Büyükerşen ortak aday kurbanı oldu!

Arif Anbar yazdı

24 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer önceki gün ES TV’de ekranlarına çıktı ve birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı.
Neydi o konular?
Gazetelerin aldığı resmi ilanların bir bölümünün kaldırılması, CHP’deki tartışmalı tüzük kurultayı, taşeron yasası, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, erken seçim, termik santal ve Cumhurbaşkanlığı…
 
*
 
Çakırözer’in görüşlerini aktardığı konulardan iki tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
*
İlki Cumhurbaşkanlığı konusu…
Her Cumhurbaşkanlığı konusu açıldığında, baş aktörlerden bir tanesi de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olarak karşımıza çıkıyor.
Çakırözer’de bu konuya, Büyükerşen’i merkeze alarak başladı ve önce 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalar yaptı.
 
*
 
İşte Çakırözer’in 2014’te yapılan seçimler ve Yılmaz Büyükerşen ile ilgili görüşleri:

Büyükerşen ortak aday kurbanı oldu!

            YILMAZ BÜYÜKERŞEN ORTAK ADAY KURBANI
  • “Yılmaz Büyükerşen Türkiye’nin gündemine ilk defa gelen bir isim değil. Zaten uzun süreden beri de Türkiye’nin gündeminde olan bir isim. Bundan önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin, eğer parti ortak adaya gitmeseydi açıklayacağı adaydı. Ama sonra stratejik bir karar aldı parti yönetimi ve ortak adaya gitti MHP ile. Onun üzerine Yılmaz Hoca açıklanmadı. O dönemde Türkiye kamuoyu Yılmaz Büyükerşen ismine hazırdı. O dönem ben Ankara’da gazetecilik yapıyordum. Yılmaz Hoca’nın aday olması için… Gerçi gönlümden de geçen oydu… Bir gazeteci olarak kendisiyle sohbetlerimizde de bu konuyu ısrarla söyledim: ‘Hocam aday olmanız iyi olur, siz çıkın’ şeklinde. Çok konuştuk. Bir sürü şeyi yazdırmadı Hoca. Sizler de bilirsiniz yani… Konuştuk ama yazdırmadı.”

BÜYÜKERŞEN YURT DIŞINDA DA TANINIYOR


BÜYÜKERŞEN YURT DIŞINDA DA TANINIYOR
  • “Ama o dönemi çok iyi biliyorum. Türkiye’nin gündemine yeni gelen bir isim değil. Türkiye’de Yılmaz Hoca’yı sadece Eskişehirliler tanımıyor. Türkiye’nin dört bir yanında Yılmaz Hoca ve onun başarıları biliniyor. Sadece Türkiye’yle de sınırlı değil. Buradan uçağa binip de ‘Eskişehir’den geliyoruz’ dediğimiz zaman insanların ilk hatırladığı isim Yılmaz Büyükerşen. Örneğin ben Belçika’ya yurtdışı görevi verildiğinde gidiyorum. Orada insanlar Yılmaz Büyükerşen’i tanıyor, seviyor. Başka ülkeye gittiğinizde de… Strazburg’a gidin mesela, orada da öyle… Niçin sevip sayıyorlar peki? Çünkü bu şehre yaptıkları ortada. Tabi sadece belediye başkanlığı da değil. Büyükerşen aynı zamanda bir eğitimci. Açık öğretime bakın mesela… Türkiye’ye açık öğretim kavramını getiren grubun başında olan isim. Sosyal sorumluluk, eğitim, kültür, sanat… Türkiye’ye bu kavramlarla katkıda bulunmuş… O yüzden Yılmaz Büyükerşen her zaman Türkiye’nin gündeminde.”
 
*
 
Çakırözer 2014’teki Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini anlattıktan sonra önümüzdeki seçimlere geçiyor. Merkezinde ise yine Yılmaz Büyükerşen var.
 
*
 
İşte Çakırözer’in Büyükerşen’le ilgili o ifadeleri:
 
            BU SEÇİMDE İSİM DEĞİL SİSTEM OYLANACAK
  • “Öncelikle genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu şunu söylüyor: İlkeler bazında bir birliktelik. Bu nedir? Bu seçimde biz neyi oylayacağız? İsimden önce biz bu seçimde, sandığa giden yurttaşlarımız, bu ülke demokrasiyle mi yönetilsin yoksa tek adam yönetimiyle mi yönetilsin, bunu oylayacaklar. Bu anlamda CHP’nin tutumu şu: Bu seçim tek adam rejimine karşı demokrasi isteyenlerin seçimi. Önce bu ilkelerde uzlaşılacak. Ondan sonra da adaylar çıkacak. Burada da bir soru var: Her parti kendi adayını mı çıkaracak yoksa ortak aday mı çıkaracak? Henüz bir netlik yok ama genel gördüğüm benim, sanki her parti kendi adayını çıkaracak gibi. Bizim partimizde de bir CHP’linin aday olacağını ben tahmin ediyorum.”
 
BÜYÜKERŞEN’İN KAZANMA ŞANSI YÜKSEK
  • “Bu noktada Yılmaz Büyükerşen tabii ki aday olması durumda ben şansının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün koltuğunu layıkıyla dolduracağına inanıyorum. Biz Büyükerşen’in aday olmasından son derece onur duyarız. 2014’te de bu sözü ifade etmiştim. Aday olması durumunda da var gücümüzle, yedi gün yirmi dört saat bütün Eskişehir ve tüm CHP’liler çalışır. Ama adayımız başka bir isim olursa o isim içinde aynı şekilde çalışırız.
 
*
 
Çakırözer Cumhurbaşkanlığı ve Büyükerşen’in yanı sıra önemli bir konuyu daha programda gündeme getirdi.
Eskişehir’e kurulması planlanan kömürlü termik santral meselesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’de katıldığı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kongresinde yaptığı konuşmaya dikkat çeken Çakırözer, iktidar partisinin Eskişehir’deki temsilcilerine Erdoğan’ın konuşmalarını dikkate almaları için çağrı yaptı.
 
*
 
Dilerseniz Çakırözer’in açıklamasına geçmeden Erdoğan’ın o kongrede yaptığı açıklamayı hatırlayalım: “Eskişehir ulaşım merkezi olmasının yanı sıra aynı zamanda bir tarım şehridir. Eskişehir’in bereketli topraklarını su ile buluşturmak için 9 baraj, 7 gölet ve 26 sulama tesisi inşa ettik. Böylece Eskişehir’de 105 bin dekarın üzerinde yeni tarım arazisini sulamaya açtık. İnşası süren Gökpınar Barajı ile Eskişehir’in 61 bin dekar arazisi su ile buluşacak. Eskişehirli çiftçilerimize, 258 milyonu hayvancılık olmak üzere toplam 1 buçuk milyar lira tarımsal destek verdik.”
 
*
 
İşte Çakırözer, Eskişehir’e gelip de termik santrali gündemine almayan, buna karşın tarım konusunda oldukça değerli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Adalet ve Kalkınma Partisi yöneticilerine örnek gösterdi ve açıklamasının bir bölümünde şunları söyledi:
 
             CUMHURBAŞKANI ÖRNEK ALINMALI
  • “Burada AKP teşkilatına düşen, kendi genel başkanlarının vurgu yaptığı konuda Eskişehir’in önünü açmaktır. Yani tarımın önünü açmaktır. Biz ne yaptık? Koruma Kurulu kararıyla ve bu utanç verici bir karardır… Sadece Eskişehir için değil Türkiye için utanç vericidir. Tarım arazilerinin vasfını yitirmesine ilişkin tüzüğü, yani yönetmeliği kolaylaştırıyor. Yani tarım arazileri daha rahat yok edilsin diye… Bir utançtır. İnşallah bu hatalardan vazgeçilir. Ben Eskişehirlinin sesinin, AKP’li değerli vatandaşların da bence içinde olduğu bu sesin, Ankara’da duyulduğunu düşünüyorum. İki kere ertelendi ihale. Yeter mi yetmez. İptal edilmesi lazım. Bundan vazgeçilmesi lazım.”
 
ODUNPAZARI’NIN PROJESİ ENGELLENDİ
  • “Buraya tabii ki Eskişehir’imize güneş enerjisi yapalım. Tepebaşı Belediyesi yaptı. Odunpazarı Belediyesi yapacaktı, engellendi sanırım. Yeni kanun çıktı bakın mecliste. Çatıya güneş paneli takana teşvik verilecek. Artık bu noktaya gelmişken, hala zehirden bahsediyoruz. Eskişehir’in havasını ve suyunu nasıl kirletiriz, toprağını nasıl verimsiz hale getiririz diye enerji harcamanın, ben, akıntıya karşı kürek çekmek olduğunu düşünüyorum. Umarım Enerji Bakanı Berat Albayrak ve arkadaşları Eskişehirlinin sesine kulak verirler… AKP’li değerli yurttaşlarımızın çocukları da bu şehirde, bu ülkede yaşayacak. Burada her görüşten partili partisiz yaklaşık bir milyon insanın hayatı söz konusu. Bu mücadeleye kulak vermeleri lazım. Ancak bu noktada mücadele anlamında gevşemememiz lazım.”
 
*
 
Evet…
Utku Çakırözer’in Cumhurbaşkanlığı ve termik santral konusunda ifade ettiklerini okudunuz.
Ne diyelim?
Allah, Cumhurbaşkanlığı konusunda Yılmaz Büyükerşen’e güç kuvvet versin.
Termik santral konusunda da santrali istemeyenlere mücadele azmi, isteyenlere ise insaf ihsan eylesin!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi