Çalışkan da tartışmaya girdi

Odunpazarı Mahallesi’nde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin gündüz saatlerinde trafiğe kapatılmasıyla ilgili tartışmalar gündeme oturdu

29 Eylül 2022 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Mahallesi’nde bulunan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin gündüz saatlerinde trafiğe kapatılmasıyla ilgili tartışmalar gündeme oturdu. Bölgede faaliyet gösteren bir grup esnaf, boş caddede top oynayarak eylem yaptılar. Öncelikle kendilerini tebrik edelim. Zekice tasarlanmış ve barışçıl olan bu protesto yüzümüzü güldürdü. Bütün gösteriler keşke böyle olsa…
Tabii esnafın haklı olup olmadığı ayrı bir konu. Son olarak AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da sosyal medyadan Kemal Zeytinoğlu Caddesi’nin trafiğe kapanmasını eleştirdi. Çalışkan yaptığı bir dizi paylaşımda, “Maalesef, şehirde yaşayanların ve işletmesi olanların menfaatleri belediye için son sırada geliyor. İvedi şekilde bu yanlış karardan dönülmeli, hemşehrilerimizin taleplerine kulak verilmelidir!” ifadelerinde bulundu.
Öncelikle şunu ifade edelim; Genel olarak araç trafiğine kapanan yollardaki esnafın işlerinin açıldığı bir gerçek. Bunu 2 Eylül ve İsmet İnönü (Doktorlar) caddesindeki esnafa sorabilirsiniz. Hamamyolu’ndan bahsetmiyorum bile. Dolayısıyla alınan karar, aslında esnafın işlerinin açılması için alınmış bir karar.
Elbette trafiğe kapalı yollardaki işlerinin genel olarak açılıyor olması, her zaman olumlu sonuç vereceğini göstermez. Ayrıca yine Zihni Çalışkan’ın “Alternatif yollar üretmek yerine mevcut yolları trafiğe kapatmak ne derece mantıklıdır?” sözlerini de yabana atmamak lazım.
Peki kim haklı?
Ortada esnafın işleri daha da açılsın diye alınmış bir karar var. Buna benzer kararlara 2 Eylül, Doktorlar ve Hamamyolu esnafının arasından geçmişte itiraz edenler çıkmıştı.  Şimdi aynı caddelerin esnafına gidip, “Bu yolu trafiğe açalım mı?” diye sorsanız, ilk önce kendileri itiraz ederler.
Bana kalırsa Kemal Zeytinoğlu’nun trafiğe kapanması, Eskişehir turizmine olumlu yansıyacaktır. Ancak yine de kararın isabetli olup olmadığını görmek için zamana ihtiyaç var. Sanırım ortalığı ayağa kaldırmadan önce biraz daha beklemek lazım.
 

CHP’lilerin morali düzeldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk kanalında Fatih Altaylı’nın sorularını cevapladı. Bilindiği gibi muhalefet uzun süredir moral üstünlüğü ele geçirmişti. Ancak bu moral üstünlüğün Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı adayı olması ihtimali güçlendikçe gerilediğini gözlemledim. Tanıdığım – tanımadığım pek çok CHP seçmeninin bile Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ihtiyatlı yaklaştığına bizzat şahidim. Dolayısıyla nicedir Millet İttifakı seçmeninin morali bozuktu.
Ancak Meral Akşener’in Habertürk’teki “Biz noter değiliz. Kimseye borcumuz yok; borç Türk Milletinedir” gibi veya “Kazanacak adayla yola çıkmalıyız” gibi açıklamalarının dengeleri değiştirdiğini düşünüyorum.
Dolayısıyla Akşener’in, “Kazanacak adayla yola çıkmalıyız” açıklamalarının CHP seçmenine bile kaybettiği morali geri verdiğini düşünüyorum.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çalışkan 29 Eylül 2022 11:34

Çalışkan da topa girdiyse o iş çözülmez.

5 5 Cevap Yaz
Üçok 29 Eylül 2022 10:00

Zihni Çalışkan bilmiyor mu, Odunpazarını araç trafiğine kapatma kararının ukomede oy birliği ile verildiğini ? Yani bu demek oluyor ki, belediyedeki akp bürokratları bile bu işe itiraz etmemiş, onlarında bu işe olur verdiği apaçık ortada ki zaten belediye ukomelerde hükümet bürokratları çoğunlukta. Sanki bu kararı belediye bir başına almış ve ben yaptım oldu demiş gibi açıklamalar yapmanın kime ne faydası var ? İşte bunlar hep algı peşinde olmanın zararları, güneş balçıkla sıvanır mı ? Sıvannmazzz.... Zihni bey bir, Pınar hanım iki, hep algı peşindeler. Yersiz ve talihsiz bir açıklama olmuş.

6 9 Cevap Yaz
Macit 29 Eylül 2022 09:37

Esnafın işi durdu yayalaştırma çalışmaları yüzünden trsfik büyük sorun acilen çözüm üretilmeli her yere tramway mantığı ile bu iş olmaz yazık güzelim şehre

9 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi