Çakırözer'in gördükleri

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir esnafının içinde bulunduğu acıklı durumu gözler önüne serdi. Ekonomideki kötü gidişata dikkat çeken Çakırözer, Eskişehir'in en işlek caddelerinde şöyle bir dolaşarak, onlarca kapanmış dükkan tesbit etti.

21 Ağustos 2020 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir esnafının içinde bulunduğu acıklı durumu gözler önüne serdi. Ekonomideki kötü gidişata dikkat çeken Çakırözer, Eskişehir'in en işlek caddelerinde şöyle bir dolaşarak, onlarca kapanmış dükkan tesbit etti.

Çakırözer'in gördüğünü hemen her gün bizler de görüyoruz. Şöyle bir çarşı – pazarı dolaşın. Aradan bir hafta geçtikten sonra aynı yerleri yine dolaşın; göreceksiniz en az 10 dükkan kapanmış... Durum bu kadar kötü işte...

Tabii bazıları var ki görmek istemediklerini görmemekte ısrarcılar. Kalpleri ve kulakları mühürlenmiş, gözlerine de kalın bir perde indirilmiş olanların. Her şekilde bir açıklama bulacaklardır. Allah ıslah etsin...

Şimdi bazı dostlarımız "O fotoğraftaki falanca dükkanın neden kiralık olduğunu biliyor musun?" diye Çakırözer'e sataşıyorlar. Haklı olabilirler; gerçekten fotoğraflarda bulunan dükkanlardan birinin sahibi, bazı özel sebeplerden dolayı dükkanını kapatmıştır. Ancak geri kalan yüzlerce örneği ne yapacağız? Kapanan bütün esnafın mı özel sorunları var? Peki ya Diyarbakır'da, İstanbul'da, Batman'da, Kırklareli'nde ve Manisa'da kapanan on binlerce dükkanlar? Onların da mı özel sorunları var?..

Çok açık bir gerçek var ortada, Türkiye tarihinde görmediği ağır bir ekonomik krizi yaşıyor. Ve "Burası çok önemli" bu krizden çıkacağımıza ilişkin en küçük bir umut kırıntısı bile ortada yok. Siz Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından birinin başına greko-romen güreşçiyi getirirseniz, ellerinizi iki yana açarak ve şaşırmış taklidi yaparak, "Biz aslında ekonomiyi iyi yönetiyoruz ama... Neden böyle oldu vallahi anlayamadık.  Kör olası dış güçler işte..." diyemezsiniz. Derseniz kendinize kargaları bile güldürürsünüz.

Önce ekonomide zihniyeti değiştirmeliyiz. Çünkü bu kafayla felaketlerden felaketlere sürükleniyoruz.

Öte yandan Türkiye'de yangın şehirlerimizi yer ile yeksan ederken, güya bizi kıskanan Avrupa'da işler çok farklı. Son olarak İngiltere'de hükûmet, lokantacıları kurtarmak için, "Yediğinin yarısı bizden" kampanyası başlattı. Buna göre eğer ki İngiliz vatandaşıysanız bir lokantada yemek yiyebilirsiniz. Yediğiniz yemeğin yarısını İngiliz hükûmeti karşılar. Tabii İngilizler'e "Aptal" demek de elinizde. Adamların başbakanının sarayı bile yok. Garibim Boris Jhonson '10 Numara' denilen bir evde oturuyor ki, efendimiz hazretlerinin bahçıvan yamağı bile daha büyük evde oturuyordur.

Şu İngilizlerin de hiç itibarı yok vesselam...

Bizim memlekette olsa "Yediğinin iki katı vergi" diye bir kampanya yapılır. O parayla da saraylar yapılır, itibarımız kuvvetlenir.

Milletvekili Utku Çakırözer'i tebrik ediyoruz. Önemli bir konuyu, cesurca gündeme getirmiş.

 

Sakın Doyçland gelme

Türkiye genelinde yapılan korona virüs denetlemeleri yavaş yavaş sonlanıyor. Eskişehir'de de denetleme yapan yetkililere teşekkür ederiz. Anadolu Gazetesi'nin haberine göre özellikle esnafımız, yaz ayları olduğu için Avrupa'dan gelen gurbetçilerimizin kurallara uymadığından şikayet ediyor. Esnafın söylediğine göre gurbetçi kardeşlerimiz salgın kurallarına pek dikkat etmiyormuş. Maske takmak konusunda isteksiz olan gurbetçilerimizin bireysel mesafe kurallarına da pek iyi riayet etmediklerini duyduk.

Gurbetçi kardeşlerimizi pek severiz. Tabii uzun zaman yurt dışında yaşadıkları için bazı küçük farklılıklarımız olabilir aramızda. Mesela "Tuvalet kağıdı var mı burada?" diyerek hacetini gidermek için helaya giden çok gurbetçi görmüşsünüzdür. Taş kullanmadığımızı öğrendikleri zaman ne kadar sevindiklerine de şahit olmuşsunuzdur.

Kendileri yaz tatillerinde Mallorca Adası veya Fas'a gitmeyip ülkemize geldiklerinde, bizlerin dolmuşa binmek için bozuk paraları iki defa saydığımızı pek fark etmezler. Ancak yine de ülke ekonomisi üzerinde de görüş sahibidirler. Mesela memleketteki işsizliğin sebebinin millet olarak tembel olmamızdan kaynaklandığını çok duymuşuzdur kendilerinden.

Yine aynı gurbetçilerimiz, mesela Almanya'da kurallara nasıl uyulduğunu belirtir ve, "Biz göçebe gelmişiz, göçebe gideceğiz" demeyi de ihmal etmezler. Ancak aynı kardeşlerimiz de 8 silindirli otomobilleriyle sürat rekorlarını alt üst edip, Türk Polizei'sini alt etmekle övünürler.

"Nankörsünüz nankör! Yol yaptılar. Türkiye çok gelişti" diyerek oy kullanıp, sonra ayda 4 bin 500 Avro kazandıkları işlerine geri dönerler. Giderken de, "Sakın Doyçland gelme. Çok kötü oralağğ..." demeyi de ihmal etmezler. Allah gurbetçi kardeşlerimizin bahtını açık etsin elbette. Ancak Türkiye'de de salgına karşı konulan kurallara uyarlarsa çok sevineceğiz...


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Xy 21 Ağustos 2020 19:04

GERÇEK BU ismiyle yazan okur, kendince fikrini belirtmiş. Saygı duyarım, lakin muhalefet vekilinden polyannayı oynamasını bekleyemezsiniz. Muhalefetin görevi aşırıya kaçmadan eleştirmektir. Doğru olanda budur zaten, fakat hiç gündemi takip etmiyormusunuz ? Gerçekten iflas edenler, işten atılanlar, ay sonunu zor getirenler var. Maşallah iktidarın hiç bir sorumluluğu yokmuş gibi davranılıyor. Hiç sorun yokmuş gibi davranmak vicdansızlıktır. Mesela sorarım size neden tüik işsizliği hesaplarken artık iş arama umudunu yitirenleri hesaba katmıyor ? Neden hükümet lehine algı çalışması yapıyor ? Tüik kabul etsin etmesin, sizler kabul edin veya etmeyin. Ülkenin sorunları var. Güneş balçıkla sıvanmaz! Petrol doğalgaz diyorsunuzda kardeşim, ülkemizde o kadar çok altın rezervi olduğu halde bu altınları kim çıkarıyor peki ? Kanada, avusturya, almanya ve çin gibi ülkeler senin altın rezervinin kaymağını yiyor. Sana bana ne kalıyor ? Bir allah kuluna faydası var mı ? Uyumayın kardeşim uyanın artık !

0 1 Cevap Yaz
GERÇEK BU 21 Ağustos 2020 17:44

Sayın vekil tüm dünyadaki salgından haberiniz yokmuş gibi ve her şey normal de ama dükkanlar kapanıyor algısını ne de güzel de pazarlıyosunuz Biraz insaflı olun yahu dünyada herşey allak pullak olmuş ama siz Türkiyede her şey güllük gülistanlık olsun istiyorsunuz ve de hedef tahtanız( tabii partinizin de ) belli isim zikretmeye gerek yok Biz de ESkişehirde yaşıyoruz evet kapanan dükkanlar var ama açılanlar da var ama sizin takdığınız gözlük onları göstermiyor Size göre her şey berbat TÜRKİYE battı ekonomi çöktü bu ülkede hiç iyi bi şey yapılmıyor Sizlerden bunları duydukça herhalde ben bu ülkede yaşamıyorum diyorum Bu kin nefret ne zaman bitecek gerçekten merak ediyorum Bunun size de partinize de ülkeye de hiçbir faydası olmuyor İnşaallah yakında bunu idrak edersiniz umarım Şimdi Karadenizde doğal gaz bulundu bakalım buna ne gibi bir kulp takılacak nasıl bir algı oluşturulacak bayağı merak ediyorum Ne diyelim ALLAH milletimizin yardımcısı olsun

8 3 Cevap Yaz
Tabi

Tabi ya doğru, en son batmanda petrol bulmuşlardı hazretleri. Hani derler ya; Kalp dediğin zaten atıyor, marifet ritmini değiştirebilende diye. Hah işte bu petrol bulma işide buna benziyor. Herhangi bir enerji kaynağı bulabilmek marifet değildir. Marifet kısa vadede bunu milli ekonomiye siyasete bulaştırmadan, sessiz sedasız aktarabilmekte. Mesela Hazerfan ahmet çelebi uçmayı planladı ve denedi. Uçtu mu peki ? Evet uçtu. Peki havada kalabildi mi ? Hayır. Çünkü marifet uçmak değil havada durabilmekte yatıyor. Bilmem anlatabildim mi ?

0 0
Rahmi görgün 21 Ağustos 2020 12:41

Halk dalkavukluğu 70 ler , 80 ler hatta 90 larda pirim yapıyordu. Artık bor'un pazarı geçince eşeği niğdeye sürmek bile kar etmiyor.

8 2 Cevap Yaz
Bir atasözü der ki 21 Ağustos 2020 12:08

Eyyyyyy..... Karrrrdeşşlerim, bu kardeşinize verin yetkiyiiiiiii, görün etkiyiiiii..! Verrrrinnn yetkiyiiiii; faaaaaizzzlee, dolarrrrla, enfffflassyoonlaaaa nasıllll mücade edilirrrrmişş göreceksiniiiiiz !

1 10 Cevap Yaz
Xy 21 Ağustos 2020 12:02

Kerem bey bahsettiğiniz eşgalin zihniyetini size tek bir örnekle tanıtayım; Bu tiplerin beyni o kadar çok yıkanmış, o kadar çok yıkanmıştır ki, herkesin elinde 10 bin tl lik telefonu olduğunu söyler durur. Bunları ikna etmek için cebinizden 5 yıldır kullandığınız, model olarakta 2 yıl daha eski ve o zamanın parasıyla 900 tl ye alabildiğiniz telefonu gösterseniz bile nafiledir. Bunlar ister ki; Hiç takım elbise giymeyelim, hiç cep telefonu kullanmayalım, hiç kolumuza saat almayalım, hiç bisikletimiz olmasın, hiç tatile gitmeyelim, hiç evimiz arabamız olmasın. Bu saydıklarıma hep bir avuç zümre en iyisi ve fazlasıyla sahip olsun. Ama bu laf anlamaz zihniyete göre biz hep şükür edelim, kuru ekmek yiyelim bulursakta yanına su içeriz. Nasıl olsa bizim yerimize lüks tüketim hovardalık yapan çoook !

2 10 Cevap Yaz
bilek26 21 Ağustos 2020 11:44

Eleştiremiyeceğim bir yazı yazmışsınız teşekkürler.

1 7 Cevap Yaz
Hektor 21 Ağustos 2020 11:23

Sayın Akyıl; Türkiye gerçeklerini dile getiren ancak aktrollerin hiç de hoşlanmayacağı bir yazı olmuş,maalesef " kral çıplak", doğruları ifade ettiğiniz için teşekkürler..

4 11 Cevap Yaz
Uğraşmasın 21 Ağustos 2020 10:12

Ben muhalefet milletvekili olsam, hiç böyle şeylerle uğraşmam. Zira ülkenin içindeki büyük bir topluluk ekonominin çok iyi olduğuna, malum parti döneminde hayatında hiç görmediği kadar müferreh olduğuna, bankadan kolay kredi çekiyor olmanın kendisine yapılan en büyük iyilik olduğuna, hatta ve hatta malum parti olmasa cep telefonu sahibi bile olamayacağımıza, herkesin cebinde 10 bin liralık telefonlar olduğuna, herkesin 150 bin tl lik arabalara bindiğine, herkesin avmlerde çılgınca alışveriş yaptığına ve nicelerine öyle inandırılmış ki; Sen vekil olup, manzara iyi değil desen ne yazar ? Bir insan veya toplum neye inanmak istiyorsa, bırak ona inansın, zarar görürse belki aklı başına gelir. Sen istediğin kadar ekonominin sıkıntılı olduğuna dikkat çek, bunu kemikleşmiş polyanna kitlesine anlatamazsın...

4 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi