Çakırözer kimi eleştirmiş?

Milletvekili Utku Çakırözer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a bir takım sorular yöneltmiş.

18 Kasım 2020 09:12
A
a
Sütiş Eskişehir

Milletvekili Utku Çakırözer, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a bir takım sorular yöneltmiş.

Utku Çakırözer çalışkan bir milletvekili. Kendisine teşekkür ederiz. Ancak aynı zamanda meslektaşımız olan Çakırözer'i bazen çok iyi niyetli ve naif olarak görüyorum. Siz zaten politikada hiçbir kıymeti olmayan Zümrüt Selçuk'un bakanlık yaptığını mı düşünüyorsunuz? Bakan Zümrüt Selçuk en fazla meselelere 'Bakan'dır...

Bakanlık filan yok; Türkiye'de işler Saraydan çözülüyor. Çözülmüyorsa da Saray'daki beceriksizler yüzünden çözülmüyor.

CHP'li Utku Çakırözer son olarak kovid virüsünün meslek hastalığı olarak sıyılmadığı kararnameye itiraz etmiş. Çakırözer, "Genelge iptal edilerek, Covid-19 bütün çalışanlar için iş kazası, sağlıkçılar için de meslek hastalığı olarak tanımlamalıdır" diyerek Zehra Zümrüt Selçuk'u eleştirmiş.Tabii ki bakanlar da eleştirilecek. Ancak Bizim ülkemizde bakan filan yok... Sayın Çakırözer çok iyi niyetli bir kişi. Fakat ülkede 'Bakan' kaldığını da düşünmüyorum. Onlar olsa olsa milletin meselelerine alık alık bakanlardır.

 

Eğri cetvel

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Millet olarak o kadar iyi habere hasretmişiz ki, beyefendinin istifası bile Türk Lirası'nın dolar karşısında 1 lira değer kazanmasına neden oldu. Şimdi bir takım zevat; çıkmış "Dolar düştüyse ne oldu?" diyor. Bu tiplere "Beş kuruşluk ekonomi bilginiz yok, susup oturun" demek lazım.

Yine bir takım zevat, "Döviz kuru ülke ekonomisinin durumunu göstermez" diyorlar. Bunları duyanlar da Türk ekonomisinin  sanki çok iyi olduğunu, ancak bir tek döviz kuru açısından sorunlar olduğunu zanneder. Efendi; millet sürüm sürüm sürünüyor...

Şimdi birisi çıkmış "Millete acı reçeteyi dayıyacağız" diyor. Bundan daha acı reçete mi olurmuş? Siz evvela kendi müteahhitlerinizin reçetesine bakın... Şimdi Türk ekonomisinin iyiye gittiğini ileri sürenler, saçmalıyarak efendilerine şirin gözükme derdindeler. Elinizdeki cetvel eğiridir. Doğru çizgi çıkmaz...

 

007 Jandarma

Eskişehir jandarması tam 133 gram kaliforniyum maddesi ele geçirdi. Söz konusu madde radyoaktif. Yani durduk yerde etrafına radyasyon yayıyor... Bu tip maddelerin son derece tehlikeli olduğu açık. Ayrıca bir takım organize suç örgütleri böyle maddeleri alıp satıyor. Radyoaktif maddeleri alıp, terör eylemleri için kullanmak da mümkün. Yani Jandarmanın yaptığı operasyon çok önemli. James Bond flimlerinde böyle özel radyoaktif maddeler olur... Bizim Eskişehir'deki jandarma da büyük iş başarmış. Albay Ercan Atasoy ve silah arkadaşlarını tebrik ederiz.

 

Türk Milleti zekidir

Meslektaşım Ali Baş, korona aşısını bulan Türk bilimadamlarını örnek göstererek, Türk Milleti'nin zeki olduğunu ifade etmiş. Bir zamanlar ülkemizde Türk olmak utanç duyulacak şeydi. Osmanlı'nın "Etrak – ı bî İdrak" dediği yani "Aptal Türkler" dediği devir bitti. Çok şükür Türk olmak artık suç değil. Biz Abdülhamid'in zavallı Türkleri değil. Atatürk'ün şerefli Türkleriyiz. Şimdi bütün dünyayı kasıp kavuran kovid hastalığını da iki Türk Bilimadamı bulmuş. Almanya'da çalışan profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci'yi tebrik ederiz. Kendileri Türklerin ne kadar zeki olduklarının ispatıdır. Ancak aynı zamanda ülkemizde eğitimin olmadığının da kanıtıdırlar...

 

O hayvanları yakalamak lazım

Tepebaşı Belediyesi'nin yaptığı Şehit Jandarma Er Cengiz Sözöz Parkı'na bir takım vandalların girdiğini biliyorduk. Bir şehidimizin adını taşıyan parka kim zarar verebilir? İşin içinde politik bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen bazı ciğeri beş para etmez tipler içip içip parklarımızı tahrip etmişler. Tepebaşı Belediyesi de tahrip edilen parkı onarmış. Belediye yetkililerinin elleri dert görmesin elbette...

Ben bir şehidimizin adını taşıyan parkı insanların değil, hayvanların tahrip ettiğini düşünüyorum. Tepebaşı Belediyesi doğru olanı yapmış elbette. Ancak parklara da kameralar yerleştirmek lazım. O hayvanları yakalamak için başka çözüm yok.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
millet 18 Kasım 2020 19:38

doların 1 lira değer kazanmasını maliye bakanının istifasına bağlamak ne kadar zavallı bir düşnce yapısıdır. Bu piyasalardaki durum küresel bir durumdur. o gün aşı ile ilgili verilen habar bütün dünya da olumlu karşılanmış ve piyasalarda pozitif bir görünüm e neden olmuştur. Ayrıca perşembe günü faizlerle ilgili bir açıklama da etkili olmuştur. Böyle saçma sapan yazılar yazarak kendinize güldürmayin allah aşkına.

0 2 Cevap Yaz
Sezar 18 Kasım 2020 11:55

Yalanın, yanlışın, palavranın iktidarı olarak tarihe geçecek bu günler. En zor günlerimizi ne yazık ki kötü yönetilerek geçiriyoruz. Çernobil sonrası çayda birşey yok diyen Ticaret bakanı, kanserden ölünce tarihe geçti. Bakalım rakamları sakladığını itiraf eden, böylece catandaşın işiciddiye almamasına ve dolayısı ile ölümlerin artmasına sebep olan (Burhan Kuzu bile “Sosyal medya abartması” demedi mi?) sağlık bakanı da tarihe geçecek ama nasıl?

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi