Çekirdek kuyruğu

Cihan Yıldırım yazdı

19 Ocak 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Yılmaz Büyükerşen ve Ahmet Ataç’ın arası iyi değil. Düzelme bekleyenler her geçen gün hayal kırıklığı yaşıyor. İki başkan arasındaki ‘gerilimin’ dozu giderek artıyor.
Ne zaman, nasıl ve en önemlisi de neden başladı ‘kesin’ olarak bilmiyoruz.
Tüm bunlara...
Hoca’nın, Kazım Kurt ve Ataç arasında ‘denge’ kuramaması mı neden oldu?
Ataç’ın Türkiye’nin dikkatini çekecek kadar büyümesi mi yol açtı?
Kurt’un az zamanda çok yol alıp Büyükşehir için ‘alternatif’ olması mı sıkıntı doğurdu?
Belki de hepsi birden...
Sonuç olarak Hoca ve Ataç, Yeşiltepe üzerinden bir kez daha (sanırım üç yıl içinde beşinci kez oldu) karşı karşıya geldi. Sanki artık karşı karşıya gelmek için ‘bahane’ arıyorlar gibi.
Neden böyle yapıyorlar?
Ego yarışı olamaz... Her iki başkan da gayet tecrübeli...
Kendini ispat da olamaz...
Hoca’nın zaten böyle bir şeye ihtiyacı yok.
Ataç’ın yaptıkları da ortada. Özellikle çocuklara, kadınlara ve engellilere sunduğu hizmetler, temiz çevre için hazırlanan projeler... Saymakla bitmez. Tepebaşı’nın Türkiye’ye örnek onlarca işi var. Hatta artık Avrupa’ya bile örnek oluyor.
Odunpazarı’nda Kazım Kurt, onca engellemeye rağmen güzel işler çıkardı. Hamamyolu Projesi ‘sıkıntılı bazı tiplerin’ dışında herkesin takdirini kazandı. Kurt’un halka dokunan, sosyal demokrat belediyeciliğe örnek teşkil edecek pek çok icraatı oldu.
Bu bir koltuk hırsı da değil... İki başkan da Eskişehir’in gönlünde... Başka makam aramayacak kadar bu kenti seviyorlar.
Eskişehir’i ‘parmakla gösterilen’ kent haline getiren başkanların neden böyle davrandığını düşünen partililer de ‘elle tutulur’ bir şey bulamıyor. Eskişehir’deki CHP’liler, başkanlar arasındaki ‘tartışmalar’ nedeniyle partilerinin üç belediyeye sahip olmasının ‘keyfini’ süremiyor.
Oysa tüm CHP’liler, üç başkanın el ele vermesi durumunda Eskişehir’de önümüzdeki tüm seçimlerin ‘keyifli ve konforlu’ geçeceğini görüyor.
Öte yandan ‘kavgaya’ taraf olmayanların dışındaki büyük çoğunluk gelişmeleri ‘eli böğründe’ izliyor. Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde olanı biteni tıpkı bir korku filmi izler gibi seyrediyor.
Ataç, Yeşiltepe konusunda kat artırımı isteyen AK Partililer’e yüklenirken ‘Neredeler, niye ortada yoklar’ dedi.
Neden yoklar ortada? Çünkü AK Partililer, çekirdek kuyruğunda...
Evet, muhtemelen hepsi işi gücü bırakıp Kurtuluş’un önünde çekirdek kuyruğuna girmiştir. Başrolünde Hoca ve Ataç’ın rol aldığı ‘keyifli’ bir film denk getirmişler.
Kaçırırlar mı?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nil Ferda 21 Ocak 2018 00:32

Kurt mu basarili?Gelin Visneligi gorun.Odunpazarini duzenle, gel Kazim Kurta teslim et.Teskilat teskilat degil ki.Cekirdek basit kalir bunlara.

0 0 Cevap Yaz
saime 20 Ocak 2018 12:00

Hamamyolu projesini beğenenleri görmek için bir gözlük yetmedi , öneriniz?

0 1 Cevap Yaz
ali seher 20 Ocak 2018 02:39

Bunlar iflah olmaz, hizipçilik genlerinde var.Bunlara devlet teslim edilirmi.?Dedeleri ecevit anayasa kitapçığı fırlatarak 100 yılın kaosunu bu millete yaşatmadımı.?Duvarda çivileri yok.Ancak köprübaşında üç ďönum yer kadar çaplsrı var.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi