Büyükşehir'den üretime destek

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ipek böcekçiliğine verdiği destekler ortada. Bir zamanlar Eskişehir'de ipek üretilir, birbirinden kaliteli el işleri piyasada yok satarmış. Ancak sanayileşme bu işin de yok olmasına neden oldu. Ta ki Büyükşehir Belediyesi el atıncaya kadar...

26 Nisan 2022 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir

Büyükşehir Belediyesi'nin ipek böcekçiliğine verdiği destekler ortada. Bir zamanlar Eskişehir'de ipek üretilir, birbirinden kaliteli el işleri piyasada yok satarmış. Ancak sanayileşme bu işin de yok olmasına neden oldu. Ta ki Büyükşehir Belediyesi el atıncaya kadar...

Son olarak tam 80 bin dut çeltiği üretmiş. Öğrendik ki 2022 yılında dağıtılmak üzere üretimine devam edilen dut fidanları, Dut Çelikleme Tesisinden sökülerek, Sarıcakaya ilçesi Mayıslar Mahallesinde bulunan tarlaya ekilmiş. Burada sonbahar mevsimine kadar büyüyecek olan fidanlar, kış aylarında üreticiye dağıtılacak ve üreticimize yeni bin dut fidanının üretiminin amaçlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, her yıl olduğu gibi İpek Böcekçiliğini Geliştirme Projesi kapsamında yetiştirilen dut fidanlarının dağıtılacağını ifade ettiler.
Para kazanmanın bin bir türlü yolu var. Ancak hepsinin başında üretmek geliyor. Özellikle de tarımsal üretime destek veren Büyükşehir Beleddiyesine teşekkür ederiz. Ülkemiz arazi rantının ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunun örneğini sergiliyor. Yılmaz Büyükerşen yönetimi gibi belediyeler ise "Üretim" anlayışını ortaya koyarak ekonomik krize alternatif oluyor.

 

AHPADİ demokrasiyi ele aldı

Kısa adı AHPADİ olan Adaletin Hukuku ve Parlamenter Demokrasi İdeali Platformu yöneticileri, Eskişehir'de Parlamenter demokrasi tarihini ele alan bir panel düzenledi. AHPADİ'nin dönem sözcüsü Avukat Mehmet Ektaş'ı İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan tanıyoruz. Hem bir hukukçu hem de politikacı olan Ektaş'ın düzenlediği panelin Eskişehir düşün yaşamına önemli katkıları olduğuna eminiz. Eskişehir Baro Başkanı Mustafa Elagöz'ün de bulunduğu panelde CHP Milletvekili Jale Nur Süllü'nün yanı sıra Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl ve Demokrat Parti İl başkanı Hüseyin Özcan da yerini aldı.

Bana sorsanız 2021'in sonbaharında erken seçim olacağını tahmin ediyordum. Pek çok kişinin tahminlerinde yanıldığı ortada. Ancak kim ne derse desin Türkiye seçim atmosferine girdi bile. Özellikle Millet İttifakı'nın elinde, "Yeni bir düzen getirmek" gibi bir iddia bulunuyor. Ancak bu iddianın içinin doldurulması lazım. İşte böyle paneller, bu konuda çok önemli. Mehmet Ektaş ve AHPADİ'Deki arkadaşlarını, Eskişehir kültür yaşamına getirdikleri katkılardan dolayı tebrik ederiz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi