Büyükşehir'i örnek almak lazım

Çiftçimiz bu işten muhtemelen iyi de para kazanacak. Eğer piyasa şartlarını düzeltmek istiyorsanız, üretici – aracı ve tüketici dengesini iyi kurmanız lazım.

15 Şubat 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınma projeleri kapsamında dut fidanı dağıtımına devam ediyor. 2017 yılında 70 bin, 2018 yılında 90 bin dut fidanı dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi son olarak Mihalıççık ilçesi Gürleyik, Dinek ve Ahırözü Mahallelerinde 700 adet dut fidanı dağıttı.
Öncelikle yetkilileri tebrik ederim. Bir zamanlar giydiğimiz kıyafetten, yediğimiz yemeğe kadar her şey organik ve sağlıklıydı. Şimdi yediğimiz tavuktan antibiyotik tadı alıyoruz. Giydiğimiz kıyafetler ise sentetik. Yanlış anlamayın hükümetimizi eleştirmiyorum; bütün dünyada genel olarak var olan bir eğilim bu. Ancak Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla Eskişehir yakında ipek üretimine başlayacak. Çiftçimiz bu işten muhtemelen iyi de para kazanacak. Eğer piyasa şartlarını düzeltmek istiyorsanız, üretici – aracı ve tüketici dengesini iyi kurmanız lazım.
Masanın bu üç ayağının da mutlu olmasını sağlamanız lazım. Bunun için de öncelikle üreticiyi mutlu etmelisiniz. Siz devlet olarak domates satmaya başlarsanız bu işten üreticinin bir kârı olmaz, tüketici ise geçici olarak memnun olur. Bu iş asıl aradaki firmaları batırır ki sonra ne olduğunu anlamadan tüketicinin de durumunu ağırlaştırırsınız. Sovyetler Birliği'nin 1980'lerde 'illallah' dediği bir projeyle mi Türkiye'yi kurtaracaksınız? Süt üreticilerini desteklemek, dut üreticilerini, domates – marul üreticilerini desteklemek sonra da bir köşeye çekilmek lazım. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek almak lazım...

Dosta düşmana gösterdik

Türkiye'nin az sayıda kalan 'tarafsız' medya kanallarından biri olan FOX TV ekipleri, Eskişehir'e gelerek Burhan Sakallı ve Yılmaz Büyükerşen'e mikrafonlarını uzattı. Elbette başka adaylar da var. Ancak Büyükşehir seçimlerinin Sayın Büyükerşen ve Sakallı arasında geçeceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yok.
Öncelikle FOX TV'deki meslektaşlarımı tebrik ederim. Sadece tarafsız oldukları için değil, aynı zamanda derslerine çalışarak Eskişehir'e geldikleri, kentin sorunlarını bilerek sorular sordukları için. Benim gençliğimde politikacılar gazetecilerin sorularını cevaplardı.
Şimdi ise gazeteciler politikacıların cevaplarını soruluyor... Bir Kütahyalı olan İsmail Küçükkaya, hemşerimiz sayılır. AK Partililerin 'O Kanal' dedikleri ve bulsalar bir kaşık suda boğacakları FOX TV daha önce de Ankara adayları Mehmet Özhaseki'yi ağırlamıştı. Şimdi de 'Çalar Saat' programının konuğu olan Burhan Sakallı'yı genel olarak rahat gördüm.
Sakallı özellikle Eskişehir'deki trafik sorunu üzerinde durdu. Yapacakları ifade etti. Kendisine ayrılan süreyi gayet başarılı bir şekilde değerlendirdi. Daha sonra Yılmaz Büyükerşen de aynı kanala çıktı. Genel olarak 'Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır' ekseninde konuşan Büyükerşen de son derece başarılı ve rahattı. Kırsal kalkınma için başlattığı projeleri anlatan Büyükerşen de – taraflı tarafsız – herkesin takdirini kazandı. Her iki belediye başkan adayımızla da gurur duyduk. Eskişehir'in farkını bir kere daha dosta – düşmana göstermiş olduk.

Karacan Türkiye'yi arşınlıyor

Yerel seçimlerin yaklaşması ve adayların netleşmesiyle birlikte gözler – doğal olarak – adaylara çevrildi. Bu sebeple kentimizin 7 milletvekilinin neler yaptıklarını göremiyoruz. Elbette bu durum kaçınılmaz bir şey, bir milletvekilinin falanca komisyonda söz alıp konuşması, şu sıralar kamuoyunun çok ilgisini çekmiyor. Ancak milletvekillerimizin hiçbir şey yapmadıklarını da düşünmeyin. Bu vekillerden biri de AK Partili Harun Karacan. Sayın Karacan sadece Eskişehir'deki seçimlerle değil, partisinin tüm Türkiye'deki seçimleriyle ilgileniyor. Memleketi arşınlıyor.
Kendisi son olarak Hakkari'ye gitmiş ve halkla görüşme fırsatı yakalamış. Hakkari seçimleri öteden beri HDP ve AK Parti arasında kıyasıya bir rekabete sahne alıyor. Genel olarak da HDP daha büyük başarı elde ediyor. Bu seçimlerde ne olacağını bilemeyiz elbette. Ancak özellikle Şemdinli'de AK Parti'nin mutlu sona ulaşması mümkün. Tabii aralarında Harun Karacan'ın da bulunduğu AK Partililerin MHP ve İYİ Parti'nin seçmenini de ikna etmesi gerekecek. Bir de bölgede etkili olan HÜDA Par var. Bakalım başarılı olacaklar mı? Ancak seçim gecesi Eskişehir'in dışında, özellikle de Şemdinli seçimlerini merakla takip edeceğimi belirteyim. Eğer bölgede AK Parti başarılı olursa, bir Eskişehirli olarak "Bizim vekil gitti de o yüzden" diyerek mutlu oluruz...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi