Buyurun sahne sizin orkestrayı yönetin!

Eskişehir denilince ilk akla gelen işlerin başında sanat geliyor. Sanat bu kentin atar damarı diyebiliriz

6 Şubat 2019 08:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir denilince ilk akla gelen işlerin başında sanat geliyor. Sanat bu kentin atar damarı diyebiliriz. Sanatın gelişmesi ve ilerlemesi her geçen gün Türkiye’de önemli bir konuma sahip olabilmesi için yıllardır Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar yürütüldüğü herkes tarafından biliniyor.   Bunun en büyük örneği ve uluslararası başarılarla dört bir yana nam salmış Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası… Ancak Eskişehir’in sanat kenti haline gelmesi hiç de kolay olmamış. Eskişehir’in sanat şehri olabilmesi için yapılan projeler çok eski yıllara dayanıyor.  Senfoni Orkestrasıyla ilgili olarak biraz araştırma yaptım. 1958’de tamamı Eskişehirli olan öğrencilerin kurduğu Öğrenci Cemiyeti’nin Genel Sekreteri şuan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Yılmaz Büyükerşen....
Yılmaz Büyükerşen - Orkestra şefi
Büyükerşen bir yandan Gençlik Tiyatro Topluluğu kuruyor ve bu topluluğun bir üyesi olarak  da sahneye çıkıyor.  Büyükerşen belediye başkanı olunca 2001 yılında 24 kişiyle kurduğu Senfoni Orkestrası,  şuan 60 kişilik bir  kadroyla yoluna devam ediyor. Eskişehir’in gurur kaynağı olan Senfoni Orkestrası’nın ilk şefi de  Büyükerşen demek yanlış olmaz. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı önceki gün yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Eskişehir’e vaadim bir orkestra şefi olmak. Büyük Eskişehir orkestrasını uyum içerisinde yönetmek” Bu sözler gazetelerde yer aldı.  Hayallere, hedeflere itiraz yok. İşin özü şef olmak değil! İşin özü, orkestranın karşısına çıkarak ele alınan bagetle orkestrayı  yönetebilmek… Buyurun senfoniye gidin ve  orkestrayı yönetin… Sahne sizin…

TRAMVAY DEDİKODULARI

Sürekli tramvayda yaşanan ilginç olaylara yer veriyorum. Bu ilginç olayların habere dönüştüğü anlar da olabiliyor.  Birkaç yıl önce  bu kez tramvayda değil tramvaya binmek için durakta bekliyorum. İki yaşlı adam birbiriyle kavga ediyor. Bir adamın yüzü kan içinde. Olayın nedenini anlamaya çalışırken yanımda duran yaşlı adam telefonla 155’i aradı.  “Tramvayda adamın kafasına çekiçle vurdum gelin beni alın” diyerek kendini ihbar etti. Polis olay yerine anında geldi ve yaşlı adamı elindeki çekiçle birlikte alarak ekip aracına bindirdi. Meselenin sebebi de yer verme tartışması… Kendisine yer vermeyen adamdan iddiaya göre küfürlü cevap alanınca başına çekiçle vuruyor ve kavga başlıyor. Ufacık bir mesele karakolda bitiyor aman dikkat hoşgörülü olmakta fayda var.

Kaan Ozcan - 06022019

GÜNDEMDEKİ EFSANE SÖZLER

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VELİ AĞBABA:
Sloganı Hakkari’den Edirne’ye kadar çınlayan ‘Es Es Es Ki KiKi Eski Eski Es’ sloganıyla bütün Türkiye’ye mal olmuş Eskişehirspor’un kentinde bulunmaktan büyük onur duyuyorum.

VALİ ÖZDEMİR ÇAKACAK :
Seçimler bir bayram, şölen havasında geçmesini temenni ediyoruz. Öncelikle kazanan demokrasimiz olacaktır, ülkemiz olacaktır. Eskişehir halkının demokratik olgunluğu yüksektir.

DEMOKRAT PARTİLİ ADNAN TURFAN:
Doğruyol Partisi Genel Sekreter  Vekilliği yaparken 85 kuruşa buğday alıp 6 liraya mazot satsaydık bizi sokağa çıkarmazlardı. Türkiye freni olmayan gir sisteme oy verdi. 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali baba 9 Şubat 2019 02:39

Merak ettim çevremde araştırdım operaya gidip orada konsere katılan tek kişiye raslamadım . Ayrıca başka şehirlerden gelip konser seyredip aynı gece otobüslerle geri dönen jet sosyete takımını çok gördüm. İnanmayan konser günleri gelsin otobüslerin orada park ettiğini ve sonrasında gelenleri götürdüğünü görürler... Şimdi bu peşkeş çekmek değil mi ?

0 0 Cevap Yaz
odunpazarlı 7 Şubat 2019 09:15

Sarıcakayada köylüye yaptığı destekler yine Alpu Beylikova da İnönüde çiftçiye yapılan destekler mutlu azınlığamı hizmet oluyor?.Ayrıca tiyatro opera bedavaya yakın bir ücretle herkese açık.Bu şehire bu kadar turist geliyorsa hocanın yarattığı marka sayesinde.Esnaf bu hareketten yararlanıyor.Esnafdamı mutlu azınlık.?Tramvaylara binenler mutlu azınlıkmı.?Kent parkda Sazovada gezenler ve etkinliklerden yararlananlar mutlu azınlıkmı?.

2 2 Cevap Yaz
Tiyatrocu 6 Şubat 2019 12:36

Amatör tiyatro ile uğraş veren biri olarak çok net söylüyorum; ne Büyükşehir belediyesinden, ne de merkez belediyelerden, sahne, kostüm ve dekor desteği alamadık. Bu mu sanata destek vermek? Lafa geldi mi konuşmak çok kolay.

9 8 Cevap Yaz
1.NİSAN SABAHI ESKİŞEHİR YENİ BİR BAŞKANLA TANIŞACAK İNŞAALLAH 6 Şubat 2019 10:11

siz gazeteciler dalganızı geçin orkestra şefi kim olacakmış göreceksiniz.

12 8 Cevap Yaz
Vatandaş 6 Şubat 2019 09:39

Eskişehir'deki mutlu bir azınlığa hizmet ediyor sayın Büyükerşen.

14 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi