Büyükerşen’den yatırım çağrısı

Ali Baş yazdı

25 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükerşen’den yatırım çağrısı

Berlin’de Uluslararası Raylı Sistem Teknolojileri Ve Taşımacılık Fuarı’nı (İnnotrans Berlin 2018)  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile birlikte gezdik…
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, ESTRAM Genel Müdürü Hakan Murat Bayındır ve bürokratlar ile birlikte yerli ve yabancı bir çok firmanın standını gezdik.
Başkan Büyükerşen ve bürokratlar ikili görüşmeler gerçekleştirdi…
Raylı Sistemler Fuarı 17 Eylül tarihinde başladı. Aynı tarihte Eskişehir’de de Skoda firmasından yeni alınan tramvay setleri sefere başladı…
Skoda firmasının tanıtım standında Eskişehir’deki tramvay seti gösteriliyor. Bir Eskişehirli olarak ister istemez insanın göğsü biraz kabarıyor. Skoda Eskişehir’in yanı sıra Konya’ya da tramvay setleri vermiş. Türkiye’de bir çok şehirde daha ihaleyi girmeye hazırlanıyor…
Büyükerşen’i Skoda firmasının Genel Başkan vekili Zdenak Majer ve Satış direktörü Olessea Lachı, karşılıyor…
Protokol konuşmalarının ardından, Büyükerşen Eskişehir’e yatırım çağrısında bulunuyor…
Başkan Büyükerşen, raylı sistemler konusunda Eskişehir’in yatırım yapılacak ilk şehir olduğunu anlatıyor…
Gerekçelerini kısaca şöyle özetliyor:
1-Vasıflı ve becerikli insan gücü Eskişehir’de bir hayli fazla
2-Eskişehir uçak parçaları yapan bir şehir…
3-TÜLOMSAŞ gibi bir firmamız var. Bakım onarımları ve çok daha fazlasını burada yapabilirsiniz.
4-Anadolu Üniversitesi, Raylı Sistemler Test Merkezi’ni bitirmek üzere…
5-Yine Türkiye genelindeki vatmanlar Anadolu Üniversitesi’nden mezun oluyor.
Genel Başkan vekili Zdenak Majer, Eskişehir’de bir iz bırakmak istediklerini anlatıyor, daha sonra da “Becerikli iş gücünün farkındayız” diyor.
 
TCDD’YE SÜRPRİZ ZİYARET!

TCDD’YE SÜRPRİZ ZİYARET!


Büyükerşen, Ünlüce ve diğer bürokratlarla birlikte TCDD’nin standına sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdik. Amacımız TÜLOMSAŞ’ın Hibrit manevra lokomotifi hakkında detaylı bilgi almak…
TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’la da karşılaşıyoruz. Büyükerşen, Apaydın ve Avcı arasında koyu bir sohbet başlıyor. Tramvay konusunda Avcı’ya sitemlerini eden Büyükerşen, “Tramvay yapın getirin sizden alalım. Ama önce yapın Türkiye görsün” diyor. Avcı, lokomotifi nasıl bulduklarını sorunca, Büyükerşen “tebrik ediyor”
Daha sonra da Lokomotifin başında hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiriyoruz…
 
BU VİZYONU BİZE
HOCAMIZ AŞILADI


BU VİZYONU BİZE HOCAMIZ AŞILADI

Albaylar Makine, fuarda ilgi gören bir başka Eskişehirli firma…
Tramvaydan indikten sonra durak kapılarını yapan firma!  Daha önce İstanbullu bir firma bu işi almış ama yapamamış. Bunun üzerine Gürhan Albayrak, “biz yaparız hocam” deyince, “Yapın o zaman” yanıtını alınca harekete geçmişler ve oldukça başarılı olmuşlar. Yönetim Kurulu başkanı Gürhan Albayrak, ziyaretten oldukça memnun! “Bu vizyonu bize hocamız aşıladı” diyor. Daha sonra da yakın gelecekteki hedeflerini açıklıyor:
-Hocamızdan nasihatları aldık. 2020’de yapılacak olan fuarda Tramvay kapılarını sergileyeceğiz!
 
TRANMVAY NE ZAMAN GELECEK!

TRANMVAY NE ZAMAN GELECEK!


Fuarda dikkat çeken firmalardan biri de Savronik! Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Süer, Eskişehir ekibinin ziyaretinden oldukça memnun kaldı. Sinyalizasyon, iletişim, elektrifikasyon, hat güvenliği ve demiryolu bilgi sistemleri konusunda uzman bir şirket! Tramvay duraklarında hangi tramvayın ne zaman geleceğini belirten elektronik panolar kuruldu. İşte onları yapan firma!
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ!
Standını ziyaret ettiğimiz bir başka firma Atalar Makina! Eskişehir’deki yeni tramvay hatlarının alt yapı işini üstlenmiş! Kayseri ve Samsun’da alt yapı işlerini sürdürüyor. En önemli özelliği ise Türkiye’nin en büyük Raylı Sistemler malzemeleri üreticisi olması! Yönetim kurulu başkanı Cengiz Atalar, hedeflerinin Avrupa’nın sayılı firmaları arasında yer almak, olduğunu söylüyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ercan 26 Eylül 2018 22:06

Hey gidi hey. Göğsümüzü kabartan tülomsaş ama siz skoda diyorsunuz.

0 0 Cevap Yaz
ozkan 26 Eylül 2018 08:33

Büyükerşen fuarda gezi yapmış, tutup bunu haber yapmışsınız. TÜLOMSAŞ, yerli hibrit lokomotif üretmiş, dünyaya sergilemiş, dünyanın haberi olmuş Eskişehirliler işitmemiş bile. Yerel medya da; "Biz gasteciyiz, tarafsızız" diye gezsin dursun...

3 1 Cevap Yaz
memduh 25 Eylül 2018 15:42

Yapıcı bir eleştieri yap da, çalıp çırpma iğrenç liğine boğuğunuz koca memlekete emek katkısının nankörvlüğü yerine daha ötelerinini yapma şevkine bari saygı duyu mkillet için! Utanmaz yiyiciler!!

1 1 Cevap Yaz
biz .. 25 Eylül 2018 10:35

biz geçen beş yılda neler yaptık hep kavga hep kavga, Eskişehri için ise hiçbirşey. KOCAMAN hiçbirşey. şimdi ise reklamları izleyelim.

11 6 Cevap Yaz
beğenmeyenler..

yorumu beğenmeyenler son beş yılda B.Belediyesi neler yaptı, yazarlarsa buraya öğrenmiş oluruz.

4 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi