Ahmet Ataç 15 02 2024

Büyükşehir gökten para yağdıracak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi çok önemli bir konuyu görüştü ve ESKİ’nin 24 milyon avroluk kredi almasını oy birliğiyle karara bağladı. Türk parasına göre yaklaşık 500 milyon liralık bir paradan bahsediyoruz burada. Çok sağlam para…

2 Şubat 2023 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Meclisi çok önemli bir konuyu görüştü ve ESKİ’nin 24 milyon avroluk kredi almasını oy birliğiyle karara bağladı. Türk parasına göre yaklaşık 500 milyon liralık bir paradan bahsediyoruz burada. Çok sağlam para…
Söz konusu para Eskişehir’in su arıtma tesislerinin genişletilmesi için kullanılacak. İller Bankası’ndan alınacak kredinin finansmanını ise Dünya Bankası sağlıyor. Yani Türkiye’de olmayan bir para, Eskişehir’in ekonomisine girmiş olacak.
Borç para almanın en güzel yanı, olmayan bir paranın ekonomiye giriyor olması. Eskişehir ekonomisine girecek 500 milyon liranın ne kadar önemli olduğunu, kent ekonomisini nasıl canlandıracağını anlatmaya bile gerek yok. Açıkçası ESKİ’nin Eskişehir ekonomisine sokacağı bu para bereket getirecek. Şimdiden hepimize hayırlı olsun.
Borç para almanın kötü yanı ise, o borcu geri öderken oluyor. Ki AK Partililer bunu çok iyi bilir, ülkemizi 500 milyar dolar borca sokan kendileri çünkü. Dolayısıyla aynı AK Partililerin Meclis toplantısında “Bu borcu alacağız ama nasıl geri ödeyeceğiz?” demeleri çok önemli bir gelişme. Türkiye’ye borç batağına soktukları 21 yılın sonunda kafaları bir şeye basmış demek ki…
Tabii AK Partililer işini yapıyor. Büyükşehir Belediyesini uyarmaları vazifeleridir. Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin şimdiye kadar borçlarını tıkır tıkır ödediği bilinen bir gerçek. Ayrıca o belediyenin başında da bir maliye profesörü olduğunu da unutmayalım. Dolayısıyla ben endişeli değilim. Hatta gelecek paradan dolayı heyecanlıyım.
ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen’in dediğine göre, su arıtma tesislerimiz daha önce 1987 yılında Rahmetli Sezai Aksoy zamanında genişletilmiş. Daha sonra Büyükerşen yönetiminde ikinci genişleme 2007 yılında tamamlanmış ve şimdi üçüncü genişleme yapılacak.
“Sürdürülebilir Şehirler” Projesi kapsamında yapılacak arıtma tesisleri, su sıkıntısı yaşadığımız şu günlerde daha da önemli. Sürekli su sorunundan bahsedip, yetkilileri bir şeyler yapmaya davet ediyoruz.
Başkaları gibi boş konuşmayan, iş üreten Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını tebrik ederiz. Çocuklarımız ve torunlarımız için daha güzel bir Eskişehir yaratmak için çalışıyorlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
zam zam 3 Şubat 2023 23:16

KEREM BEY sizin yazının başlığını şöyle revize etmek gerekecek herhalde Büyükşehir gökten ZAM yağdırdi

3 1 Cevap Yaz
gerçek bu 2 Şubat 2023 18:07

IMF ye olan 25 milyar borcu tıkır tıkır kim ödedi siz unuttunuz ama biz unutmadık ve unutmayacağız

5 3 Cevap Yaz
Eses 2 Şubat 2023 13:52

Olmadı sayın yazar tarafsız olamadınız

9 6 Cevap Yaz
Sazovali 2 Şubat 2023 13:05

Kerem bey gazeteci tarafsız olarak görev yapan kişiliktir Kredi yorumum faizini sizmi ödeyeceksiniz

9 7 Cevap Yaz
Aslı 2 Şubat 2023 11:09

Büyükşehirin borçları artıyor hizmet az Sonumuz hayır olsun

8 7 Cevap Yaz
Es Es li 2 Şubat 2023 09:59

Ödemesini Vatandaş yapmasında 2022 yılında suya %110 zam vardı

8 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi