Büyükerşen’in adaylığını ilan ediyorum!

Arif Anbar yazdı

7 Ağustos 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükerşen’in adaylığını ilan ediyorum!

Her yerel seçim öncesi tartışılan bir konu var.
Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bir kez daha aday olacak mı yoksa olmayacak mı?
Söz konusu tartışma konusu yine kamuoyunun gündeminde.
Bazıları “hoca bırakmaz kesin aday” derken, bazıları “bu kez aday olmayacak” diyor.
“Bu kez aday olmayacak” diyenler yoğunlukla AK Partililer ve CHP’deki Büyükerşen muhalifleri!
Çünkü Büyükerşen bir daha aday olmazsa, AK Partililer göbeğini kaşıya kaşıya seçim alacak, CHP’deki Büyükerşen muhalifleri de oyun alanlarının genişleyeceği için göbek atacak.
 
*
 
Bu noktada AK Partilileri anlarım.
Eskişehir’deki üç belediyeyi rahatlıkla almanın yolu, Yılmaz Büyükerşen’in aday olmamasından geçiyor.
Ancak CHP’deki Büyükerşen muhaliflerini anlamak mümkün değil.
Hem “CHP’nin neferiyim” diyeceksin, hem de belediyeleri kaybetme tehlikesine rağmen Büyükerşen’in aday olmaması için gayret göstereceksin.
İşte CHP’nin sorunu bu.
Tatlı su demokratları, “önce ülkem sonra partim” demiyor.
“Önce ben ve benim menfaatlerim” diyor.
Bu noktada Büyükerşen’i alt etmenin yollarını arıyor.
Böylece AK Partililerin ekmeğine yağ sürüyor.
 
*
 
Fakat…
Dün olduğu gibi bugün de, CHP’deki Büyükerşen muhaliflerinin, Yılmaz Büyükerşen’in adaylık meselesinde etkili olabilmeleri hayalden öteye geçmez.
Biliyorsunuz…
Büyükerşen CHP Genel Merkezi tarafından aday yapılmaz, kendi özgür iradesiyle aday olur.
Aday olacağım dediği zaman da hiçbir irade, “seni aday yapmıyoruz” diyemez.
 
*
 
Şimdi gelelim Büyükerşen’in aday olup olmayacağı meselesine.
Bir düşünün…
  • Tramvay 75. Yıl Mahallesine uzatılıyor, temeli atıldı.
  • Kumlubel tarafı için de tramvay hattının uzatılacağı müjdesi geldi.
  • Çöpten elektrik üreten örnek bir tesis Eskişehir’e kazandırıldı.
  • Güneşten elektrik üretmek amacıyla hazırlanan güneş tarlaları projesi hazır, ihaleyi bekliyor.
  • Şu an Büyükşehir Belediyesinin ekipleri, kent genelinde hummalı bir çalışma yürütüyor, yolları ve kaldırımları yeniliyor.
  • Öyle ki bu yenileme çalışmalarında, merkez ilçe belediyelerinin sokaklarına dahi giriliyor, yama çalışmaları yapılıyor.
  • Büyükşehir Belediyesi ekipleri merkezin dışındaki ilçelerde sorunları tespit ediyor ve ivedilikle çözüm üretiyor.
  • Yine Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda ciddi bir gençlik merkezi açtı, gençleri örgütlüyor ve seçime hazırlıyor; öyle ki daha yenice kampa gittiler. Nereye gittiler? Sarıcakaya Düzköy Mahallesine. Önceki kamp alanları ise Kızılinler Mahallesiydi. Orada kırsal mahallelerin sorunları tespit ediliyor. Gençler, hayvancılıkla uğraşan kişilerin sahip olduğu ineklerin sütünü sağıyor; çiftçilerin yoncasını, domatesini topluyor. Kampa giderken yiyecek götürülmüyor. Vatandaşın ürettiği ürünler satın alınıyor, bu şekilde kamptaki yiyecek ihtiyacı karşılanıyor.
 
*
 
Daha birçok çalışma.
Vesaire deyip geçiyorum.
 
*
 
 
Ama şuraya bir parantez açmanın faydalı olacağını düşünüyorum.
Yılmaz Büyükerşen’nin bırakın Eskişehir’i, yurt genelinde ses getirecek açılışları ve müjdeleri de yolda!
 
*
 
Şimdi böyle bir Yılmaz Büyükerşen için ne denebilir?
Denebilecek iki kelime var: kesinlikle aday!
Zira üretken bir belediye başkanının, aday olmaması kadar saçma bir durum olamaz.
Yani Yılmaz Büyükerşen’in dahi, “ben aday olmayacağım” deme hakkı yoktur.
Kent menfaatleri için, CHP’de yaşanacak ciddi bir infialle birlikte üçüncü dünya savaşının Eskişehir’den başlamaması için “benden bu kadar” diyemez.
 
*
 
O nedenle…
Herkes otursun oturduğu yerde.
Yılmaz Büyükerşen’in aday olacağını şimdiden ilan ediyorum!
 
 
Erman Gölet itiraz etti!
 
Dün kaleme aldığım “Tebrikler Erman Gölet” başlıklı yazım üzerine Erman Gölet aradı ve cevap hakkını kullanmak istediğini söyledi.
 
*
 
Gölet’in cevabını siz değerli okuyucularımızla paylaşmadan önce, yazının içeriğini özetlemek istiyorum.
Şöyle ki…
CHP’de değişim isteyen kurultay delegesi Betül Duman’ın partiden istifa etmesinde, Erman Gölet’in büyük payı olduğu konuşuluyordu.
Daha açık ifade etmemiz gerekirse…
Erman Gölet’in, “Betül Duman’ın imza vermesini ben sağladım” diyerek güç gösterisi yaptığı, Duman’ın bu durumu içine sindiremeyerek istifa ettiği öne sürülüyordu.
 
*
 
İşte, parti kulislerinde yüksek sesle dillendirilen bu konu üzerine Erman Gölet şunları söyledi:
 
            KENDİME PAY ÇIKARTMAM
  • “Bu konuda hiçbir yerde hiçbir şekilde tavrım olmadı. Ben hiçbir şey konuşmadım. Bunu düşünenler hayal kuruyor. Benim duruşum ve tavrım net. Ben böyle şeylerle uğraşmam. Ben kendim için bir pay çıkartma girişiminde bulunmam. Betül Duman’ın imza verip vermemesi konusunda da herhangi bir bilgim yok. Kaldı ki Betül Duman’la sadece merhabamız vardır o kadar.”
 
*
 
Gölet bu açıklamasından sonra bir de kurultay tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve dedi ki:
 
            BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM DİYE…
  • “İnsanlar sokağa bakacak. Sokağa rağmen siyaset yapılır mı? Ne diyor vatandaş? Değişim diyor. Bakın sizin bir şirketiniz olsa. Yöneticiniz ise dokuz kere üst üste hata yapsa ne yaparsınız? O yönetici işten atılır mı atılmaz mı? Şirket batıyor şirket. Dur bir dakika, bir daha denesin mi diyeceğiz? Yani ben anlamıyorum. Mevcut yönetim resmen akıl tutulması yaşıyor. Yani belediye başkanı olacağım diye, meclis üyesi olacağım diye partiyi bitiriyorlar.”
 
*
 
Erman Gölet’in aktardıklarını okudunuz.
Takdiri size bırakıyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli 8 Ağustos 2018 22:14

Kent Park içerisindeki nikah salonuna Yangın yönetmeliğine uymuyor diye ruhsat vermeyen 5 belediye memuru Büyükerşen tarafından köylere sürülmüştür. Aday olsun bakalım, seçimlerde göreceğiz boyunun ölçüsünü.

0 0 Cevap Yaz
Çerkes 8 Ağustos 2018 11:28

Erman Gölet yüzde yüz haklı Sevgili Hocam tadında tuzunda bırak git artık. Belediyeyi sen yönetmiyorsun zaten altındaki kendini bi halt zanneden zavallılar yönetiyor. Aday olacaksan şayet bu kindarlığı bırak nedir bu Erman Beye karşı kininiz yıllardır süren. İnanın not alın altınızdaki üst düzey yöneticilere on değil yüz basar bu kadar net....

2 0 Cevap Yaz
Ayten 8 Ağustos 2018 11:26

Büyükerşen yas itibari ile miadını doldurdu kaldıki belli bir yaştan sonra bankalar kredi bile vermezken ,kişinin kefilliği kabul edilmezken en basit bir resmi işlemde bile akli dengesi yerindedir raporu istenirken bu ısrar neden . Neden gençlerin önü açılmıyor . Belediyecilik bence parti işi değil çalışan gelsin eminimki çok daha iyi ißler yapacak kişiler var bu memlekette

1 0 Cevap Yaz
Halil 8 Ağustos 2018 08:42

Siz başkası hakkında karar verip nasıl gaza getiriyorsunuz bırakın hoca kendi karar versin

2 4 Cevap Yaz
eser 8 Ağustos 2018 08:12

Hoca artık eses de sana ekmek yok heryer heykeltraş oldu...yenilik lazım yenilik

7 5 Cevap Yaz
Es esli 8 Ağustos 2018 07:52

Sazovada 23 nisan şenliklerinde hocanın yanındaki danışmanları bile hocanın arkasından buluşuyorlardı.hocam her şey zamanında güzeldir.kendini çakallara yem etme.atac seni aratmaz

3 1 Cevap Yaz
Esra y 8 Ağustos 2018 01:19

Ya bu Yılmaz Hoca hakkında akılsızca yazı yazan şahıslar siz ne kadar nankör insanlarsınız hem Yilmaz hocanin getirdigi tramvayi kullanirsiniz hem parklarda oturursunuz hem colugunuzu cocugunuzu misafirlerinizi her yerlerde gezdirirsiniz sonrada gelip nankörlük edersiniz sizi ancak millet bahcesiyle ve millet kiraathanesi paklar ordada çay kek bedava yer içersiniz sonra issiziz diye ağlarsınız

9 7 Cevap Yaz
Mehmet 7 Ağustos 2018 22:23

Yilmaz dedecim lutfen artik birak gencler gelsin sehrimiz yeni bir cehre kazansin.

3 6 Cevap Yaz
irem 7 Ağustos 2018 19:22

Bu saatten sonra ne müjdesi olacakki . Yoksa kent parktaki nikah salonumu açılacak . Yada orası açıldı mıydı. Yada açılan başka salonmuydu. Yapılan 1 iş ama 10 iş gibi konuşuluyor. Kredi yetkisiydi. İhalesi idi yer teslimiydi temel atması . Bitince epeyce hizmete girmez. bu kadar reklama gerek yok

3 2 Cevap Yaz
AHNMET AKINCI 7 Ağustos 2018 18:55

82 YAŞINDAKİ PRF TAN NE BEKLERLER BİLMEM YENİLİKTEN KORKAN TEK TOPLUM C H P TOPLUMU HAYIRLI OLSUN DİYEMİYCEM YAPTIĞI HİZMETLER UNUTULMAZ ALLAH ÖMRÜNÜ UZUN ETSİN EMEKLİLİKM YAKIŞIR DİYORUM

3 7 Cevap Yaz
Halit 7 Ağustos 2018 18:51

Senin bsehir beleditesinin yapiyor dedigin hizmetlerle hicbir kimse belediye baskanligini kazanamaz. Hepsi fasa fiso seyler. Yok sut sagiyorlarmis da falan filan. Simdiye kadar niye ilcelerde gormedik kendisini. Copten diger belediyeler elektrik ureteli 30 sene oldu. Neymis modern bir tesismis.. Parlatin parlatin...

2 7 Cevap Yaz
Volkan 7 Ağustos 2018 18:32

Sen emek mahallesinin 71 evlerin çankaya mahallesinin ara sokaklarına girmemişsin araba pert çıkana kadar iki ay oldu kazılalı sokaklar hiç bir çalışma yok.

1 4 Cevap Yaz
Veli 7 Ağustos 2018 17:01

Atatürk lhtiyarlara değil gençliğe bu devletin yönetilmesi istemiş bırakın bunları bunlar ne yapmışlar. Şimdiye kadar ey chp liler uyanın partiyi gençleştirir yapmaz sanık bu millet size ömür boyu ikdidarlar gostetmez

8 17 Cevap Yaz
Iboes

Veli katılıyorum sana ama GÜLMEKTEN. Geri zekalı

9 0
Nevzat ATIL 7 Ağustos 2018 16:50

Meyve veren ağaç taşlanırmış..Yılmaz Büyükerşen bu ülkenin en büyük değerlerinden biridir.Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

21 17 Cevap Yaz
Mehmet 7 Ağustos 2018 16:26

Demek ki Eskişehirde başkan adayı kalmadı. Yaptıkları için teşekkür ederiz ama çoktan emeklilik devri geldi. Bu yaşta başkası aday olsa defe koyarsınız ama CHP için herşey mubah. El insaf ki el insaf. 20 yıldır başkanlık yapan birini diktatör ilan edersiniz. Sayın Hocam herhalde duracağı yeri bilir diye düşünüyorum İnşallah gaza gelip , başkalarının oyuncağı olmaz.

12 19 Cevap Yaz
vatandaş 7 Ağustos 2018 16:23

Eskisehirin 3, 4 elit mh gorup paris diyen kaymak kesimdir..elitistler hayatinda emege huzura sultandereye gittimi ? Hocanizda kurtaramayacak sizi CUMHUR İTTIFAKIYLA ezilip yokolacaksiniz.82 yaşındaki adama kalan 9 secim kaybetmiş CHP..

13 17 Cevap Yaz
İlhan Gencoglu 7 Ağustos 2018 16:04

ALLAH Hocamıza sağlık versin yaptıklarına kimse nankör gelemez Hocamız Eskisehiri dünyada ornek şehir yaptı Allah hocamıza kolaylıklar versin

19 14 Cevap Yaz
gürkan 7 Ağustos 2018 12:55

Sen 4 sene yat yat seçimlere bir yıl kala asfalt yap yol yap kaldıki bu asfaltın paraları biz garibanlardan alınıyor bende yaparım o Asfaltı.

13 25 Cevap Yaz
latif 7 Ağustos 2018 11:35

hizmet içinmi aday olunur ? yoksa aday olmak içinmi hizmet edilir. yazıdan anlaşılan aday olmak için hizmet ediliyor. demekki aday olmasaydı . tramvay hattı uzamayacak . çöpten enerji üretilmeyecek . gençler umursanmıyacaktı.

14 22 Cevap Yaz
Ali 7 Ağustos 2018 11:17

Şunu soruyorum size.Büyükerşen tapuya gitse evini satmak istese satamaz. Akıl sağlığının yerinde olup olmadığı iin Dr. Raporu isterler.CHP de adam yokmu.kalmadımı

15 24 Cevap Yaz
Hüseyin 7 Ağustos 2018 11:00

Evet kaldırımları yeniliyorlar Türkiye de başka belediyelerin almadığı kaldırım ücretini alan Eskişehir büyükşehir belediyesi oy yerine havasını alacak

13 22 Cevap Yaz
mert 7 Ağustos 2018 10:48

tarafların adayı kim olursa olsun eskişehir de bu sefer değişim olacak. tramvay sistemi çok daha kötüye doğru gidiyor.

12 20 Cevap Yaz
aday mı ? 7 Ağustos 2018 10:01

yılmaz hoca tekrar aday mı ? sadece soruyorum . son beş yılda Eskişehir ne kazandı ya da bu yönetim neler başardı ?

13 26 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi