edilemez tavır, Mihalıççık’ta yaşananlarla bir bakıma benzerlik taşıyor.
Şöyle anlatayım…
Bildiğiniz üzere Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, 31 Mart yerel seçimlerinde önce CHP’nin adayıydı.
Ancak Adar ile CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü’nün girişimleriyle beraber Haydar Çorum’un adaylığı iptal edildi ve İYİ Parti’nin adayı desteklendi.
Durum böyle olunca da Çorum, DSP’den aday oldu ve ezici bir üstünlükle seçimi kazandı.
Bu arada CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner, Haydar Çorum’un CHP’den aday yapılması yönünde ısrarcı olduğu için, yine Adar-Süllü ikilisinin girişimiyle görevden alındı.
Sonuçta Adar ve Süllü, CHP’nin Mihalıççık’ta seçim kaybetmesinin müsebbibi oldu.
Aynı ikili bu sefer, geçtiğimiz günlerde yapılan Mihalıççık ilçe kongresine müdahale ettiler ve görevden aldıkları İsmet Taner’in ilçe başkanı seçilmemesi için her yolu denediler.
Fakat istedikleri olmadı; örgütü arkasına alan İsmet Taner, ders niteliğinde bir seçim alarak tekrar CHP’nin ilçe başkanı seçildi.
 
*
 
Şimdi gelelim Sivrihisar’daki kongre sürecine…
Biraz geriden başlayalım; 31 Mart yerel seçim sürecine uzanalım…
CHP’nin Sivrihisar Belediye Başkan adayı ilk önce Habil Dökmeci olarak belirlendi.
Ancak daha sonra, tıpkı Mihalıççık’ta yaşanan olay gerçekleşti ve Habil Dökmeci’nin adaylığı iptal edildi.
Bu işin başında da Abdülkadir Adar’ın olduğu öne sürüldü.
Zira Adar, İYİ Parti’nin Sivrihisar adayını canhıraş bir biçimde destekledi.
Bunun üzerine Habil Dökmeci, tıpkı Haydar Çorum gibi başka bir partiden aday oldu; Dökmeci’nin aday olduğu parti, Demokrat Parti’ydi.
Seçimin sonucunda CHP-İYİ Parti ortak adayı 1242 oy alırken, Habil Dökmeci 2376 oy aldı!
Dökmeci’nin bu oyu almasının bir nedeni var elbette.
Şöyle ki…
Genç bir isim olan Habil Dökmeci, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESKİ’de çalışıyor ve Sivrihisar’da uzun zamandır görev yapıyor; bu noktada Sivrihisar’ın birçok sorununu da çözmüş.
 
*
 
İşte, o Habil Dökmeci,  seçimden sonra partisine geri döndü ve CHP Sivrihisar ilçe örgütünde de etkili bir isim.
Abdülkadir Adar destekli Sivrihisar İlçe Başkan Adayı Mustafa Cesur’un, Habil Dökmeci’nin desteğini almadan seçimi kazanamayacağı biliniyor.
Bir diğer aday ise örgütün adayı olarak ifade edilen Ahmet Çakır; seçimi alacağı öngörülüyor.
Habil Dökmeci’nin de, örgütün adayı Ahmet Çakır’a destek verdiği konuşuluyor.
 
*
 
Durum böyle olunca Adar ve ekibinin, Habil Dökmeci’yi yıpratma çabası içerisine girdikleri yüksek sesle dillendiriliyor.
Dökmeci ile ilgili, “Kazım Kurt ile Sinan Özkar’ın adamı” şeklinde algı oluşturulmak, bununla beraber örgüt içerisinde kutuplaştırma yaratılıp seçimi almak amaçlanıyormuş.
Öyle ki, Sivrihisar’da bulunan Biçer Mahallesinin delege seçimi sırasında, Adar’ın adayı olan Mustafa Cesur’u destekleyen birisi, Habil Dökmeci’ye yumruk atmış!
Dahası, bir ara Habil Dökmeci’yi partiden atabilmek için formül aranmış ancak bulunamamış.
 
*
 
Tüm bu konuşulanlardan hareketle şunu söyleyebilirim ki: CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, isteyerek ya da istemeyerek partisine zarar veriyor; deyim yerindeyse koltuk telaşına düşmüş.
Yani, ilçelerden gelecek delegeler üzerine çalışıp kafa yorduğu kadar, keşke seçimlerde de aynı gayreti gösterseydi!
 
*
 
Bakın…
Sivrihisar’da yok edilmeye çalışılan Habil Dökmeci;
Genç bir isim, gelecek vaat ediyor.
CHP-İYİ Parti ortak adayından çok daha fazla oy almış.
ESKİ’de çalışıyor ve Sivrihisar’da görevlendirilmiş; ilçenin sorunlarını çözüyor.
Beri yandan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in personeli!
 
*
 
Şimdi siz gidiyorsunuz, böyle bir ismi, birkaç delege uğruna harcamaya çalışıyorsunuz.
Olacak şey mi bu?
 
*
 
Ötesi de var…
Sivrihisar’da, AK Partili Sivrihisar Belediyesine kim muhalefet yapıyor?
Yalnız ve yalnız bir kişi!
CHP’de hiçbir görevi bulunmayan, sade bir parti üyesi sıfatı taşıyan Habil Dökmeci muhalefet yapıyor!
Hatta bu nedenle bedel ödediğini duydum.
Habil Dökmeci, Sivrihisar Belediyesi’ne karşı sürekli muhalefet yapıyor ya…
Bundan oldukça rahatsız olan AK Partili belediye, Habil Dökmeci’yi aramış ve “bu tavrına devam edersen eşini işten çıkarırız” demiş.
Habil Dökmeci geri adım atmamış, bununla beraber eşinin işine son verilmiş!
Ve Dökmeci, CHP ve Yılmaz Büyükerşen lehine propaganda yapmaya, AK Partili belediyeye karşı ise muhalefet geliştirmeye hala devam ediyor!
 
*
 
Ne diyebilirim ki?
Aslında şunu diyebilirim: CHP’nin en önemli sorunlarından birisi, gelecek vaat eden genç evlatlarını yok etme hastalığı!
Peki, bunu kimler yapıyor?
12 milyon 475 bin yıl boyunca hiçbir şey olamayan ve sürekli parti üzerinden itibar kazanmaya çalışan kişiler yapıyor!
 
*
 
Son söz: Birazcık vicdanınız varsa takiyeyi bırakın ve “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’e kulak verin!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Katılıyorum 11 Ocak 2020 10:21

Arif Bey, yazdıklarınıza katılıyorum, Sn.Adar ne kadar koltuk derdine düşmüşse Sn.Özkar da o kadar koltuk derdindedir. Genel Merkezin İl Başkanları aday olmasın demesine rağmen istifa eden ve Sn.Kurt ile adaylık için Genel Merkez ziyaretlerinde bulunan Sn.Özkar'ın adaylığı şu anda kendini gündemin dışında tutan çok iyi eğitimli ve donanımlı olan, genel merkezde sözü dinlenen genç bir isim tarafından engellenmeseydi çok yanlış bir yere evrilecekti olay. Ne Adar nede Özkar İl Başkanlığı için yarışmamalı, bunların yerine genç dinamik bir İl Başkanı adayı çıkartılmalı. Sn Ataç ve Sn Kurt ortak bir il Başkanı adayı çıkartmalı ve buda genç olmalı.

2 23 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi