Büyükşehir'den aş davası!

Hatırlarsınız, bir ara belediyeler “yardım kampanyası” başlatmıştı. Bu kampanya nedeniyle belediyelerin hesaplarına bloke konulmuştu.

6 Mayıs 2020 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Hatırlarsınız, bir ara belediyeler “yardım kampanyası” başlatmıştı. Bu kampanya nedeniyle belediyelerin hesaplarına bloke konulmuştu.
Yardım hesapları dışında ilginçtir Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin de aşevi hesabına da bloke konmuştu…
Kısa süre içinde aşevi yardım hesabında 1 milyon 600 bin lira birikti…
Bu paraya önce bloke konuldu. Daha sonra “Bu paraları kimler verdiyse iade edin” denildi!
Büyükşehir belediyesi belirtilen sürede kişilerin adreslerini bulup paraları iade edemeyince, para hazineye devredildi. Büyükşehir Belediyesi ertesi gün dava açtı…
Vatandaş, dar gelirli insanlara destek olma adına Büyükşehir Belediyesi’nin aşevi hesabına bağış yapıyor. Bakın bu hesapta biriken paraların başka bir yerde başka bir amaçla kullanılması zaten mümkün değil!
Türkiye’yi biliyorsunuz, davalar uzun sürüyor! Sonucunun ne olacağını bilmiyoruz. Ama bundan sonra vatandaşın bağış yapmasını engellemiş oluyorsunuz. İnsanlar karınca kararınca yaptıkları yardımların amacına ulaşması engellenmiş oldu…
 

KARANTİNADA MARKET HESABI!

 
Bir apartman görevlisinde çıkan virüs nedeniyle Eskişehir’de iki apartman karantinaya alınmıştı.
Bu konutlarda oturanların durumu nasıl?
Karantinadan bize ulaştırılan mesajlar dikkat çekici!
Mesela vatandaşlara gönderilen mesajlardan birinde şöyle yazıyor:
-Değerli site sakinleri;
Apartman nüfusunun yoğun olması siparişleri tedarik eden market açısından maddi olarak külfet oluşturmaya başladığı market sahibinden tarafıma iletilmiştir. Para, kredi kartı vb. alışverişin kesinlikle yasak olmasından ödemelerin eft ya da bir yakınınız tarafından ilgili markete yapılmasıyla bu sorun çözülecektir. 14 gün süre boyunca 60 dairenin market ihtiyacının karşılanması marketler açısından zor bir durumdur. Yapabilenler aşağıda belirtilen banka iban numarasına daire ve apartman adı belirterek eft yapmaları, eft’yi yapamayacak olanların bir yakını vasıtasıyla ödeme yaptırması iyi olacaktır.
(deftere yazmıyorlar demek isteniyor)
…/…
Bu mesaj trafiği epeyce sürüyor.
En sonunda vefa destek grubundan şöyle bir mesaj geliyor:
-Sayın Merkez blok sakinleri sabah 09:30 - 11:30 akşam saat 16:00 -18:00  arasında kaymakamlık vefa ekipleri olarak  burada olacağız yakınlarınızın size getireceği malzemeleri ve marketlerden gelecek siparişlerinizi  kapılarınıza teslim edebiliriz.
 

ÖNEMSEMEYELİM!

 
Biliyorsunuz AÖF gelirleri artık YÖK’e gönderilecek!
Bu konuda ne yazık ki Eskişehir’den pek etkili ses çıkmadı. ETO Başkanı Metin Güler ile yaptığımız programda bu konuya değinde ve kararın Eskişehir’in aleyhine olduğunu söyledi…
Güler’in bu konuyla ilgili görüşleri şöyle:
  • Kentlerin kendi sağladığı ekonomik yapıyı kendi içlerinde harcaması kadar doğal bir şey olmaz, bu böyle olmalı. Siz buradan gelir elde ediyorsunuz bu gelir sizden alınıyor, kazanç size ait ama harcama size ait değil böyle bir mantık olmaz.
  • Bu paranın Eskişehir’de harcanması önce Eskişehir ekonomisine katkı olacaktır o yüzden bu bence yanlış bir uygulama. Eğer o il o katma değeri kendisi oluşturuyorsa harcama yetkisi de ona verilmeli diye düşünüyorum
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Belki de dünya, başka bir gezegenin cehennemidir.  Aldous Huxley
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 06 05 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi