Ahmet Ataç 15 02 2024

Çakmak, liste başı olur mu?

Cihan Yıldırım yazdı

15 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin 17 aday adayı var. Üçü mevcut vekillerden... CHP’de başvuru sayısı az bulundu ama listeye baktığımız zaman ‘güçlü’ isimler görüyoruz. Engin Çakmak dikkat çeken isimlerin başında geliyor. Üç yıldır Büyükşehir’de Genel Sekreterlik yapan Çakmak, gerek üstlendiği görevler gerekse yerel yönetimdeki performansıyla adaylığa/vekilliğe en yakın isimler arasında görülüyor. CHP listesinin tepesinde kim olacak? Cevabı merak edilen bir soru da bu. Engin Çakmak’ı listebaşına ‘yakıştıranların’ sayısı giderek artıyor. Çakmak, Eskişehir ve Ankara dengesini iyi kurmuş bir isim. Bu nedenle birinci sıra olursa kimse şaşırmaz, garipsemez. Çakmak aday adaylığı sürecinde iyi bir hava estirdi. Nasıl sonuçlanacağını öğrenmek için pazar akşam saatlerinde toplanacak PM’yi bekleyeceğiz.
 
CHP’de kadınların müthiş yarışı
Müthiş bir hızlı devam eden aday adaylığı sürecinde merak ettiğimiz çok şey var. Partilere ve isimlere dair... Elbette ilk merak edilen mevcut vekillerin durum... Yerlerini koruyabilecekler mi? Şahsen en merak ettiğim şeylerden biri de CHP’deki kadınların yarışı... CHP’de yedi kadın aday adayı oldu. Gaye Usluer, Nuray Akçasoy, Jale Nur Süllü, Figen Kahya, Sibel Yeşildal, Dilek Gündar ve Ayten Yıldız... Yarışın iddialı isimleri var. Usluer, Akçasoy, Süllü ve Kahya arasında ‘seçilebilecek’ yerden adaylık konusunda nefes kesen bir yarış var. Her birinin ayrı ayrı avantajları, bağlantıları ve birikimleri var. Kimin şanslı olduğu sorulacak olursa ‘Nuray Akçasoy’ isminin iki tık önde olduğunu söylemeliyim.
 
AK Parti’de fırtına öncesi sessizlik
Aday adaylığı sürecine görkemli bir başlangıç yapan AK Parti’de 41 aday adayı seçime ve partiye hareket getirdi. Temayül ve mülakatın ardından partiye sessizlik hâkim oldu. 41 aday adayı olan koskoca partide son günlerde yaprak kıpırdamıyor. Mevcut vekiller de ortalıkta olmayınca ‘tedirgin edici bir sessizlik’ iktidar cephesini kaplamış durumda. CHP iyi kötü isimler belli! Yedi kişilik listeyi aşağı yukarı tahmin ediyoruz. Ne kadar tutarsa artık... AK Parti’de onu da yapamıyoruz. Kalem oynatabilmek için öncelikle ‘savaşın galibi kim oldu’ sorusunun cevabını bilmemiz gerekiyor. Şu an için bilgimiz yok. Yüz türlü senaryo yazılıyor, sonra hiçbiri ‘beğenilmiyor’ hepsi çöpe atılıyor. Bu nedenle AK Parti listesi ‘sürpriz’ olacak. Dündar Ünlü’nün ikinci sırası dışında tahmin yapamıyoruz.
 
Hangisi tutacak
Sohbetlerin konusu belli... Hangi parti kaç vekil çıkarır? Hangi parti birinci olur? MHP ve İYİ Parti ne yapar? Sohbetin başında ‘Adaylar belli olunca görüşelim’ deniyor ama sonrasında senaryolar sıralanıyor. Bugünlerde en çok yazılan senaryo CHP ve AK Parti’nin yedi vekili paylaşacağı şeklinde... CHP 4, AK Parti 3... İkinci senaryo İYİ Parti’nin vekil çıkardığı senaryo... CHP 3, AK Parti 3, İYİ Parti 1... Kadir Bıyık’ın neden olduğu üçüncü senaryo ise CHP 3, AK Parti 2, MHP 1, İYİ Parti 1... Şu an itibariyle bunların dışında ‘tahmin senaryosu’ yazılmadı. Yazılan olduysa da rağbet görmedi...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Peker 15 Mayıs 2018 20:05

AKP :3 / MHP :1 / CHP :1.5 / İP : 1.5

0 0 Cevap Yaz
Omer 15 Mayıs 2018 16:54

CHP:3 IYI PARTI:2 AKP:2

1 1 Cevap Yaz
hasan gul 15 Mayıs 2018 13:25

Olur olur sende rahatlarsın.!!!!!!!

1 27 Cevap Yaz
Mustafa 15 Mayıs 2018 10:42

benin senaryomda akp: 3 - chp :2 - ip :1 - mhp :1

1 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi