Büyük planlar ve projeler

Murat Özgül yazdı

24 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Siyasal partilerde gelecek seçim hazırlıkları başladı sayılır. Seçim öncesi yapılacak delege seçimleri ve kurultaylar, bizlere hangi planlar ve projelerle, önerilerle yola çıkacaklarını kısmen de olsa gösterir. Elbette biz öyle sanıyoruz.
İktidar partisi AKP, genel başkanını seçti. Kürsüde geleceğimizi aydınlatacak ve bizlere ümit verecek ne tür açıklamalar yapıldı takdiri sizlere bırakıyorum. Önce bir 2023 yılı hedefi vardı, şimdi 2019 tarihi sık sık dile getiriliyor.
Çevre ülkelere, ABD’ye meydan okunuyor. Avrupa Birliğinde fasılların öngörüsüz ivedilikle açılması talep ediliyor da, demokratikleşme gündeme gelince yan çiziliyor. Olağanüstü hal uygulaması açıklanış sebeplerinin dışına çıkılarak, muhalefete gözdağı vermede kullanılıyor. FETÖ ile mücadelede gerçekçi hedeflerden bazen uzaklaşılıyor. Kuru ve yaş ayırımında hassas davranılması gereklidir. İktidarda kalma muhalefetin etkisizliğine ve çalışma eksikliğine dayanmamalıdır. Acil olarak ekonomide gereken düzeltmelerin yapılması ve acil önlemlerin alınması şarttır. Banka faizleri mevduatta % 15 leri bulunca esnaf ve sanayicinin kullandığı kredilerde faizler mutlaka artış gösterecektir. Dar gelirli, küçük esnaf, memur ve işçi süreç içinde geçim sıkıntısı yaşamaya başlayacaktır. Tarım ürünlerinde görülen suni fiyat artışlarına çare bulunmalı, sık sık benzine yapılan zamlardan vazgeçilmeli ve fiyat artışı yerine alınan vergi oranlarında düşme yapılmalıdır. Şu anda iktidarda bulunmanın ve referandumda alınan sonuçların rehaveti ile ne yaparsak yapalım destekleniyoruz anlayışı halkta yeni arayışlara yol açabilir.
Cumhuriyet Halk Partisi kongre sürecinde, neler yaşanacağı, Kılıçdaroğlu’nun güçlenerek çıkıp çıkmayacağı merak konusudur da, vatandaşa ne vaat edileceği, gerçekçi yaklaşımlar sergilenip sergilenmeyeceği de önem arz etmektedir. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkılarak, parti içi çekişmelerle malzeme olmadan, umut aşılanmalıdır. Geniş kesimleri kucaklanmalıdır. Gelecekte, iktidar olunduğunda yapılacakların anlatılması çok önemlidir. Kadınların destek hareketi, mahalle örgütlenmesinin başarılması, basit ve sade dille hedeflerin aktarılması alınacak oyları belirleyecektir. Bekleyip göreceğiz, gerek il ilçe delegelikleri ve seçimleri ile kurultayda yapılacaklar bir gösterge olacaktır.
Milliyetçi Hareket Parti’si şimdilik çok sessiz ve sakin kongre süreci yaşıyor. Parti içi muhalefetten doğan boşluk kapatılıyor. Referandum sürecindeki tavır terk edilmelidir. İktidar hedefi doğrultusundaki anlayış ve stratejilerinin anlatılmasına geçilmelidir. Bu güne kadar sergilenen koşulsuz destek anlayışı, yerini halk adına yapılacak taleplerin dile getirilmesine bırakmalıdır. Demokratik tepki ve tavırların engellenmesi süreci, ileride MHP’nin de görüşleri ile engellenmesine ve etkisizleştirilmesine yol açabilir.
Tüm siyasal partiler birbirlerini eleştirerek, halk nezdinde diğerlerini itibarsızlığa sürüklemek isteyerek, çalışmaktan vazgeçmelidir. Geleceğe nasıl baktıklarını, reformlarını, stratejilerini anlaşılır bir şekilde anlatsalar çok daha mutlu olacağız.
Çalışmaları ve projeleri ile bakalım hangi siyasi parti ya da oluşum gelecek için umut verecek. Halkın güvenini kazanacak. Türk halkı bazen sürprizleri sever. Nasılsa alternatifimiz yoktur anlayışına tokat gibi bir cevap gelirse hiç şaşırmam…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi