Büyükerşen garanti

Aday adaylığı süreci devam ediyor. Resmi olarak sürecin başladığı partiler var. Henüz ‘yaprağın kıpırdamadığı’ partiler de var.

7 Kasım 2018 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Aday adaylığı süreci devam ediyor. Resmi olarak sürecin başladığı partiler var. Henüz ‘yaprağın kıpırdamadığı’ partiler de var.
İYİ Parti’de şu ana kadar hiç hareket yok. Parti’nin çalışması olabilir ama ‘gündem olacak’ bir açıklaması, çıkışı ya da hedefi yok şu ana kadar... Tüm gözler üstünde olmasına rağmen İYİ’ler sessizliğini koruyor...
MHP de ittifakın ‘yerel’ düzeyde bozulmasının ardından bir iki hareket oldu ama yeterli görmüyorum. MHP’nin büyükşehir adayı kim olacak? Tepebaşı, Murat Sanlar’a mı emanet edilecek? Odunpazarı için de Prof. Dr. Nuri Kavak’ın ismi geçiyor.
Bunların dışında duyulan, konuşulan ‘bir şey’ yok. Son seçimde yaklaşık yedi bin oy alan Saadet Partisi de henüz seçimi ‘gündemine’ almadı. SP cephesinde Fesih Bingöl’ün sahaya inmesi bekleniyor. Saadet’in oyunu ‘kritik ve belirleyici’ olarak görüyorum.Bingöl ve arkadaşlarının konumu seçim havasını çok etkileyecek.
Demokrat Parti ise sessizliğini “15 belediyede aday göstereceğiz” diyerek bozdu. Öne çıkan isim, aday yok...
DSP sessiz...
BBP sakin...
Vatan Partisi durgun...
HDP piyasada yok...
AK Parti’ye bakalım...
Büyükşehir için Nabi Avcı, Harun Karacan ve Dündar Ünlü’nün ismi geçiyor. Şu ana kadar ağır basan isim yok. Genel kabul görmüş bir isim olmadı. Avcı ve Karacan’ın vekil olması ellerini zayıflatıyor! Dündar Ünlü ‘Bir iki kişi hariç vekilleri başkan adayı göstermeyeceğiz’ çıkışından sonra öne çıkmaya başladı.
Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ismini de Büyükşehir adaylığının konuşulduğu her sohbette duyar oldum.
Odunpazarı’nda durum çok sancılı...
Yaklaşık dört buçuk yıldır İlçe Başkanlığı yapan Volkan Doğan’ın adaylığı aylardır konuşuluyor. Her şeyini hazırlayan Doğan, ‘işaret’ bekliyor. Öte yandan Burhan Sakallı, Nedim Öztürk, Suat Er’in ismi adaylık için konuşuluyor. Avukat Ali Acar aday adaylığını ilan etti.
Tepebaşı’nda durum biraz daha sakin... Dündar Ünlü’nün Büyükşehir’e kanalize olduğu son günlerde iki isim öne çıkıyor. Ahmet Sivri ve Hasan Tuç... Sivri, aday adaylığını ilan etti. Saha çalışmalarına hız verdi. Pazar günü ‘görkemli’ bir toplantıyla resmiyet kazandıracak. Tuç ise istişarelere devam ediyor. Tuç’u aday adayı olması için zorlayan çok ama başvuru yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Partinin güçlü isimlerinden Tuç, ‘görev bekliyor’ gibi geliyor. Mevcut İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca da aday adayı olacağını ifade etmişti. Ancak sonrasında bu yönde bir beyanı olmadı. İstifa etmesi beklenen isimler arasında...
CHP’de de ‘hafif bulanık’ bir hava var! CHP, diğer partilere oranla iki üç adım önde ama merak edilen şeyler var. CHP’nin Büyükşehir Adayı Yılmaz Büyükerşen olacak. Şu an için emin olduğumuz tek şey bu. Öte yandan Büyükerşen, henüz Odunpazarı ve Tepebaşı ‘adayını’ açıklamadı.
Yakın çevresine ‘kazanan takımı bozmayacağını’ ifade ediyormuş ama henüz bunu kamuoyuyla paylaşmadı. Ahmet Ataç ve Kazım Kurt elbette işin doğası gereği ‘garanti sayılır’ ama Büyükerşen’e dediğimiz gibi ‘garanti’ diyemiyoruz!
Seçimin şu an tek ‘garantisi’ Büyükerşen.
Büyükerşen kesin olarak CHP’nin Büyükşehir adayı olacak.
Onun dışında tüm isimler, iddialar, yakıştırmalar, beklentiler ve kulisler değişebilir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hayalci 8 Kasım 2018 01:30

Esnaf KARDEŞŞŞŞŞŞ ; Hocanız 1999 da ilk seçildiği gün doğan çocuk bugün Üniversite 3• sınıfa devam ediyor.Uyuma kardeş uyuma şöyle bir çık başka şehirleri gez.Kasabaların bile o parklardan yaptığını göreceksin.800 bin nüfuslu BÜYÜKŞEHİR statüsündeki bir şehirde PARK PROJEMİDİR ?

0 0 Cevap Yaz
Poyraz 7 Kasım 2018 22:42

Polat; yapılanlar sayılırsa destek değil köstek olursunuz. En iyisi, yapılmayanları sayalım da belki icazet alır da destek olursunuz İşte o zaman bu şehir kazanır.

0 0 Cevap Yaz
Can 7 Kasım 2018 17:31

Ben istemiyorum ak partinin kazanmasını hizmet gelmesin heykel nen oyalasınlar şimdi şehir hastanesini yaptınız en çok buna karşı olanlar faydalanacak ben faydalanmayın onlarda faydalanmasın. Şöyle.bakin konya.gaziantep kütahya bile sizi geçti herkes layık olduğu gibi yonetilir

6 4 Cevap Yaz
HAKKI 7 Kasım 2018 15:04

HOCA GÖTÜRÜR

4 5 Cevap Yaz
Esnaf 7 Kasım 2018 12:51

Eskişehire gelmiş geçmiş en iyi hizmeti yapan ,şu andaki mevcut başkanlardır.Bu başkanların tümü başta Büyükerşen olmak üzere partiler üstü kişilerdir.Kendilerine hayrı olmayan muhalefet partisinden de Eskişehire hiç hayır olmaz.O yüzdende aday bulunamıyor......

5 6 Cevap Yaz
Polat

ne yaptı onu sayınız . yapılanları yazınız ki bizde destek olalım

4 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi