Büyükerşen Cumhurbaşkanı yapılmaz

Eski bakanlarımızdan İbrahim Yaşar Dedelek, ES TV ekranlarında yayınlanan Yazı İşleri programının konuğu oldu

15 Aralık 2021 09:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eski bakanlarımızdan İbrahim Yaşar Dedelek, ES TV ekranlarında yayınlanan Yazı İşleri programının konuğu oldu. Ayşegül Hümmet ve Ali Baş'ın sorularını yanıtlayan Dedelek, pek çok önemli açıklamalarda bulundu. Ancak elbette ki asıl gündem oluşturan açıklaması, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgiliydi. Yaşar Dedelek, Millet İttifakının ortak adayı olarak Yılmaz Büyükerşen'in gösterilmesi gerektiğini savundu ve Büyükerşen'in ciddi bir oy alarak seçileceğini iddia etti.

Öncelikle Millet İttifakının adayının kim olursa olsun ciddi bir oy alacağını tahmin ediyorum. İşte sırf bu yüzden Sayın Yılmaz Büyükerşen'in aday olarak gösterilmeyeceğini düşünüyorum. "Nasıl yani? Seçileceği için mi aday yapılmayacak?" dediğinizi duyar gibiyim. Biraz karışık olduğunu kabul ediyorum. İzninizle açıklayalım...

Biliyorsunuz daha önceki iki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Tayyip Erdoğan fazla da zorlanmadan ipi göğüslemeyi başarmıştı. Üstelik bu seçimlerin sonucu daha baştan, üç aşağı – beş yukarı belliydi. Yani muhalefet liderleri zaten seçim kazanamayacaklarını bildikleri için, kaybedecekleri bir seçime girmiyor, "Muharrem gel bakalım" diyerek içlerinden bir kişiyi aday gösteriyorlardı. Şimdi işler değişmiş durumda. Şimdi muhalefet liderleri, "Nasıl olsa bizim adaylımız kazacak" özgüveni içerisindeler ve bu yüzden, kendilerini ön plana çıkartmak niyetindeler. Yani bu koşullar altında başka Kemal Kılıçdaroğlu olarak CHP'nin ileri gelenlerinin aday bulmak gibi bir sorunları yok. Onlar mavcut adayları azaltmak derdindeler ki kendileri ön plana çıksınlar.

Elbette Yaşar Dedelek'e katılıyorum; Büyükerşen Cumhurbaşkanlığı makamına yakışır. Ve yine Dedelek'e katılıyorum; Büyükerşen aday olursa, seçimlerde ciddi bir oy alır. Ancak buradaki kilit kelime, "Aday olursa"dır.

Muhtemelen aday isimlerinin yer aldığı toplantıda CHP'liler kendi Genel Başkanları Kemal Kılıçdadroğlu'nun adını verecektir. İYİ Partililer ise ülkücü Mansur Yavaş'ın aday olmasında ısrar edecektir. DEVA – Gelecek ve Demokrat Parti'den oluşan merkez sağ cenah ise Ekrem İmamoğlu'na işaret edecektir. Ben önümüzdeki seçimlerde Sayın Büyükerşen'in adının adaylar arasında geçeceğini düşünmüyorum. Büyükerşen'in kazanamayacağını düşündüklerinden değil, bilakis seçimi kazanacağına kesin gözüyle baktıklarından...

 

Büyükşehirler planlamalı

Tarımsal sulamada kullanılan Çatören Barajı'nın su seviyesinin ciddi bir şekilde azaldığı görüldü. Şu anda sonbaharı bitirdik ve kışa girmeye hazırlanıyoruz. Normalde barajların dolu olması gerekir. Ancak iki senedir dünya genelinde yaşanan kuraklık, ülkemizi ve kentimizi de vurmuş durumda.

Bir yandan sonu gelmez politik kavgalarımıza bakıyorum da, İstanbul'un fethi sırasında meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans'ın ruhban sınıfı geliyor aklıma. Şu anda o kadar saçma konulardan dolayı birbirimize düşmüş durumdayız ki, asıl ve en büyük tehlikenin farkına varamıyoruz. Dünyanın iklimi değişiyor. Hem de bilimadamlarının tahminlerinden bile hızlı değişiyor. Çok büyük bir felaketin eşiğindeyiz.

Son olarak Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli kuraklık ve girdi maliyetlerinden dolayı önümüzdeki yılın daha zor geçeceğini vurguladı. Tabii girdi fiyatlarının yüksek olması, tarımda planlamanın yapılmaması gibi konulardan dolayı hükûmeti eleştirebiliriz. Aynı şekilde iktidarın ithalat yapmak gibi bir inadı var ki, artık söyleyecek bir şey bulamıyoruz. Ancak bütün bunların dışında yağış miktarının yetersiz olması farklı bir durum. Acilen Büyükşehir Belediyeleri öncülüğünde tarımda yerel planlamalara gidilmeli. Umarız birileri, "Bu büyükşehir belediyeleri CeHaPe'li" diye düşünmez. Çünkü her türlü politik kavganın dışında büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız.

 

Noel mevsimi başladı

Aralık ayının sonuna geldik. Bu demektir ki, "Müslüman Noel kutlamaz" mevsimine girmiş bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun. Tabii şimdi noelin ne olduğunu, yeni yılın ne olduğunu uzun uzun anlatacak değilim. Zaten 'Dini bütün Müslüman' taklidi yapan bu çevreler, neyin ne olduğunu domuz gibi biliyor. Ancak bu kişileri sevindirecek bir ortamdayız. Milletin neşelenmesine, bir – iki kadeh bir şeyler yuvarlamasına ve yaşama sevincine düşman olanların gözü aydın. Sonunda amaçlarına ulaştılar. İnsanlarda hiçbir şeyi kutlayacak durum bırakmadılar. Farkında mısınız; artık insanlar birbirine, "Büyük ikramiye çıkarsa ne yapacaksın?" diye bile soramıyor. Çünkü artık zaten çıkmayacağını bildiğimiz bir ikramiyenin bile çocuksu heyecanını yaşayamıyoruz. Tebrik ederiz; sonunda fitne ve fesatınızı gâlip kıldınız.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es esli 15 Aralık 2021 15:05

İnşallah olurda kurtuluruz

4 12 Cevap Yaz
Sese 15 Aralık 2021 11:35

Hoca inşallah aday olurda kurtuluruz refaha ulaşır Eskişehir

4 11 Cevap Yaz
Vatandaş 28 Ekim 2021 12:21

Bizim sokak çamur içinde kaldırım yok vefa anıt neyime lazım

9 23 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi