Çakırözer tepeden tırnağa haklı

Sevgili hükûmetimiz algıyı yönetmek yerine memleketi yönetmek isteseydi, ülkemizde sorun kalmazdı. Son olarak deprem yardım kampanyasının da algı operasyonu olduğu ortaya çıktı.

18 Mart 2023 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Sevgili hükûmetimiz algıyı yönetmek yerine memleketi yönetmek isteseydi, ülkemizde sorun kalmazdı. Son olarak deprem yardım kampanyasının da algı operasyonu olduğu ortaya çıktı. Zaten bazı devlet kurumlarının bağış yapıyor olması baştan sıkıntıydı. Devletin kasasındaki parayı devlete bağışlamak da neyin nesi? Yine de “En azından AK Müteahhitlerimiz vicdana gelmişler, para bağışlamışlar” diyorduk ki, ortada bağışlanmış para olmadığını da anlaşıldı.
Konuyu TBMM gündemine getiren Milletvekili Utku Çakırözer  “…Şov yaparak topladığınız 115 milyar lira vardı, nerede o paralar?..” ifadelerinde bulundu ve hane başına verilmesi gereken 10 bin liralık yardımların bile sözde kaldığını ifade etti.
Utku Çakırözer, tepeden tırnağa kadar haklı.
Depremin üzerinden 40 gün geçti ve sadece Eskişehir’e 25 bin depremzede geldi. Bu depremzedelerin ne kadar zor durumda olduğuna bizzat ve defalarca şahit oldum. Bırakın hükûmetin söz verdiği 10 bin liralık yardım paralarını, evde ocağa koyacakları yemekleri bile sorun oluyor.
Biz burada sözü yine Utku Çakırözer’e bırakalım, “İşte, Maraş'tan gelen Hatice ve Bekir kardeşlerimiz. Henüz altı aylık evliler. Hatice kardeşimiz hamile, evlerini kaybetmişler, işleri yok, tek kuruşları yok. Hatice kardeşimin parmağındaki evlilik yüzüğünü satmışlar, benzin alıp Eskişehir'e ulaşabilmek için. AFAD'ı, Kaymakamı, Valisi çalmadıkları kapı, gitmedikleri kurum kalmamış…”
Eğer ki bütün bu yaşananlardan dolayı üzüntü duymuyorsanız, iktidar hırsı sizi içten içe kemirmiş, insanlığınızı yiyip bitirmiş demektir.
Yetkililerin kötü niyetli olmadıklarının elbette farkındayız. Fakat çok beceriksiz oldukları da ortada…
 
Mevcut Milletvekillerine ne oldu?
Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte “Aday Toto” yarışmaları da başladı. Bazen ben de kendimi kaptırmış, aday toto oynarken buluyorum kendimi. Bunu seçimden seçime yapılan bir papatya falı olarak görmek ve işin eğlencesini unutmamak lazım. Öte yandan herkes kendisini yeni aday adaylarına o kadar kaptırmış ki, doğal adayları unutuyorlar. Seçimlerdeki doğal milletvekili adayları, mevcut milletvekilleridir. Yani AK Partili Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay doğal adaylardır. Yine CHP’li Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü de doğal adaydır. İYİ Partililer için Arslan Kabukcuoğlu ve MHP için Metin Nurullah Sazak da öyle. Herkes kafasına göre aday listeleri yapıyor. Normaldir ben de yapıyorum. Ancak mevcut milletvekillerini de adaylar arasına almayı unutmamak lazım.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erhan 20 Mart 2023 20:14

Sayın yazar efsane başkan 24 yılda kaç bina yıkıp yerine kaç yeni bina yaptı yıllardır algı yapan siz değilmisiniz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi