Ahmet Ataç 15 02 2024

Büyükerşen'in son cümlesi!

CHP grup başkanvekili Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen’i “takım kaptanı” olarak tanımladı…

4 Şubat 2019 08:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Ali Baş - 04.02.2019
CHP grup başkanvekili Özgür Özel, Yılmaz Büyükerşen’i “takım kaptanı” olarak tanımladı… Büyükerşen’e ilgi salonda gerçekten yoğundu! CHP’lilerin isteklerini kırmadı ve salonu baştan sona turlayarak, herkesi selamladı… “Ne mutluyum Eskişehirliyim diyene” Eskişehir huzur ve güven şehri. Mutluluk şehri… Büyükerşen bu payeleri Eskişehirlilerin kendi kendine vermediğini, dışardan gelenlerin söylediği cümleler olduğunu belirtiyor… “Bu çok daha değerli” diyor… Ardından Eskişehir’in bir Atatürk şehri olduğunu şu cümlelerle anlatıyor:
• Bu şehir Atatürkçü düşüncelerin, Atatürkçü duyguların, Atatürkçü inançların, Atatürkçü fikirlerin şehri olarak 
kalacaktır.
• Bu şehir laik bir şehir olarak kalacaktır.
• Bu şehir demokrasinin beşiği olarak kalacaktır. Bu şehir özgürlüklerin şehri  olarak kalacaktır. 
• Bu şehir gelecek kuşakların gurur duyacağı şehir olarak kalacaktır.
…/…
Büyükerşen’in son cümleleri, seçimlerin rotasını da çizmiş oluyor!

Uğur Tepe farkı!

Aday tanıtım toplantısında ilçe başkanları arasında öne çıkan isim Seyitgazi Belediye Başkan adayı Uğur Tepe’ydi. Seyitgazi, Kırka bölgesinden kalabalık bir grup salonda yerini almıştı. Tepe’ye sevgi gösterisinde bulundular. Tepe’den sonra en fazla alkışı alan isim ise İnönü Belediye Başkan Adayı İsmail Karaköse oldu…

İttifak Başkanı!

İYİ Parti’nin İl Başkanı Ramis Tunca’da, salonda yerini aldı. İsmi anons edildiğinde CHP’li üyeler Tunca’yı  alkışlamadı. Ancak ittifakta yer almayan Saadet Partisi il başkanı Fesih Bingöl’ün ismi anons edildiğinde, CHP’liler tarafından alkışlanması dikkat çekiciydi…

Kadınlar fazla ama adayları bir tane!

CHP’nin aday tanıtım toplantısında bir önemli nokta da sadece bir tane kadın  belediye başkan adayı olmasıydı… Çifteler’den belediye başkan adayı olan Zehra Konakçı, CHP’nin tek kadın belediye başkan adayı olarak tanıtım gününe gelenleri selamladı. Sahnede tek kadın aday vardı ama tribünlerin yarısı kadındı… Bu işte bir terslik var! Kadın belediye başkan adaylarını çoğaltmak gerek!

Tribünler boşaldı!

AK Parti’nin aday tanıtım toplantısı ile kıyaslandığında CHP’nin tanıtım toplantısı fazlaca uzundu… Uzun konuşmalara bir de programın geç başlaması eklenince toplantının son bölümünde salon boşalmaya başladı. 

Küsler dargınlar!

Salonun dışında, CHP’nin küskünleri ile de karşılaştık. Yıldızı il yönetimiyle belediye başkanlarıyla barışmayan isimlerden bahsediyorum… Bir kaçına benzer soruyu yönelttim:
-Hayırdır, siz neden geldiniz! Destek mi vereceksiniz! Aldığım yanıtlarda benzer şekildeydi:
-Ben şöyle bir bakıp gideceğim. Gözlem yapacağım!

Zülfikarın fiyatı?

Aday tanıtım toplantısı öncesinde Porsuk Spor Salonu’nun önünde dolaşıyorum. Tanıdıklarla sohbet ediyor, seçimin nabzını tutmaya çalışıyorum… Her zamanki gibi işportacılar da Spor Salonu’nun önünü sarmış vaziyetti. Yiyecek içecek satanlar kadar, rozet, kolye, tişört, süs eşyaları satanlarda var. Gözüm bir ara hediyelik olarak satılan Zülfikar kılıcına takıldı… Aklıma birden Volkan Doğan’ın ücretsiz dağıttı Zülfikar kılıcı geldi. İşportacıya sordum:
-Bu Zülfikarları kaça satıyorsun?
-5 lira…
-İyiymiş ama Volkan Doğan bedava dağıtıyor, dedim…
Suratıma, “ne demek istedin sen” der gibi bir bakış fırlattı…


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
halit 4 Şubat 2019 10:39

GÜNYÜZÜ belediye başkan adayını göremedik

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi