Büyükerşen’in iki önemli projesi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde gerçekleştirdiği iki önemli projeyle yine takdir topluyor

19 Kasım 2019 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde gerçekleştirdiği iki önemli projeyle yine takdir topluyor. İlki beton yol! Biliyorsunuz ki asfalt, ithal ediliyor ve pahalı. Ancak beton yol uygulaması asfalttan çok daha ucuz ve dayanıklı. Ayrıca yerli ve milli! İşte, Büyükşehir Belediyesi bu nedenle beton yol uygulamasına geçti ve Türkiye’ye örnek oldu. Ankara ve Odunpazarı Belediyeleri de söz konusu uygulamayı hayata geçirdi. Dahası, Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da düzenlenecek olan 1. Beton Yollar Kongresine davet edildi ve sunum yapacak. Belediyenin bir diğer projesi ise kırsal kalkınmayla ilgili. Başkan Yılmaz Büyükerşen’in önderliğinde gerçekleştirilen kırsal kalkınma projelerini artık bilmeyen yok. O projelerin devamı olarak şimdi de ‘Halk Yumurta’ uygulaması başlatıldı. Böylelikle köylü para kazanacak, yurttaşlarımız ise hem sağlıklı hem de ucuz yumurta yiyecek.

Amaç CHP’yi susturmak!

 
CHP Parti Meclis Üyesi ve 25., 26. Dönem Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer yine Türkiye gündeminde! Nedeni ise şu… CHP Parti Meclisinde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin öncesi ve sonrasına ilişkin geniş kapsamlı bir rapor hazırlandı. Bu raporla birlikte ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla parti meclis üyelerine ayrı ayrı dava açıldı. Ancak raporda Sayın Cumhurbaşkanının adı geçmiyordu, bir bölümde ‘saray’ kelimesi yazılıydı. Saray deyince küllüye, külliye deyince Cumhurbaşkanı akla geliyormuş! Bu nedenle ‘hakaret’ davası açılmış. Şu da enteresan; yargı, sarayla külliyeyi eş anlamlı olarak kabul etmiş! Neyse… Gaye Usluer’e de Parti Meclis Üyesi olarak dava açıldı. İlk duruşma Ankara’da görüldü. CHP’lilerin desteği bir hayli fazlaydı. Söz konusu vaziyete ilişkin Usluer’in yorumu ise şuydu: Bu davanın amacı CHP’yi susturmak!
 
 

AÜ Doğu Akdeniz’de

 
Türk Deniz Kuvvetleri, daha önceleri de birçok tatbikat yapmıştı. Bu yıl ise, Doğu Akdeniz’de, tarihinin en büyük davet tatbikatını yapmaya hazırlanıyor. Bu noktada Eskişehir’i de ilgilendiren bir husus var. Nedir o? Anadolu Üniversitesi (AÜ), söz konusu tatbikatın önemli katılımcılarından birisi olacak! Biliyorsunuz ki AÜ TV Yapım Merkezi, teknolojik alt yapıya ve önemli deneyime sahip. Rektör Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı’nın talimatıyla kurulan SODİGEM ise dijital platformda ciddi çalışmalar yapıyor ve bu çalışmaları raporlaştırıp devletimizin ilgili kurumlarına gönderiyor. İşte, AÜ, bu iki kurumuyla birlikte söz konusu tatbikatta yerine alacak! 16 devletten 48 geminin görev yapacağı tatbikatın amacı ise, dost ve müttefik ülkeler arasında işbirliğini geliştirmek ve NATO emrinde görev yapması planlanan 'Yüksek Hazırlık Seviyeli Türk Deniz Görev Kuvveti' kabiliyetlerini denemek.
 

Milletin projeleri milletle planlanmıyor

 
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, abartmıyorum, muazzam bir konuşma yaptı. Hükümete yüklenen Çakırözer, “milletin projeleri neden milletle planlanmıyor” şeklinde üzerinde ciddiyetle durulması gereken bir soru sordu. Bu sorusunun altını ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçe görüşmelerinde şöyle doldurdu: “Doğal dokumuza, tabiatımıza zarar vermesi ihtimali çok az bile olsa o projeye asla ÇED onayı vermiyoruz’ dediniz. Ama 1 milyon Eskişehirliyi zehirleyecek Alpu Termik santraline onay verdiniz. Şimdi 2020 programına koydunuz. Eskişehir’in ilk millet bahçesinde tek kaynak ihaleye çıkıldı. Yerel yönetimlerin haberi yoktu. İkinci bir millet bahçesi yapılıyor. Yine belediyelerimizin haberi yok. Başka projelerde de hiçbir şekilde yerel yönetimlerle iletişim kurulmuyor, diyalog kapısı açılmıyor.” Çakırözer haklı. Hükümet, Eskişehir’e gerçekleştireceği büyük bütçeli yatırımları halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarından kaçırıyor. Bu konuya iyice eğilmemiz ve kamuoyu yaratmamız gerekiyor.
 
 

Fuar Eskişehir’e kazandırıyor

 
Fuar merkezi, Eskişehirlilerin uzun yıllardır hayalini kurduğu yatırımlardan biriydi. Metin Güler başkanlığındaki Eskişehir Ticaret Odası (ETO), nihayet fuar hayalini gerçeğe dönüştürdü. Fuarın yanına, tam donanımlı bir de kongre merkezi inşa etti. Bununla beraber Türkiye’nin önde gelen fuarcılık işletmelerinden olan TÜYAP’la anlaşıldı ve Kitap Fuarına 90 bin kişi, Evlilik Fuarına 50 bin kişi, Tarım Fuarına ise 95 bin kişi katıldı. Yani üç fuara, toplamda 235 bin kişi katıldı. Bu ne demek oluyor? Fuara katılan işletmeler kazanıyor, otelciler kazanıyor, gıda ve eğlence sektörü üzerine iş yapan esnaf kazanıyor; bakkalı, simitçisi derken şehrimize ciddi bir nakit girişi oluyor. Geçtiğimiz haftalarda Hobi, Spor ve Hediyelik Eşya Fuarı gerçekleştirildi, yine binlerce kişi fuarı ziyaret etti. Hemen akabinde İnşaat Fuarı açıldı ve geçtiğimiz Pazar günü sona erdi. Birbirinden değerli şirketler fuarda yerini aldı, iş ilişkileri kuruldu ve sektör temsilcileri birbirlerini tanıdı. Kazanan ise, yine Eskişehir oldu.
 
 

Kurt ve Küpeli mesaj verdi

 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, geçtiğimiz aylarda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) temsilcileriyle bir araya gelmiş ve kurumlar arası diyalog oluşturulabilmesi ve işbirliği yapılabilmesi için adım atmıştı. Hatta iki kurum arasında ilk işbirliği adımı ‘kreş’ merkezli olmuştu. Herhangi bir protokol imzalanmamış olsa da, ESO, kreş projesi için Odunpazarı Belediyesine destek vereceğini kamuoyuna açıklamıştı. Sonra duyduk ki, ESO, işbirliğinden vazgeçmiş. Bunun ardından bir kez daha duyduk ki, ESO, bu kararından da vazgeçerek bir kez daha destek vermek için karar almış. En son yine duyduk ki, ESO, söz konusu destek kararından yine vazgeçmiş! Umuyorum doğru değildir. Eğer doğruysa, inanılır gibi değil, zira çelik çomak oynamıyoruz değil mi? Her neyse… Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, geçtiğimiz günlerde bir araya geldi ve kamuoyuna ‘iki kurum arasında işbirliği yapılacak’ mesajı verildi. Umuyorum bu mesaj, yerine ulaşmıştır.
 
 

Özetle Eskişehirspor

 
Kazım Kurt dedi ki: “Bu hale üzülüyorum, utanıyorum. Eskişehir gibi yılların futbol merkezi olan bir şehirde, Eskişehirspor gibi bir markanın bu hale düşmesi utanç verici bir şey. Eskişehirspor yıllardır göz göre göre bu noktaya geldi. Bin tane kongre üyesi görünüyor, ancak çoğunluk sağlanamıyor. Başka şeyler söylemek istiyorum, ama söyleyemiyorum. Bu tablo utanç verici bir tablodur. ‘Ben olmuyorsam kimse olmasın’ mantığı olduğu sürece bu kulüp düzlüğe çıkmaz. İlk önce bu kulübü bu hale getirenler burada olmalı.” Cemalettin Sarar ise şunları söyledi: “Eskişehir maalesef birbirine sahip çıkmıyor, birbirimizin kuyusunu kazıyoruz. Eskişehirspor’a neler yaptım, ama ana avrat küfür yedim. Evime, fabrikama icra geldi, fakat ben çarşıya çıkıp para topladım takım için.” Şehrin önde gelen iki isminin Eskişehirspor’a ilişkin son açıklamalarını okudunuz. İşte, kulübün içinde bulunduğu durumun özetidir bu ifadeler. Şuraya yazalım da, tarihe not düşelim!
 
 

Eskişehir’in dertleri

 
CHP’nin halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizin 81 ilinde yaşanan sorunları ‘Türkiye’nin Dert Haritası’ isimli bir kitapta derledi. Peki, söz konusu kitapta Eskişehir’in hangi sorunları yer alıyor? Hepsini yazmıyorum; bir bölümü şunlar: Termik santral. 31 bin 147 kayıtlı işsiz. İşsizlik ödeneğine başvuran 18 bin 503 kişi. Hasanbey-Gemlik Demiryolu bağlantısı. Eti Maden Bor Fabrikası’nın kapasitesinin artırılmaması. Kızılinler Termal Tesisi Projesi. TÜLOMSAŞ’ın desteklenmemesi. Eskişehir-Kütahya-Afyonkarahisar karayolu. Tarifeli uçak seferleri. Sanayide ara eleman eksikliği. Arazi koruma bedeli nedeniyle icralık olan çiftçiler. Yurt sorununun çözülmemesi. Çevreyolunun yetersiz olması. Frig Vadisi’nde turizm potansiyelinin değerlendirilmemesi. Tarım ve hayvancılıkta artan girdi maliyetlerinin küçük aile işletmelerini tehdit etmesi.

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Jale Nur Süllü 19 11 2019
CHP Milletvekili jale Nur Süllü: Amcacığım, Hoşnudiye delege seçiminde bana niye oy vermedin?
CHP’li üye: Hani milletvekili sayımız 6’dan 7’ye çıktı da, biz 3 milletvekilinden 2 milletvekiline düştük ya… Bir de Mihalıççık’ı kaybettik ya. Aklıma gelmişken; sen örgütün önemsiz olduğunu da söylemiştin ya… 

BİR TWEET

EMİNE NUR GÜNAY
 Barış Pınarı Harekatı; Birleşmiş Milletler Tüzüğü’nün 51. Maddesinde ve ilgili Güvenlik Konseyi Kararları ile 1998’de Türkiye ile Suriye arasında imzalanan Adana Anlaşmaları’nda da belirtildiği gibi, kendini savunma hakkımıza uygun bir ‘Terörle Mücadele Operasyonu’dur. 

DÜNYA İNSANLARI

Dünya İnsanları - Çeçenistan 1994
Yıl: 1994. Yer: Çeçenistan
Fotoğraftaki Rus asker, terk edilmiş bir piyanoyu çalıyor. Ne çaldığını bilmiyoruz, ama bütün pişmanlıklarını notalara döktüğünü tahmin ediyoruz…

AFİŞ

SHERLOCK HOLMES
Sherlock Holmes film afişi

2010’da vizyona giren ABD yapımı filmde Jude Law ve Robert Downey, eşine az rastlanır bir uyumla Arthur Conan Doyle’nin dünyaca ünlü karakteri Sherlock Holmes’in yeni versiyonuna hayat veriyor. Bu dinamik yeni uyarlamada, Holmes ve cesur ortağı Watson, birbirinden tehlikeli maceralara gözlerini karartıp dalıyorlar. Dövüş tekniklerini silah olarak kullanan Holmes, bu serüvende ülkesini tahrip edebilecek ölümcül bir komployu aydınlatmak için yeni bir düşman ile savaşmak zorundadır. Robert Downey, efsanevi dedektif Sherlock Holmes’i daha önce benzeri görülmemiş bir yorumla canlandırıyor. Jude Law ise doktor ve bir savaş gazisi olan Holmes’in kadim dostu, güvenilir çalışma arkadaşı Watson rolünde karşımıza çıkıyor… 

KARİKATÜR

Arif Anbar - Karikatür - 19 11 2019
SELÇUK ERDEM
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
fenerli 29 Kasım 2019 11:26

projelerden biri %60 su zammını geri mi çekecek

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi