Ahmet Ataç 15 02 2024

  CHP için bir iyi bir kötü haber

Seçimler yaklaştı ve pek çok CHP’li milletvekili olabilmek için kolları sıvadı. CHP’den milletvekili olmak isteyenler için bir iyi bir de kötü haberim var.

29 Aralık 2022 08:51
A
a
Sütiş Eskişehir
Seçimler yaklaştı ve pek çok CHP’li milletvekili olabilmek için kolları sıvadı. CHP’den milletvekili olmak isteyenler için bir iyi bir de kötü haberim var.
Önce iyiden başlayalım: CHP bu seçimlerde su içinde Eskişehir’den 3 milletvekili çıkartır. Eskişehir’de milletvekili sayısı 6 da olsa 7’ye de çıksa CHP için durum değişmeyecek gibi gözüküyor. Özetle CHP’den milletvekili olmak isteyenlerin şansı çok.
Gelelim kötü habere; o da CHP’den milletvekili olmak isteyenlerin sayısının çok olması. Çok sayıda aday adayı elbette parti için iyi bir şey. Ancak aday adaylarının sayısı arttıkça, şansları da – doğal olarak – azalıyor. Belli ki CHP’deki milletvekili aday adayları arasında sağlam bir yarış yaşanacak.
Öncelikle bu yarışta Utku Çakırözer’in adını anmayanların aklına şaşıyorum. Sayın Çakırözer Eskişehir’de sevilen bir isim. Örgütle arası iyi. Belediye yönetimleriyle bir sıkıntısı yok. Basını kullanmasını iyi biliyor. Genel Merkez’de ağırlığı var. Çakırözer’in adı Dışişleri Bakanlığı için bile anılıyor. Hangi mantıkla “Milletvekili olamaz” diyorlar anlamıyorum.
Jale Nur Süllü de unutulmaması gereken bir isim. Geçen seçimlerde CHP yönetimi, kadın milletvekili sayısının az olduğu için eleştirilmişti. Bu seçimde CHP’lilerin iyi bir kadın milletvekilini kaybetmek isteyeceklerini zannetmiyorum. Ayrıca Sayın Süllü’nün örgütte bir karşılığı olduğunu ve Büyükşehir’de de sevildiğini unutmamak lazım. Yine de Süllü için, “Çok kuvvetli bir aday adayı” diyebilirim ancak, “Kesin aday olur” diyemem.
Gelelim diğer isimlere…
Kutuplarda “Buzkıran gemileri” vardır. İşte Kadir Kodak da buz kıran gibi önündeki engelleri aşa aşa ilerliyor. Nuray Akçasoy – son zamanlarda biraz yıpransa da – çok önemli bir isim. Genel seçimlerde milletvekili olmak için Büyükşehir Genel Sekreteri Engin Çakmak istifa etmiş, yerine Ayşe Ünlüce gelmişti. Bu seçimlerde de Ayşe Ünlüce istifa edebilir ve Çakmak’tan farklı olarak milletvekili olabilir.
İl Başkanı Recep Taşel akılcı bir hamle yaptı ve “Dimyata pirince giderken, eldeki bulgurdan olmamak” için İl Başkanlığı’nda kalacağını açıkladı.
Bu arada durum değerlendirmesi yapan, aday adaylığını açıklayamayan ancak fırsat kollayan onlarca isim olduğunu da unutmayalım.
Belli ki önümüzdeki seçimler partiler arasında değil, aynı zamanda parti içindeki rekabetleriyle de ön plana çıkacak. Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlısı olsun.
 
Batsın bu dünya 
Yeni yılla birlikte 200 gramlık ekmek 5 liradan satılacak. Buna göre bayat ekmek de 2 buçuk lira olacak.
Şimdi eskiden hiç yapmadığımız bir haber var, o da bayat ekmek fiyatları. Eskiden ekmeğe bir zam geldiği zaman eski ve yeni fiyatı karşılaştırır, ekmeğin gramajını da belirtir geçerdik. Şimdi bu haberin içine bir de “Bayat ekmek fiyatı” ekliyoruz. Çünkü okuyucuları bu haber ilgilendiriyor. Bir dönem köpeklere atılan, kuşlara ufalanan bayat ekmek, şimdi vatandaşın sofrasının temel gıdası oldu. Vatandaşımızın ciddi bir kısmı artık dumanı tüten bir ekmeği ancak rüyasında görüyor.
Eğer ki fırından yeni çıkmış sıcak bir ekmek bile lüks olduysa, “Batsın bu dünya” demekten başka seçeneğimiz kalmıyor demektir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
HALK 29 Aralık 2022 10:49

CHP2 AKP 2 MHP1 İYİ 1 Çıkar yanlı yorum sizinki

1 0 Cevap Yaz
Bülent 29 Aralık 2022 10:38

CHP’de kimin aday olacağını Yılmaz Hoca bilir. Kim bilir kafasında kimler var.

1 0 Cevap Yaz
Bülent 29 Aralık 2022 10:25

Çok kafa yormayın CHP'de Yılmaz hoca ne derse o olur. Hocanın kafada kimbilir kimler var.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi