CHP’de disiplin tartışması büyüyor

Arif Anbar yazdı

10 Ağustos 2017 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Tepebaşı İlçe Başkan Yardımcısı Mecit Açıkgöz’ün disipline verilmesinin ardından yaşanan tartışmalar giderek büyüyor. Partililerin yaptığı açıklamalar dışında, sosyal medyadan da ciddi bir kampanya yürütülüyor. “Mecit Açıkgöz yalnız değildir” paylaşımlarının yanı sıra, bazı partililer, profil fotoğrafını Açıkgöz’ün fotoğrafıyla değiştiriyor. Bu hafta içerisinde Tepebaşı ilçe yönetiminin de olağanüstü bir toplantı yapması bekleniyor.
 
*
Yazıya başlarken disiplin olayına ilişkin tartışmaların giderek büyüdüğünü ifade etmiştim. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Cihan Yıldırım’a yaptığı açıklamadan sonra, Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük de gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.
 
*
 
Başkan Yörük’ün açıklamasını aynen aktarıyorum:
 
GENEL MERKEZ BİZİ TAKDİR EDİYOR
“Ben üç dönemdir ilçe başkanlığı yapıyorum. Yedi il başkanıyla çalıştım. Bugüne kadar hepsiyle sorunsuz bir şekilde, yönetimimle birlikte çalıştık. İlçe olarak da her seçimde sandıklara sahip çıkma anlamında başarılı olduk. Genel merkezimiz bizi bu konuda her seçimde takdir ediyor. Hatta sandık konusunda en başarılı ilçeler arasına girdik.
 
BİZE ÖN YARGIYLA YAKLAŞTILAR
Dedim ya, yedi il başkanıyla çalıştım ben. Ancak gelin görün ki ilk defa böyle hoş olmayan şeyler yaşadık. Ama bu durum Tepebaşı’yla alakalı olan bir durum değil. Maalesef bu dönem uyum yakalayamadık. Ben kesinlikle burada suçlu aramıyorum. Ancak maalesef bize ön yargıyla yaklaştılar sürekli. Önyargı olmamalı.
 
İNSAN KAYBETMEYE DÖNÜK BİR HAMLE
Yani şimdi Mecit Bey’i disipline vermeye gerek var mıydı? Bakın partinin emekçisi bu isim. Kaldı ki sandık çalışmalarında en başarılı ilçeler arasına girmemizde payı da büyük. Yani disipline vermekle partide sorunlar çözülmez. Bu partinin insan kaybetme lüksü yok. Ama gelin görün ki, insan kaybetmeye dönük bir hamle bu.
 
 
 
KAZIM BEY’İN YANINDA DURDUK, ŞİMDİ ANLAYAMIYORUZ
Yani Kazım Bey’de açıklama yapmış. “Tepebaşı ilçenin, il yönetimine tutumundan kaynaklı bir durum var” demiş. “Diyalog eksik” demiş. “Kimse partinin kurallarıyla dalga geçemez” demiş. Yani bu açıklamayı anlamak mümkün değil. Biz partimize ve parti kurallarımıza bağlıyız. Aksi bir tavır içine hiçbir zaman girmedik, girmeyiz de. Haydi ispatlasınlar. Ama parti disiplini, ahlakı ve tüzüğe aykırı hareket edenleri biz iyi biliriz. Bakın Kazım Bey’de aynı şeyleri yaşadı. Disipline verildi. Partiden atıldı. Biz o zaman buna karşı çıktık, Kazım Bey’in yanında durduk. Yine aynı tavrımızı gösteriyoruz. Bugün de Mecit Bey’in yanında duruyoruz. Ha, Kazım Bey’in başına yine böyle bir durum gelirse yine yanında olacağız. Bizim duruşumuz bu, duruşumuzu değiştirmeyiz. Yani Mecit Bey gibi aynı süreçleri yaşayan Kazım Bey, yaşanan bu olayı nasıl savunur oldu? Gerçekten anlamak mümkün değil.
 
ART NİYET ARAMIYORUM
Hep diyordum, şimdide diyorum. Sinan Bey bizim il başkanımızdır. Bence bu durum bir yanlış anlaşılma nedeniyle gerçekleşti. Art niyet arayacak değilim.
 
PARTİ GÖREVİNE HAZIRIM
Ben partim bana hangi görevi verirse yapmaya hazırım. Ben görevden kaçmam. İşlerim yoğun olsa da dondururum ve partime koşarım.
 
OYLARIMIZ DÜŞERSE İSTİFA EDERİM
Biz girdiğimiz bütün seçimlerde Tepebaşı’nın oylarını yükselttik. Eğer oylarımız düşerse aynı gün istifa edeceğimi de ifade ediyorum. Hem de yönetim olarak istifa ederiz.
 
*
 
Vural Yörük bunları ifade ediyor. Yörük’ün açıklamalarından birçok önemli yorum çıkarmak mümkün.
Dilerseniz hem Kazım Kurt’un hem de Vural Yörük’ün açıklamalarından çıkardığımız gizli mesajları da yarın değerlendirelim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi