Çakırözer'i duymazdan gelmeyin

CHP Milletvekili Utku Çakırözer'i yerel siyasetten tanıyoruz. Ancak kendisinin uluslararası politikalarda çok söz sahibi olan bir isim olduğunu unutuyoruz

22 Eylül 2020 08:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

CHP Milletvekili Utku Çakırözer'i yerel siyasetten tanıyoruz. Ancak kendisinin uluslararası politikalarda çok söz sahibi olan bir isim olduğunu unutuyoruz. Çakırözer gazetecilik yıllarında da dış politikayla çok ilgilenirdi. Çok iyi hatırlıyorum 2012 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilcisi olan Çakırözer, Beşar Esad'la bir söyleşi gerçekleştirmiş, sırf bu röportajdan ötürü alınmadık basın ödülü bırakmamıştı. O yıllarda bizi yönetenler Amerikalı amcalarının gücüne pek güvenmiş, "Amerikalılar ve Siyonistler Esad'ı devirir, biz de Emevi Camii'nde namaz kılar, siyasi rant sağlarız" diye düşünüyordu. Ancak Çakırözer'in sorularını yanıtlayan Esad, "Gemiyi asla terk etmem" diyordu.

Dün dinlemeye tenezzül etmediğimiz Utku Çakırözer şimdi yine dış politikamıza ilişkin bir takım eleştiriler getiriyor. Sırf muhalefet milletveki diye duymazdan gelirseniz hata yaparsınız. Avrupa Birliği'ni de eleştiren Çakırözer yaptırım uygulamasının kabul edilemeyeceğini, Türkiye'nin haklı davasında yalnız bırakılmasının büyük bir hata olacağını vurguladı. Utku Çakırözer ayrıca şımarık Yunanistan'a şirin gözükmek için Oruç Reis gemisinin geri çekilmesinin çok büyük bir hata olduğunu da belirtti. Gerçekten de o gemiyi geri çekerek hem zayıf ülke görüntüsü veriyorsunuz hem de pazarlık masasındaki bir kozunuzu kendi kendinize imha ediyorsunuz.

Son olarak dış politikada TBMM'den destek alınması gerektiğini belirten Çakırözer, "Almanya Başbakanı Merkel ile bunca gizli pazarlık oluyor. Karşılıksız jestler yapılıyor, tavizler veriliyor ama TBMM’ye bilgi verilmiyor. Oysa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dış politikada her zaman en büyük destek ve dayanışma hep Gazi Meclis’te gerçekleşmiştir. Dışişleri Bakanı haksız yere Lozan Anlaşmasını kötüleyeceğine, derhal Meclis’e bilgi vermeli, muhalefet partilerinin görüş, eleştiri ve tavsiyeleri alınarak bu kritik süreç yürütülmelidir" demiş.

Utku Çakırözer çok şey söylemiş ve doğrulara işaret etmiş. Umarım sırf iç politika malzemesi yapmak için hatalı dış politika yürütmekten vaz geçeriz. Umarım Utku Çakırözer gibi sağ duyulu seslere kulak veririz.

 

Kış geliyor

Üç gün süren aralıklı yağışlar, mevsimin değiştiğine işaret ediyor. Gerçi bu sene yaz aylarından da bir şey anlayamadık. Aslında 2020 yılı nasıl geçti bilemedik. Şunun şurasında 3 ay sonra yeni yıla gireceğiz. Hani Kazak Abdal'ın "Eşeği saldım çayıra" diye başlayan bir şiiri vardır. 2020'nin ardından da bir tas su döken çıkar mı bilemeyeceğim. Bizi sert bir kış bekliyor. Ekonomideki yapısal sorunlarımıza, korona salgını da eklendi. Bunun dışında para piyasalarını idare etmeyi beceremeyen bir ekonomi anlayışımız var.

Kış aylarında bizim yarım küremizde piyasalar daha yavaşlar. Moralinizi bozmak istemem ancak gerçekleri söylemek de vazifem; bu kış çok soğuk olacak...

 

Çok iyi yapmışlar

Eskişehir polisi bir dizi denetim gerçekleştirerek salgın önlemlerine uymayanlara ceza kesmiş. Toplam 30 kişiye 94 bin liralık ceza kesildiğini öğrendik. Bu rakam adam başına ortalama 3 bin liranın üzerinde bir paradır ki, adamın canını yakar. Polis doğru olanı yapmış. Biliyorum işleri başlarından aşkın ancak bu tip uygulamaları daha sık yapmalarında fayda görüyorum. Milletçe hükûmetimizi eleştiriyoruz. Elbette halkın en doğal hakkı kendi hükûmetini eleştirmektir. Ancak bir zahmet maske takmayanların da hükûmeti eleştirmeye hakkı yok. Üstelik kurallara uymayanlar yalnızca kendilerinin değil, toplumun hayatını riske atıyor.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi