Büyükerşen: Hıyanet etmeyeceğiz!

Ne diyelim? Cumhuriyet kenti Eskişehir’e de, bu yakışırdı!

31 Ekim 2018 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhuriyetimizin 95’inci yıldönümü, yurt genelinde coşkuyla kutlandı. Bu noktada Eskişehir, yine farkını ortaya koydu. Resmi devlet törenlerinin yanı sıra; halkın, sivil toplum kuruluşlarının, belediyelerin ve siyasi partilerin gerçekleştirdiği önemli organizasyonlara şahit olduk.

*

Bana göre en önemli kutlama,“Cumhuriyet Yürüyüşü”ydü… Sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen yürüyüş, binlerce Eskişehirli yurttaşımız tarafından gerçekleştirildi.

*

Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, kulaklara küpe olması gereken bir konuşmasını aktarmak istiyorum. Şunları ifade etti Büyükerşen:

ARAP DÜNYASININ SİYASETİ

“Mehmetçiklerimiz cephelerde alabildiğince büyük yoğun bir savaşın içerisindeler. Arap dünyasının karanlık, kargaşayla dolu olan siyaseti içerisinde kaldık. Kendimizi orada bulduk. Şehitlerimiz, savaşta ölen şehitlerimiz, çatışmayla ölen şehitlerimizin yanı sıra donarak ölen şehitlerimiz de oldu. Bizim için acı değil mi bu? Çok büyük bir acı. Türkiye nereye gidiyor? Türkiye ne olacak diye sormalıyız?

KENDİ BENLİĞİMİZE KAVUŞALIM

Galiba son anayasa referandumunda farkına varmadan tarihi bir hata işledik. Cumhuriyeti bir tarafa bıraktık, cumhuriyeti unuttuk, cumhuriyetin temelini teşkil eden parlamenter rejimi unuttuk ve bir adamın dudakları arasına Türkiye’yi sıkışacak bir rejime oy verdik. Ama bu böyle gitmez. Mutlak surette tekrar parlamenter rejime döneceğiz, meclisli sisteme döneceğiz. Türkiye başka türlü varlığını sürdüremez. Eminim sizler her geçen gün demokratik parlamenter hukuk devletine olan ihtiyacınızı derinden, içinizden hissediyorsunuz. Yargının dünyaya örnek teşkil edecek bir hukuk sistemi içerisine yerleştirilebileceği, parlamentonun hesap sorabileceği, parlamentonun bizim verdiğimiz vergilerin nerelerde kullanılacağına karar vereceği bir meclis sistemine şiddetle ihtiyacımız var. Herhalde yine yakın tarihte olduğu gibi oylarımızla parlamenter rejime dönüşecek bir referandumu daha yaşayacağız. Bu sefer unutmayalım, bu sefer şaşırmayalım, bu sefer dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan bir idare tarzını bırakıp tekrar kendi benliğimize, tekrar laik sosyal hukuk devleti olan cumhuriyet yapımıza kavuşalım.

MUTLU GÜNLERİ KUTLAYACAĞIZ

Türkiye bizlere emanet edildi. Bu meydanda bulunan herkes gençti. Biz emanete hıyanet etmeyeceğiz, emanetin en iyi şekilde muhafazası için hepimiz el birliğiyle tekrar Ata’nın izine doğru yüzümüzü döndürüp onun izinde koşacağız. Bunun başka çaresi yok. Uluslararasında, Türkiye siyasetiyle, ekonomisiyle, hukuk düzeniyle, eğitimiyle diğer milletlerin önüne geçmek için yine büyük bir gayret göstereceğiz. Bugün bu yürüyüş bunun işaretidir. Ben şahsen hepinize güveniyorum ve günün birinde yine bu meydanda o mutlu günleri kutlayacağız.”

*

Büyükerşen’in yukarıda okuduğunuz konuşmasını iyi irdelememiz gerekiyor ve bir an önce parlamenter demokratik yönetim sistemine geri dönebilmek için, demokratik-hukuki tüm yolları deneyerek mücadeleyi arttırmamız gerekiyor.

*

Kutlamalar kapsamında başka neler yapıldı?

*

Büyükşehir Belediyesi tarafından fener alayı gerçekleştirildi, Porsuk’ta birbirinden özel gösteriler tertip edildi. Yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Porsuk Çayı üzerinde; Cumhuriyet Kupası Dragon Yarışları isimli etkinlik gerçekleştirildi. Yetmedi, Eskişehir’e kazandırılan Kent Meydanı’nda Funda Arar, konser verdi.

*

Odunpazarı Belediyesi, Gökmeydan Mahallesi’nde, Cumhuriyet Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Park içerisine Cumhuriyetimizin 95’inci yılı onuruna, Cumhuriyet Anıtı’nı açtı. Bunun yanı sıra Volkan Konak, konserde söylediği birbirinden özel kurtuluş şarkılarıyla, Eskişehirli yurttaşlarımızı coşturdu.

*

Tepebaşı Belediyesi tarafından “Cumhuriyet’e Koş” isimli etkinlik, yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, koşuya ilişkin açıklamasında Atatürk vurgusu yaparak şunları söyledi: “Bugün çok önemli bir gün. Mustafa Kemal Atatürk, spora çok önem veren, sporcuya değer veren bir liderdi. Sağlıklı nesillerin yetişmesi bizim için de büyük önem taşıyor.”

*

AK Parti teşkilatı da oldukça anlamlı bir etkinliğe imza attı. Cumhuriyetimizin 95’inci yılı sebebiyle Maide Bolel Huzurevi bahçesinde 54 metrekarelik dev Türk Bayrağı göndere çekildi. Etkinlikte konuşan AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, “Yeni aydınlık ufuklara, muasır medeniyetler seviyesine, hedefimize ulaşma yolunda durmadan çalışacağız” dedi.

*

Evet… Eskişehir’de Cumhuriyet Bayramı böyle kutlandı. Yukarıda aktardığım kutlamalar, en önde gelen kutlamalardı. Bunun dışında sütunlara aktaramadığım yığınla etkinlik söz konusu. Ne diyelim? Cumhuriyet kenti Eskişehir’e de, bu yakışırdı!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Alp 1 Kasım 2018 00:59

Ali bey ;Parlementer sistemi bir daha rüyanızda bile göremeyeceksiniz.Çokmu özlediniz milletvekili pazarlarının kurulduğu günleri ? Güneş motelleri unutmadık.Pamuk ipliğine bağlı hükümetleri ülkenin devasa problemleriyle ouğraşmak yerine can derdine düşen hükümetlerle çok uğraştık.Bakın şimdi 5 yıl ne olursa olsun hükümet değişikliği yok.Bu durum RAHATSIZLIK vermemeli.İSTİKRARRRRRRRRRRR...........

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi