Cengiz Kaçal’dan O İddialara Yanıt

ESTÜ Genel Sekreter ataması ile ilgili önemli iddialar dile getirmiştim. Yazının özeti şuydu...

29 Nisan 2022 13:30
A
a
Sütiş Eskişehir
ESTÜ Genel Sekreter ataması ile ilgili önemli iddialar dile getirmiştim. Yazının özeti şuydu. Eskişehir’de Ak Parti ve MHP kanadı ESTÜ Genel Sekreterlik görevine başka isimler için bastırmasına rağmen istediklerinin olmadığını, YÖK üyesi ve Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın bu müdahil olduğunu ve akrabası olan, halen ESTÜ’ DE Bilgi İşlem Daire Başkanı Cengiz Kaçal’ın bu göreve getirileceğini iddia ettim.
 
Yazının yayınlanmasının ardından iddiaların bir kısmının merkezinde olan Cengiz Kaçal aradı ve iddialar ile ilgili cevap vermek istediğini söyledi.
 
Kendisi ile görüştük, uzun uzun konuştuk ve bazı bilgilerin eksik, bazılarının doğru olmadığı bazılarının ise manipüle edildiği ile açıklamaları oldu. 
 
Konu önemli olduğu için aynı gün içinde bu ayrıntıları aktarmak istedim.
 
Öncelikle işin en önemli kısmı olan Metin Kıratlı’nın dahli ve akrabalık mevzusunda Kaçal çok net ve iddialı konuştu.
 
“Eşim ve ben bırakın akrabalığı, kendisi ile tanışmıyoruz bile. O yüzden bu kesinlikle yalan. Daha öncede bu tür söylemler işittim ama ne akrabalık, ne tanıdıklık söz konusu değil” dedi.
 
Devam edelim.
 
Sohbet esnasında Cengiz Kaçal’ın Eskişehir’li olduğunu da öğrendik. İddia edildiği gibi şehre yabancı, burayı bilmeyen bir isim değilmiş.
 
Uzman çavuşluktan memuriyete geçtiğini doğruladı ancak bunun 20 sene önce yaşandığını, 20 senelik memuriyetinde ESTÜ’den önce Sakarya Üniversitesi’nde yıllarca görev yaptığını ve işini başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
 
Cengiz bey liyakat konusunda da iddialı konuştu. Bilgi işlem daire başkanı olarak görev yaptığı süre içersinde başarılı işlere imza attığını, ESTÜ’nün bağımsız, önceden Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak yürütülen sistemini tamamen ESTÜ’YE özel bir sisteme dönüştürdüklerini öğrendik.
 
Üniversite’ye ve şehre hakim olduğunu, işleyiş konusunda tecrübeli olduğunu, en önemlisi bugüne kadar devletçilik şiarıyla hareket ederek başarılı, tek sorunu olmayan bir memuriyet siciline sahip olduğunu da belirtti.
 
Velhasıl Cengiz Kaçal ile yaptığımız görüşmeden şu özeti çıkarabiliriz.
 
Evet, atama sürecinde ismi geçiyor ve bu bilgi doğru.
Uzman çavuşluktan memuriyete geçtiği bilgisi de doğru ama yakın değil 20 yıllık bir geçmişi var.
Eşi ile birlikte ESTÜ’DE görev yapıyorlar ama ne kendisi ne de eşinin Metin Kıratlı ile bir ilgisi yok.
 
Buraya kadar olan kısım Cengiz Kaçal’ın bize aktardıkları ve cevap hakkıdır.
Bir de yazı epey yere ulaşmış olacak ki yazının ardından siyasi cepheden ulaşanlar ve siyasetin olaya müdahil olması ile ilgili farklı iddialarda bulunanlar da oldu.
 
Ak Parti Eskişehir temsilcilerinin iddia ettiğimiz Ertuğrul Baki isminin yanı sıra Osman Cebeci ismini desteklediğini söyleyenler. Vekil Nabi Avcı’nın sanılanın aksine Cengiz Kaçal’ın atanmasından memnuniyet duyduğunu belirtenler ve bir kısım partilinin ise ismi geçen herkese söz verdiği ve denge siyaseti yapacağım derken dengeleri bozduğu da iddia edildi.
 
Son tahlilde gelişmeler bundan ibaret.
İddialar ve cevaplar bu şekilde sıralanıyor. Ancak her zaman iddia edileni değil iddia edenlerinde sorgulanması ve özelikle siyasetin cilvesi ile bazı hamleler yaptıklarını unutmamak gerek.
 
Bu atama sürecinde de görünen o ki, işler biraz farklı noktalara kaymış durumda. Bazı memnuniyetsizler var ve süreç uzadıkça işler karışıyor.
 
O yüzden bir an önce tablo netleşmeli, resmi süreç tamamlanmalı ki, taşlar yerine otursun. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hatice 12 Haziran 2022 08:41

ESTÜ 'de dönen torpile akıl ermez. Yeni kurulduğundan dolayı tüm üst mevkilere dost erbabınını yerleştirdiler. Araştırın görün diplomasızlar diplomalılara emir vermekte. Umarım Cengiz Rektörlükü komple temizler.

0 11 Cevap Yaz
görecez 1 Mayıs 2022 00:44

Bu tip askeriye çıkışlı kişiler sivil kurumlarda daha başarılı olabiliyorlar. Örnek olarak MİT Müsteşarı Hakan FİDAN astsubaylıktan ayrılma ve başarılı bir yönetici. Görecez bakalım

16 44 Cevap Yaz
Çılgın Merak 30 Nisan 2022 08:56

Sorması ayıp olacak ama, ESTÜ nün rektörü bu arada ne iş yapıyor.

37 16 Cevap Yaz
Nadir 30 Nisan 2022 03:15

Tahammül edemiyorsanız,yoruma açmayın.yazmama dahi katlanamıyorsunyz.yuhlar olsun...

34 11 Cevap Yaz
Aynı Terane 29 Nisan 2022 21:15

Kayyumlarla üniversiteler çiftlik oldu ne yazık ki.

35 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi