Büyükerşen'i örnek alsın

Kimse kusura bakmasın. Basının neredeyse tamamına emir verebilen AK Parti'ye elinin altındaki bu güç bile fayda sağlamadı ve 17 gün süren mızıkçılığın neticesinde nihayet 'Milli İrade'ye saygı gösterildi. Bu süreçte rol alan Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü'yü de tebrik etmek gerekir.

19 Nisan 2019 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, nihayet ve resmen mazbatasını aldı. Ben hayatımda AK Parti'nin bundan daha kötü yönettiği bir süreç görmemiştim. Eğer sizin Genel Başkan Yardımcınız ortaya çıkıp da, "Hiçbir şey olmasa bile, kesinlikle bir şeyler oldu" gibi abuk sabuk cümleler kuruyorsa, süreci rezalet yönetiyorsunuz demektir.
Kimse kusura bakmasın. Basının neredeyse tamamına emir verebilen AK Parti'ye elinin altındaki bu güç bile fayda sağlamadı ve 17 gün süren mızıkçılığın neticesinde nihayet 'Milli İrade'ye saygı gösterildi. Bu süreçte rol alan Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü'yü de tebrik etmek gerekir.
Bütün CHP Milletvekilleri gibi onlar da olağan üstü bir mücadele örneği göstererek, 'Zafer'de pay sahibi oldular. Eğer CHP'li vekiller oy çuvallarının üzerinde uyumasaydı, kim bilir neler olurdu? Tabii burada "Oylarımız çalındı" diyen AK Partililerin değil de CHP'lilerin oylara sahip çıktığını da hatırlatalım. Bazıları 'Zafer' kelimesine takılmış olabilir.
Eğer seçimleri kaybettikten sonra bu yaşanan çirkinlikler olmasaydı, "AK Parti kaybetti, CHP ise kazandı. Kazananı da kaybedeni de tebrik ederiz" derdik. Fakat şimdi gönül rahatlığıyla 'Zafer' kelimesini kullanıyoruz.
Elbette şimdi Ekrem İmamoğlu'nu zor bir süreç bekliyor. Kendisinin AK Partililer tarafından kahramanlaştırılması, üzerindeki beklentilerin de artmasına neden olacak. Ayrıca Meclis'te de AK Partili üyelerin çoğunluğu ile mücadele etmesi gerekecek. Kendisine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i örnek almasını tavsiye ederiz. Baktı ki AK Partili üyeler kendisini engelliyor, bu durumu açıkça kamuoyuyla paylaşması gerekir.

Mamayı hak etti

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bir aracın içerisine gizlenmiş hâlde eroin yakaladı. Yakalanan uyuşturucunun biktarı hiç de az değil; tam 57 kilo ve 662 gram... Öncelikle yetkikileri tebrik ederiz. Önemli bir miktarda uyuşturucuya el koymuşlar. Şüpheliler, "Biz içiciyiz" derler mi, orasını bilemem. İnşallah böyle bir ifadede bulunurlar tabii. Hem mahkeme heyetinin hem de biz gazetecilerin gülmesine neden olurlar böylece.
Bize de dalga geçilecek bir yazı konusu çıkar...
Dikkatimi çeken bir husus da, operasyonda narkotik köpeklerinin de kullanılması oldu. Nitekim eğitimli bir Alman Çoban köpeği olan kahramanımız, gazetecilerin karşısında gururla poz vermeyi de ihmal etmemiş. Emniyet Müdürü Engin Dinç'ten iki ricamız olacak. Birincisi bundan sonraki operasyonlara katılan köpeklerin adını basınla paylaşsınlar. Zira Eskişehirliler kahramanlarının adını bilmek ister. İkinci ricamız da polislerden birini en yakın markete gönderiversin. Şöyle pahalısından bir kutu mamayı hak etmiş 4 ayaklı dostumuz...

Merakla bekliyoruz

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası, 23 Nisan Çocuk bayramı için güzel bir konser hazırlığında. Konserin 20 Nisan'da verileceğini hemen belirtelim. Tepebaşı Belediyesi uzun süredir çocuk senfoni orkestrasında güzel çalışmalara imza atıyor. Her ne kadar birileri Sayın Ahmet Ataç'ı "Bunlar ıvır zıvır işler. Batçık yap, köprü yap" diye eleştirse de, yapılan hizmetin çok güzel olduğunu ifade etmeliyiz. Aslında Çocuk Senfoni Orkestrasını basit bir sanat yatırımı olarak da değerlendiremeyiz. Güney Amerika ülkelerinde çocukları suçtan uzak tutkam için çocukların sanatla tanıştırılması öteden beri uygulanıyor. Tepebaşı Belediyesi'nin de yaptığı ve eskiden suçla anılan Gündoğdu Mahallesi'ndeki çocukları eğitmek. Projenin şimdiden olumlu neticeler verdiğini sevinerek görüyoruz. Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konser programını iple çekiyoruz. Birbirinden güzel ve yakışıklı çocuklarımız kendileri gibi güzel bir konser verecekler. Ben bu konseri kaçırmamanızı öneririm.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi