Çalışkan'a bir teşekkür bir hatırlatma

Eskişehir AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'in çeşme suyu ihtiyacını karşılayacak bir projelerinden bahsetti

10 Eylül 2020 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir'in çeşme suyu ihtiyacını karşılayacak bir projelerinden bahsetti. Bilindiği gibi Eskişehir'in çeşme suyu içilebilir. Fakat ortada lezzetli Kalabak suyu varken, insanlar bu suyu tercih etmiyor. Bütün bunların dışında kentimizin su ihtiyacını karşılayan Porsuk Barajı'nın da ömrünün sonuna gelindi. Barajlarda yıllar içinde biriken tortular, bir müddet sonra orasının kullanılmaz olmasına neden oluyor. Porsuk Barajı da – maalesef elbette – sona yaklaştı.

AK Parti olarak yeni bir proje başlattıklarını ifade eden Çalışkan, Çifteler'den su getirileceğini, böylece Eskişehir'in gelecekteki olası su sorununun önleneceğini belirtti. Çalışkan ayrıca "Bu projeyi AK Parti olarak biz ürettik ama bunun bir önemi yok, yeter ki kentin su sorunu çözülsün, DSİ bu konuda protokol yapılamasını istedi, Büyükşehir de bu projeyi çok olumlu karşılayacaktır diye düşünüyorum" ifadelerinde bulunmuş.

Buna göre DSİ bir yatırım yapacak, Büyükşehir Belediyesi ise 30 yıl boyunca bu yatırımın bedelini peyderpey ödeyecekmiş. Ki bu proje iki üyenin muhalefetine karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Bu noktadan sonra "Hayırlısı olsun" demek düşer bize...

AK Partililere bu projeden dolayı teşekkür ederiz. İyi bir iş başardılar. Ülkelerine ve şehirlerine hizmet ettiler.
Gelelim Sayın Çalışkan'a yapacağımız küçük hatırlatmaya... Çalışkan ES TV'ye verdiği bir mülakatta "21 yılı aşkın süredir basın sindirildi, hemşerilerimiz şehre ilişkin özlemlerini anlatamaz oldular" ifadelerinde bulunmuş. Kast ettiğinin Eskişehir basını olduğu açık. Kendi adıma bu eleştirileri üzerime almıyorum. Öte yandan 18 senedir basını cendereye alanlar, gazetecileri bir telefonla kovduranlar, zindanlara tıkanlar hakkında da kendisinden bir kelam duymak isteriz. Bir AK Partili, muhaliflerini basın hürriyetini baskı altına almakla itham etmeden önce oturup bir  değil; hem de tam iki kere düşünmeli. Hatta iki kere düşündükten sonra oturup son bir kere daha düşünmeli.

Hatta yok yok vazgeçtim...

En iyisi bu konuya hiç girmemeli...

 

Metin Güler yüzde 100 haklı 

ETO Başkanı Metin Güler, uzaktan eğitim kararı veren kentimizin 3 üniversite rektörüyle bir araya geldi. Bilindiği gibi Güler, söz konusu kararın Eskişehir ekonomisine büyük zarar vereceğini ifade ediyordu. Metin Güler'e A'dan Z'ye kadar katılıyorum. Elbette sağlık önemli bir konu. Ancak nasıl ki fabrikalar bir takım önlemler alınarak çalışıyor, aynı şekilde üniversiteler de eğitim verebilir. Nasıl ki üç üniversitemizin rektörü, maskelerini takmak koşuluyla toplantıya katılmışlar, öğrenciler de aynı önlemlerle öğrenim hayatlarını sürdürebilir.

Aynı şekilde içkili olmayan düğünler ve eğlence merkezlerinde de insanları artık normalleştirmek lazım. İçkiye karşı bir husumetim olduğu için değil. Beni tanıyanlar zaten o zıkkımın havuzunda yüzmüşlüğümü bilir. İnsanlar içki içtikleri zaman rahatlıyor ve salgın tedbirlerini umursamıyor çünkü.

Ancak bir şekilde ekonomi çarklarını döndürmemiz lazım. İşler tahammül edilmez bir noktaya geldi çünkü. Metin Güler'e kulak verin. Sayın Güler, haklı bir tepki gösteriyor...

 

Zırlamayacaksın arkadaş...

Eskişehirspor'un mali genel kurulu, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Şimdi takımımızın ne kadar kötü bir durumda olduğunu anlatmama lüzum yok. Öte yandan birileri hâlen "Bir başkan gelsin, cebinde para olsun. Sorunları çözsün" diye düşünüyor. Böyle bir başkanın gelmeyeceğini anlatmaya gerek var mı acaba? Son olarak Eskişehirspor camiası, mali genel kurula bile gelmeye tenezzül etmedi.

"O Tatar Mustafa niye başkan olmuş ki? İstifa etsin" diyenlere benden selam olsun. Eğer ki cebinde para olan bir başkan adayı tanıyorsanız derhal bana söyleyin. Ertesi gün Sayın Akgören'i istifaya davet edelim. Hem kulübe iki kuruşluk faydanız olmayacak, hem bir kurula bile katılmaya zahmet etmeyeceksiniz. Hem de bol bol konuşacaksınız... Buna bizim köyde boş konuşmak derler. O zaman "Eskişehirspor efsanesi batıyor" diye zırlamayacaksın arkadaş...

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 10 Eylül 2020 17:29

Sayın il başkanı yanlış biliyor. Sakarbaşı'ndan su getirme projesi 1970 li yıllardan beri var. O zaman İller Bankası bir proje yapmıştı. Tek terfi ile Eskişehir'e kadar su geliyordu. Ancak Çifteler'deki üç beş tane kasaba politikacısı engelledi. Bu arada sayın il başkanı bu siyah minibüslerle ilgili olarak ne düşünüyor acaba?

3 3 Cevap Yaz
Goll 10 Eylül 2020 10:17

Bak ne güzel ifade etmiş siniz Hem kulübe iki kuruşluk faydanız olmayacak hemde külliyeye gitmeyeceksiniz hem de bol bol konuşacaksınız buna bizim ülkede boş konuşmak derler laf la peynir gemisi yürütmek te derler o zaman battık bitik mahvolduk diye zırlamayacaksın arkadaş

6 5 Cevap Yaz
ess 10 Eylül 2020 10:01

o katılan delegeler sütten çıkma ak kaşık da değil hani. Osman taşı alkışlayanlar, gelene ağam gidene paşam diyenler. delege sisteminin değişmesi gerek öncelikle. çok amatörler ve kürsüde konuşanların süslü cümlelerine çabuk aldanıyorlar. net ve profesyonel fikirleri yok. bir bakmışsın herkes halil ünala hakaret ediyor, halil ünal çıkıyor bir iki kelime ediyor, sonra böyük başkaaan. olmadık kişileri, iki kelimeyi bir araya getiremeyen, iyi niyetli olduğu söylenen ama art niyetli birini darbeyle başkan yapıyorlar. amigoların da tesiri var bu amatörlükte. şimdi soru: adam esesli, cebinde parası var, külübün borçları vsye hiç girmiyorum böyle bir delegenin olduğu ortamda başkanlık düşünebilir mi? gerçekçi olalım. yeni eskişehirspor istenmiyorsa, gidişatımız belli.

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi