Çağrıya yanıt…

Bence Kazım Kurt, TOKİ’nin Odunpazarı Belediyesine tahsis ettiği 49 bin 698,35 metrekarelik alana, söz konusu projeyi yapmalı.

13 Haziran 2019 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Dün kaleme aldığım “Çağrı” başlıklı yazımda, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un, Cumhur İttifakı AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın projesi olan Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesini hayata geçirmek istediğini, bu noktada belediye olarak TOKİ’ye başvuru yaptıklarını ancak TOKİ’den olumsuz yanıt aldıklarını ifade etmiştim.
Ayrıca, Kazım Kurt’un TOKİ ve AK Parti’yle uzlaşmadan yana olduğunu, söz konusu projenin birlikte gerçekleştirilebileceğini vurgulamıştım. Yazımın sonunda ise Volkan Doğan’a çağrı yapmış ve projenin yapılabilmesi için devreye girmesini tavsiye etmiştim.

*

Volkan Doğan bu çağrıya kulak verdi ve Alparslan Türkeş Millet Bahçesi Projesinin hayata geçirilebilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

*

Şimdi, Doğan tarafından gönderilen yazılı açıklamayı aynen paylaşıyorum.
Okuyalım…
“Merhabalar Arif Bey…
İyisi ile kötüsü ile bir seçim sürecini beraberce yaşadık. Gerek seçimden önce ve gerekse seçimin ardından, Ankara ve İstanbul gibi şehirlerde, adayların, söylediklerim ile projelerimi sahiplenmesi beni mutlu etti. Hele, seçimdeki rakibim Sayın Kazım Kurt’un, seçimin hemen ardından, seçimden önce eleştirdiği projelerimi bir bir hayata geçirmek için harekete geçmesi, beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Yazınızda yaptığınız çağrının da beni yine heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini de ayrıca belirtmeliyim. Evet, sizin de söylediğiniz gibi, biz siyasetçilerin projelerini, hayata geçmesi ve halkın hizmetine sunulması için hazırlaması gerekiyor. Birkaç kez, ben de projelerimin hayata geçmesi için elimden geleni yapacağımı dile getirmiştim…
Mevzu bahis ‘Alparslan Türkeş Millet Bahçesi’ projemiz ise, sadece bir bulvar ya da kavşağa, merhum Türk büyüğü Alparslan Türkeş’in isminin verilmesi durumu değildir. Buradan hareketle sevinerek öğrendim ki, Sayın Kurt da işin sadece ‘isim’ kısmıyla ilgilenmiyor ve projemizin bütününü sahipleniyor. Yalnız kendisinin açıklamalarından konunun tam olarak hakimi olmadığını anlıyorum ve ayrıca anlaşılıyor ki asıl amacı, projeyi hayata geçirmek değil TOKİ’yi test etmek. TOKİ ile aralarında nasıl bir yazışma olduğunu bilmiyorum, ancak bazı eksik ya da tamamen yanlış bilgilerin ortada dolaştığını görüyorum. Bahsettiğimiz alanın, ekteki belgelerde görülecektir, sadece yüzde 10’luk bölümü yeşil alan değildir ve kazansaydık burayı başka bir alanla değiştirerek, ‘Alparslan Türkeş Millet Bahçesi ve Türk Dünyası Müzesi’ Projemizi bu düşüncelerle hayata geçirecektik. Şimdi işbaşında Sayın Kazım Kurt var. Kendisi TOKİ’yi test etmek yerine bu projeyi hayata geçirmeyi samimi olarak istiyorsa büyük mutluluk duyar; elimden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğumu bildirmek ve hatta; şu günlerde ‘kendisini desteklemeyen memurların görev yerlerinin değiştiği’ konuşuluyor, ben bu projemizin hayata geçmesi için elime kazma-kürek almaya da hazır olduğumu beyan etmek isterim. Sadece bu projemiz için değil, daha önce hayata geçirmek için çalışma başlattığımız diğer projelerimiz konusunda da aynı hassasiyeti göstereceğimden kimsenin kuşkusu olmasın. Sayın Kazım Kurt, ‘Asfalt paralarının iade edilmesi’ konusunda da adım atmak isterse kendisine, vatandaştan haksız alınan paraların hangi yöntemle iade edilebileceğini de anlatabilirim. Bir telefon kadar uzaktayım…
Bu vesile ile size; bizi, Odunpazarı’nda yaşayan sevgili hemşerilerimizin karşısına böyle faydalı işler nedeni ile çıkardığınız için teşekkür ederim. Kolay gelsin.”


*

Volkan Doğan’ın açıklamasını okudunuz. Açıklamanın şu bölümü dikkat çekiyor: “Bahsettiğimiz alanın, ekteki belgelerde görülecektir, sadece yüzde 10’luk bölümü yeşil alan değildir.” Bu ifadeyi okuduktan, gönderilen belgeleri inceledikten ve konuyu uzmanlara danıştıktan sonra ortaya çıkan gerçek şu…
Yenidoğan’da yer alan söz konusu alan, 70 bin 87,66 metrekare. Bu alanın 49 bin 689,35 metrekaresi, TOKİ tarafından yeşil alan olarak Odunpazarı Belediyesine tahsis edilmiş. Yani TOKi belediyeye bir anlamda ‘buraya park yapın’ demiş. Geriye kalan alan ise 20 bin 498,31 metrekare. İşte bu alan TOKİ’nin sahip olduğu konut alanı.

*

İşte, Kazım Kurt, TOKİ’den, 20 bin 498,31 metrekarelik alanı istemiş. Ancak TOKİ, zaten, zamanında, 49 bin 698,35 metrekare gibi devasa büyüklükte bir alanı Odunpazarı Belediyesine değerlendirmesi için park ve rekreasyon alanı olarak tahsis etmiş. Buradan anlaşılıyor ki, Kazım Kurt’un o alana Alparslan Türkeş Millet Bahçesi yapması için hiçbir engel yok! * Bu noktada niyete bakmak lazım, öyle değil mi? Niyet, üzüm mü yemek? Yoksa bağcıyı mı dövmek!

*

Bence Kazım Kurt, TOKİ’nin Odunpazarı Belediyesine tahsis ettiği 49 bin 698,35 metrekarelik alana, söz konusu projeyi yapmalı. Niyetinin ne olduğunu ortaya koymalı. Ondan sonra TOKİ’ye “Bakın biz buraya prestij projesi yaptık, şimdi size ait olan ve atıl vaziyette bulunan konut alanını da değerlendirmek istiyoruz ve talep ediyoruz” demeli. İşte o zaman, Kazım Kurt’un önünde kimse duramaz…

*

Son söz…
Volkan Doğan, Alparslan Türkeş Millet Bahçesi projesinin hayata geçmesi için Kazım Kurt’la işbirliği yapmaya hazır olduğunu ifade etti.
Şimdi top, Kazım Kurt’ta…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cafer Tayyaroğlu 13 Haziran 2019 21:35

Ne iş? Düne kadar "milliyetçiliği ayak altına alanlar" ne zamandır Türkeşçi oldu?

1 2 Cevap Yaz
osman metin 13 Haziran 2019 15:58

aman Kazım Başkan dikkat et bunların ipiyle kuyuya inilmez.Adamı ters köşe yaparlar

4 2 Cevap Yaz
erhan 13 Haziran 2019 11:10

Arif bey işte gazetecilik kose yazarı dediginiz şey bu Tarafta olsanız yazılarınızı zevkle okuyorum. Kamuoyunu doğru bilgelendirdiguniz için teşekkürler.

1 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi