Camiyi Kazım Kurt yaptırmıyor

Cihan Yıldırım yazdı

17 Ekim 2017 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
TOKİ’nin Karapınar’da ‘yapamadığı’ camiyi yazmıştım.
Yazı üzerine bazı görüşmelerim oldu. TOKİ’ye ve iktidar partisine tepki gösterenlerin görüşlerine ‘şimdilik’ yer vermeyeceğim. Dünkü yazımda zaten ‘onların’ sesi olmuştum.
Bugün ‘iktidar’ kanadının cevap hakkını kullanmasını istiyorum.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ‘ilk arayanlardan’ oldu. Doğan, ‘bazı şeyleri’ düzeltmek için aradığını söyledi ve anlatmaya başladı.
En başında şunu ifade etmeliyim; Doğan bölgesine ‘inanılmaz’ derecede hâkim olmuş. Odunpazarı’ndaki kurumlar, kişiler, sokaklar, dernekler, vakıflar, kim ne yapıyor, neyi bekliyor, amacı ne hepsinden haberi var.
Daha önceden de görüşüm böyleydi ama dünkü görüşmede ‘başka’ konuları da konuştuğumuz için bu yöndeki görüşüm iyice pekişti.
TOKİ’nin Karapınar’da ilk etapta cami yeri ayırdığını ve camiyi yapmak için harekete geçtiğini ifade eden Doğan, “Büyükşehir Belediyesi cami yerini beğenmedi. TOKİ’nin cami için ayırdığı alanı değiştirdi.
Büyükşehir, cami alanını yeşil alan ilan etti. Kazım Kurt döneminde Odunpazarı Belediyesi cami için başka bir yer belirledi.
Sıkıntılı bir yer, biraz köhne. Cemaat pek sıcak bakmadı. Kendileriyle sürekli görüşüyorum. Vatandaşın gönlündeki yer olmadı ama cami bir şekilde yapılacak.
TOKİ ihaleye çıktı.
İki okul ile birlikte…
Okullar yapılıyor, sıkıntı yok. Cami inşaatı başlayamıyor. Sayın Kazım Kurt’un başkanı olduğu belediye maalesef camiyi engelliyor.
Basit bir işlem yapacaklar ama yapmıyorlar. TOKİ, nisandan beri bekliyor. Belediyeyi bekliyor. Yaklaşık 1500 lira ödeyip işi çözmüyor.
Neden bekliyor?
Sayın Başkan cami cami diye geziyor ama cami yapımını engelliyor” diye konuştu.
Doğan, samimi olunursa sıkıntının çözüleceğini de ekledi.
İktidar kanadının cevabı, tespiti ve yorumu bu şekilde. Çözüme yaklaştığımızı hissediyorum. İnşallah en kısa zamanda Karapınar’a güzel bir cami yapılacak. TOKİ yapacak…
Ama Doğan’ın iddiasına göre Odunpazarı Belediyesi bekleniyor. Belediye’nin küçük bir resmi işlemi halletmesi gerekiyor.
Biz de soralım buradan: Odunpazarı Belediyesi ne bekliyor?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esnaf 18 Ekim 2017 12:59

Neden Volkan Doganin soylediklerine yuzdeyuz dogru dur deyip de karsi taraf Hakkinda kesin hukumlu. Yorum yapiyorsunuz.Tarafsiz olmalisiniz.

0 0 Cevap Yaz
erkut koç 18 Ekim 2017 01:10

neredeyse her köşe başında cami oldu.. başka bir konu ezan okumanın ve her vakit ezanın kendine göre bir makamı olduğu halde bu kurala riayet etmeden kendi kafalarına göre ezanı lastik gibi uzatıp sündürerek yada bas bas bağırarak ezan okuyup insanları rahatsız eden imam geçineneler türedi..cami yerine daha faydalı mekanlar açılsın ve camilerde hopörlör ile ezan okumak yasaklansın..

1 0 Cevap Yaz
mağdur 17 Ekim 2017 11:26

volkan doğan artık yeter 3 yıldır aynı kelimeleri kulanıyorsun.evimiz yıkılacak...

3 0 Cevap Yaz
belediye 17 Ekim 2017 11:04

belediyenin yaptığı hiç bir açıklamaya inanmıyorum artık.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi