Çalışkan içimizi rahatlattı

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ES TV ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu

2 Ekim 2020 09:13
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ES TV ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çalışkan'ı koronavirüs illetini kaptıktan sonra ilk kez ekranların karşısında gördük. Performansı gayet iyiydi. Ancak Zihni Çalışkan'a bakıp da, "Demek virüs bir şey yapmıyormuş" diye rehavete kapılmamak lazım. Küçücük virüsler, dev gibi adamları yere seriyor. Lütfen tedbiri elden bırakmayın ve çevrenizi de kurallara uymak konusunda uyarın.

Zihni Çalışkan özellikle Çifteler'den getirilicek içme suyu projesini değerlendirdi. Bilindiği gibi DSİ  tarafından yapılıp, Büyükşehir'e makul bir şekilde devredilecek olan proje, belediye meclisinden oy çokluğuyla geçmişti. Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık ve partilisi olan bir üye red oyu vermişti. Kent merkezine gelecek olan içme suyu Çifteler'den getirileceği için, Sayın Bıyık'ın itirazlarını daha bir ciddiye almalıyız. Ancak Zihni Çalışkan da ifade etti ki, endişeler yersizmiş. Yani Eskişehir'in içme suyu karşılanacak ancak Çiftelerli de zarar görmeyecek.

Zihni Çalışkan'ın açıklamaları içimizi ferahlattı. Daha önceden AK Partilileri bu konuda tebrik etmiştik. Bir kere daha tebrik etmekten zarar gelmez. Kentimize güzel bir hizmette bulunuyorlar.

Bu arada AK Parti veya CHP veya MHP – İYİ parti meselesinin çok üzerinde bur sorunumuz var; susuzluk... Küresel bir sorunla karyı karşıyayız. Artan nüfus ve su ihtiyacının yanı sıra, giderek kuraklaşan bir iklime şahit oluyoruz. Derhal saçma sapan kavgaları bir küşeye bırakmamız lazım...

 

ÇARPA'r adamı

Anadolu Gazetesi'nde yer alan bir haber kentimizin en önemli pazarı olan Çarpa'nın durumunu gözler önüne serdi. Bilindiği gibi kısa adı Çarpa olan Çarşamba Pazarı, sadece meyve ve sebzenin değil, tekstil ürünlerinin de satıldığı bir yer. Özellikle kadınlarımız Çarpa'ya akın ediyorlar ve kaliteli tekstil ürünlerini, piyasa fiyatlarının altında satın alma fırsatı yakalıyorlar. Ancak iğne atsan yere düşmez Çarpa manzaraları, salgın sürecinde yüreğimizin ağzımıza gelmesine de neden oluyor. Üç altın kuraldan biri olan hijyene vatandaşlarımızın uyduğunu var sayıyorum. Ancak maske kuralını pek takan yok. Mesafe kuralının ise ruhuna El – Fatiha...

Hükûmeti eleştirmek konusunda pasif davrandığımı herhalde iddia eden çıkmaz. Ancak bu konuda, yani salgının yaygınlaşması konusunda biz vatandaşların hiç hükûmeti eleştirmeye hakkımız yok. Biz önce kurallara uyuyor muyuz ona bakalım...

 

Ekim Eylül'e kafa atacak

Ekim ayına yüzde 5, 75'lik elektrik zammıyla merhaba dedik. Gerçi Eylül ayının da bize güle güle dediğini unutmayalım. Aynı ayın sonunda benzin fiyatlarına 14 kuruş zam gelmişti. Bu zamların açıklanabilir bir yanı yok. Çünkü dünyada ham petrol fiyatları sürekli düşüyor. Normalde bizim elektrik ve benzin fiyatlarımızda bir indirim olması ve ekonominin rahatlaması gerekirdi.

Bizim memleket 'Normal' olmadığı için sürekli zam geliyor. Hani "Şubat Ocak'tan, Mart Şubattan, Nisan ise hepsinden..." diyorduk ya, anlaşılan Ekim ayı hepsine birden kafa atacak. Hayır işin ucunda bir de Kasım ayı var; bakalım o ne yapacak?..

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
dağ çiçekleri 2 Ekim 2020 20:43

Çiftelerden Sakarya kaynağından, Eskişehir'e getirilecek içmesuyu konusunda Zihni Çalışkan efendi "içinizi rahatlatmasın". Konu teknik bir konudur. Söz söylemek için uzmanlık gerektirir. İçimiz rahatladı demekle mesele çözülmüyor. Konuyla ilgili tarafsız bir uzman görüşüne başvurun ve köşenizde yayımlayın. Bakalım onlar bu konuda ne diyecek? Gazetenizde bir konu hakkında hukuki bir yazı yazsanız, Çalışkan da sizin için " Kerem Akyıl içimizi rahatlattı" der mi? diyebilir mi? Yoksa ne der?

0 1 Cevap Yaz
Adil ağansoy 2 Ekim 2020 09:53

Dolar 7 yi euro 9 u çoktan geçti. Hani meşhur bir siyasi diyordu ya; Atı alaaaaan üsküdarı geçtiiiii.. Her millet neyi hakediyorsa öyle yönetilir sözü ne kadarda doğruymuş yahu ! Adamlar aklımızla dalga geçiyorlar, dolarla euroyla ne işimiz var, zam değil güncelleme gibi argümanlar sunup, insanlara ekonomik krizi sevimli göstermeye çalışıyorlar. Mesela bir gıda maddesine gizli gram zammı yapılıyor, 500 gramdan 350 grama düşürüp fiyatını sabit tutuyorlar. Ekonomik krizi sevimli gören güruh ise, olsun hükümet sağlığımızı düşünüyor ve gramını ona göre ayarlıyorlar, hem fazlası zarar diye kendini avutuyor. Böyle seçmene böyle yönetim...

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi