Büyükerşen partililerine seslendi: Klik grupların etkisinde kalmayın!

Yılmaz Büyükerşen, hem parti üyelerine hem de il ve ilçe başkan adayı olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu

20 Kasım 2019 08:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Anadolu gazetesinde bir haber okudunuz.
Haberin içeriği özetle şuydu: Yılmaz Büyükerşen, CHP’den il ve ilçe başkanı adayı olacak isimlerin milletvekili ya da belediye başkan adaylığı gibi bir hedeflerinin olmaması gerektiğini savunuyordu.
 
*
 
Konuya ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le görüştüm ve CHP’deki kongre sürecine ilişkin detaylı bir açıklama aldım.
Büyükerşen, birazdan okuyacağınız ifadelerinde, hem parti üyelerine hem de il ve ilçe başkan adayı olmak isteyenlere tavsiyelerde bulundu.
 
*
 
Şimdi, Yılmaz Büyükerşen’in ifadelerini okuyalım:
 
ÜYELER ADAYIN AMACINA BAKSIN
“Üyelerimiz, parti içindeki klik gruplarının etkisi altında kalmamalılardır. Yine üyelerimiz, il ve ilçe başkanı adaylarının yerel ve genel seçimlerde milletvekili ya da belediye başkanı adayı olabilmek amacıyla mı teşkilatın il ve ilçe yönetimlerini elinde tutmak arzusunda olup olmadığına dikkat etmelilerdir. Eğer böyle bir arzuları olduğu anlaşılırsa, o kişi, seçimler yaklaştığında partinin il ve ilçe teşkilatlarını yalnız kendisi için kullanacak demektir.
 
PARTİNİN NEFERLERİ KİŞİ İÇİN Mİ KURUM İÇİN Mİ ÇALIŞACAK?
Geçmişteki örnekler, bu tür adayların, partinin bütün imkanlarını diğer adaylar karşısında yalnız kendilerinin desteklenmesi için kullanma eğilimde olduğunu göstermektedir. Durum böyle olunca, il ve ilçe başkanları seçim yarışında bütünüyle partinin seçim kazanması için çalışacaklarına, yalnız kendilerinin ilk sıradan aday yapılması için delegelerin çalışması yönünde gayret sarf ettikleri anlaşılmaktadır. Bu durumda il ve ilçe başkanları, partinin neferlerini yalnız kendileri için çalıştırıyor olacaklardır.
 
ADAY OLMAK HERKESİN HAKKI, AMA…
Ben, bundan önceki dönemlerde il ve ilçe başkan adaylarına hep bunun sakıncalarını anlattım. Eğer milletvekili ya da belediye başkanı adayı olmak gibi bir niyetleri varsa aday olmalarının hakları olduğunu, ama il ve ilçe başkanlarının kişisel hedefleri olmaksızın bütün adayları kapsayacak şekilde CHP’nin bir bütün olarak kazanmasını sağlayacak şekilde bir çalışma yürütmeleri gerektiğini söyledim. Bu düşüncemi bugün de muhafaza ediyorum.”
 
*
CHP’deki kongre sürecine müdahale etmeyen, ancak bir nevi ‘ombudsman’ olarak karşımıza çıkan Yılmaz Büyükerşen’in tavsiyelerini okudunuz.
Parti üyeleri, delegeler, il ve ilçe başkan adayı olmak isteyenler bu tavsiyelere uyar mı, bilemiyorum.
 
*
 
Ancak şunu biliyorum, sizler de biliyorsunuz: Büyükerşen’in tavsiyelerine uyanların nerelerde olduklarını, uymayanların nerelerde olduklarını…
 
 
Gizli kayda ‘dedikodu’ yorumu
 
Geçtiğimiz hafta yüksek sesle tartışılan, bu hafta ise gündemdeki yerini hala koruyan bir konu var.
Nedir o?
CHP’li bir belediye başkanının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde yaptığı bir konuşmanın gizlice kayıt altına alınıp Kılıçdaroğlu’na dinletilmesi!
 
*
 
Söz konusu tartışmaya ilişkin bugüne kadar hiç kimse konuşmamıştı.
Bugüne kadar diyorum, çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuştu!
 
*
 
Sordum: Hocam, aslı astarı var mı bu mevzunun?
Büyükerşen’in yanıtı netti: “Siyasette ‘dedikodu’ her zaman müşteri bulur. Bu türlü sansasyonlar beni ilgilendirmiyor.”   
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 20 Kasım 2019 10:53

Mv belediye başkanı olmak isteyen il ,ilçe başkanlarının şansı yok hocam çünkü siz belirliyosunuz.kimse örgütü kullanarak aday olmuyor.sizin gösterdikleriniz örgütü kullanıp sonra tanımıyorlar.

0 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi