Celalettin Kesikbaş ne yapıyor?

Cihan Yıldırım yazdı

8 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçen yılın 24 Mayıs’ında Sanayi Odası Başkanlığına aday olduğunu duyuran Kesikbaş, ilk toplantısında hayata geçirmek istediği 20 projeyi açıklamıştı.
Ardından bir süre sonra Anemon Otel’de ekibini tanıtmak için toplantı düzenledi. Burada da onlarca hizmet ve projesini paylaştı. Kesikbaş, proje bazlı ‘çıkışlarını’ sonraki günlerde de sürdürdü. Kamuoyunun karşısına sürekli projelerle çıktı.
OSB seçim sürecinde de yapacaklarını anlatmaya devam etti.
Yine basının karşısına geçti. Toplantı davetini aldığım zaman doğrusu ne söyleyeceğini merak ettim. Kendi kendime söylenecek ne kaldı, dedim...
Kesikbaş, 25 dakikalık konuşmasında yine pek çok proje ve hayalinden bahsetti. Üstelik hiç tekrara düşmeden...
Hayaller sayılmaz ama şöyle kabaca sayarsak 10 proje/hayal açıkladı.
Tamamı yeni, farklı ve uygulanabilir ‘hayaller’ açıkladı.
Yine dünya turu yaptırdı.
Muttalip’ten Torino’ya...
Hasanbey’den Almanya’ya...
Odunpazarı’ndan Davos’a...
Kesikbaş, dinleyenlere umutlu ve heyecanlı bir yolculuk yaptırdı.
Projeler, tespitler, eleştiriler, sektörler, umutlar, hayaller, rakamlar, hizmetler...
Haberimizde hepsini okuyabilirsiniz. Tüm bunların ötesinde gazeteye döndüğümde ‘Bu adam ne yapmaya çalışıyor’ dedim.
Kesikbaş, bir şeyler yapmaya çalışıyor...
ESO’ya başkan olmanın ötesinde...
Bazı projeleri hayata geçirmenin ötesinde...
Akıllı, yetenekli ve hazır olduğunu göstermenin ötesinde...
On aydır tanıdığımız bu adam ‘başka’ bir şey yapıyor. Yapmaya çalışıyor...
Sarsıyor...
Silkeliyor...
Haykırıyor...
Uykuda olanları sarsıyor...
İçi geçenleri silkeliyor...
Dünyadan haberi olmayanlara haykırıyor...
Kesikbaş, potansiyelini çok iyi bildiği Eskişehir’e güveniyor. Ama kentin pek çok konuda ‘treni kaçırmak’ üzere olduğunu görüyor.
Tren hareket etmeye başlamış... Kesikbaş, Eskişehir’i son vagona bindirmeye çalışıyor. Bir yandan ahaliyi trene binmeye ikna etmeye çalışıyor, bir yandan da gişeden bilet almaya... Makinist ve hareket memuru ile de temas halinde...
Telaşlı bir baba gibi on aydır uğraşıyor...
Hayli yol aldı ama hala ‘ikna olmayanlar’ var. Öte yandan trene binenleri aşağı inmeye ikna edenler de oluyor! Onlarla ayrıca uğraşıyor! İstasyon’da “Trene binmeyin, başınız belaya girer, köyünüzde kalın” diyen statükocu umutsuz tipler de bulunuyor...
Önümüzde bir ay var...
Trene atlayıp yenidünyaya mı yol alacağız?
Yoksa ‘köyümüzde’ kalarak gelip geçen trenlere mi bakacağız? Arada bir uğrayan trenin yolcularına ‘simit, ayran, su’ mu satacağız?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bugra 8 Mart 2018 20:05

15 yildir ank da yasiyorum geldigimde ank da sanayi yoktu..eskisehir in sanayisi gercekten cok iyi gidiyordu..su an ank ostim ivedik sincan baskent osb lerle uctu..sehrim ise resmen kompleks fikirler vs yuzunden yerinde saydi.

0 1 Cevap Yaz
reha mutlu 8 Mart 2018 16:20

Mustafa ülken kardeş sağ iktidarların eskişehire yaptıkları gözünü çıkartır ? Ama sen başını kuma gömmüş kalbini mühürlemişsin.Bana eserleri saydırma burası almaz.Heykelciler siziiiiiiiiiiiiii.......

3 2 Cevap Yaz
Mustafa Ülken 8 Mart 2018 15:38

Yapamadığında,üretemediğinde,başarısız olduğunda yüklen CHP’ye. Bu zamana kadar sağ partilerin Eskişehir’e ne katkısı oldu ? Eskişehir bugün hala Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki kazanımlarının mirasını yiyor. Celalettin Kesikbaş gibi i,düşünen,yaratan ve proje geliştirebilen ilerici insanlara Eskişehir’in ihtiyacı var. Fikirlerini,projelerini toplumun beğenisine sunması ile birlikte Eskişehir ihtiyacı olan yeni bir dinamizm kazanmıştır.

3 1 Cevap Yaz
ahmet yüksel 8 Mart 2018 11:40

eskişehir CHP den kurtulmadıkca eli ayağı bağlı bir süslü köy olmaktan öteye geçemez.CHP nin olduğu yerde ot biter mi?varsa da yoksa da millete tepeden bakan bu ülkenin dinine kültürüne düşman bir acayip dönemin kalıntıları maalesef eskişehiri esir almış.BU durum ne yazık ki eskişehire dışarıdan bakınca görülebiliyor.

3 4 Cevap Yaz
Emre şan

Yanlız bravo çok iyi saçmaladınız dinine düşman olan CHP mi yoksa İslami Arap oyuncağı yapan sizin gibi Arap severler mi ?

3 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi