Büyük patronlar Kazım Kurt savaşı!

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında bir ara esnaf, sanayici ve tüccarın sorunları gündeme geldi. “Yassıada ve kumarhane” sözleri de tartışma konusu oldu.

10 Ocak 2021 13:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında bir ara esnaf, sanayici ve tüccarın sorunları gündeme geldi. “Yassıada ve kumarhane” sözleri de tartışma konusu oldu.
Odunpazarı Belediye Meclisi toplantısında konuşan Kazım Kurt, şu cümleyi kullandı:
-Ticaret Odaları, Esnaf odaları, Sanayi odaları üyesini dinlesin üyelerinin sorunlarına çare arasın biriktirdiği aidat paralarından esnafa destek olsun.
Bu arada Murat Özcan, şu soruyu soruyor:
Başkanım nerde o aidat paraları?
-Yemedilerse duruyor. Ben söyleyeyim size! Şimdi Yassıada’da kumarhane yapıyorsunuz. Efendim işte Bozcaada da otel yapıyorsunuz.
İtirazlar üzerine, Kurt şöyle dedi:
-Göreceğiz, yaz bir yere! Araştırın TOBB’ne verdiniz! 8 Ocak’ta Kazım Kurt, söylediydi dersiniz!
Bu konuşmalar ES TV ekranlarından canlı yayınlandı! Kazım Kurt, bu açıklamayı üzerine basa basa yaptıysa, “bir bildiği vardır”
Kurt’un bu açıklamasını AK Parti Meclis üyesi Murat Özcan kamuoyuna duyurunca TOBB’un Eskişehir’deki temsilcileri ardı ardına açıklama yaptı.
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş:
-Yassıada kumarhane değildir! Yapılan karalamaları kınıyoruz, dedi…
ETO Başkanı Metin Güler:
-Odalarımızın aidatlarıyla Yassıada’da kumarhane yaptırıldığı iddiası gerçek dışıdır. Odalarımızın siyaset malzemesi haline getirilmeye çalışılması son derece yanlıştır…
Borsa Başkanı ve Aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu üyesi olan Ömer Zeydan şu cümlelerle tepki gösterdi:
- TOBB adını bir kumarhane yatırımı ile birlikte anmak en hafif tabiriyle abesle iştigaldir. Bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşündüğümüz ve belki de siyaseten yapılmış olan bu ifade gerçekleri yansıtmaktan son derece uzaktır…
…/…
Daha önce Kazım Kurt tarafından “hükümeti eleştirmedikleri gerekçesiyle suçlanan” büyük patronlar, adeta son açıklamalarla rövanşı aldı.


Belediye Meclisi'ndeki o açıklamayı izlemek için tıklayın


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
NECİP'e 11 Ocak 2021 16:04

sürünüyon sürüöüyon kardeşimde farkında değilsin . Makyaj iyi geliyor sana . Belediyen kimseyle işbirliği yapmıyor . Bırakın hükümeti belediye başkanını gelmiş geçmiş tüm valilerin herhangi biriyle beraber gördünmü hiç ? Bunlarla bir koordinasyon bir ortak çalışma gerekmezmi hepsimi kötüydü bu adamlar . Hocaya sormadan belediyenin bürokratları kaldırım taşının yerini değiştiremiyor. Onun için başkalarının bir kaç ayda yaptığı işler şehrimizde yılları alıyor . Patinaj yapıyor şehir.

0 0 Cevap Yaz
Hakan narlı 11 Ocak 2021 00:39

Recep habuk kardeşim işin özetini yazmış , gerisi cart curt . Bu şehir bu kafayla daha çokkkkkkkkkkk sürünür yüzünkoyu . Adam iktidar buradan oy alamadığı için diyor . Beyler ak partinin eskişehirdeki oyu en az aldığında bile % 40 dır . Hocayı çekin alın sonucu görürsünüz . Oysa chp'nin en az 25-30 ilimizde oyu % 3-5 civarındadır . Kaldıki iktidarın eskişehire yaptıklarını saysam buraya sığmaz . Ne çabuk unuttunuz geçitlerde manevra yapan trenlerin sabrınızı taşırdığı günleri ?

4 4 Cevap Yaz
Necip

Kimsenin suründüğü yok kardeş, o sizin karın ağrınız. Akp nin oyu yüzde kırk olsa ne olmasa ne, bu akp nin Eskişehiri kazanamadığı gerçeğini değiştirmiyor. Söz verdiği çevre yollarinı oy alamadığı için yapmadığını sağır sultan bile biliyor. Daha bunun gibi yapmadığı şeyleri yazsak buraya sığmaz. Yılmaz hoca tek başina bir faktör değil, yerine aday olacak sağlam insanlar var. Akp nin adayları kimlerdi ? Şimdi hangisinin esamesi okunuyor ? Burhan sakallıdan başka çıkaracak adayı yok akp nin Eskişehirde. Yılmaz hocanında yaptığı hizmetler saysay bitmez, bir o kadar da engellendiği hizmetler var. Ne çabuk unuttunuz porsuk çayının leş gibi koktuğu günleri ?

2 0
Bulent 10 Ocak 2021 17:13

Kumarhane acmak yasal degil ki nasil ispatlarim diyorsun? Ha Tobb ve Ekrem birsen basta olmak uzere tum stk'lar akpnin oyuncagidir.

7 4 Cevap Yaz
Recep Habuk 10 Ocak 2021 16:04

Bu şehrin erklerinin böylesi eften püften şehrimizi direkt ilgilendirmeyen gelişmişliği veya geri kalmışlığı ile alakası olmayan meselelerle birbirleri ile uğraşarak enerjilerini boşa harcamalarının bedelini maalesef şehirde yaşayan vatandaşlar olarak bizler çekiyoruz.Çevremizdeki iller hatta ilçeler şovenizmi ön planda tutarak gerek Ankarada gerekse dışarda şehrin ali menfaatleri için bir arada olup aynı eksen etrafında olabiliyorlar.Sahipsiz Şehir Eskişehirde bu olmadığı içindir ki kırk yılda altıncı sıradan kırkıncı sıraya indik Maalesef.

2 7 Cevap Yaz
Sahipsiz ?

Kime göre neye göre sahipsiz olur bir şehir? Hakimiyet milletindir ilkesi ile zaten gerekli seçimler 4 yılda 5 yılda bir yapılıyor. Sahip aramak için bir sebep var mı? Şundan bahsediyorsanız eğer; evet belediyenin yatırım ve hizmetleri eksik ondan bende şikayetçiyim, ortada dört dörtlük bir çalışma yok tabi. Arada bir değişim şarttır. Veya şundan bahsediyorsanız; hükümetin yatırımları sehrimize çok çok az, oy alamadığı Eskişehir halkını cezalandırıyor. Evet ben dahil birçok hemşehrimizde böyle düşünüyor. Yoksa hepimizin zaten sandıklarda birer oy hakkımız var. Demokrasi çoğunluğun seçimine azınlığın tahammül rejimidir. Artısı olduğu kadar eksiside vardır..

3 3
Anadolu gazetesi 10 Ocak 2021 15:56

Kazım başkan haklı

5 6 Cevap Yaz
Osman Mert 10 Ocak 2021 15:23

TOBB üyelerinden aldığı paraları şu sıkıntılı günlerde üyelerine para desteği olarak verse daha doğru olur.Yassıadada otel ve benzeri yatırımlara para vermek nedir?.Ne alaka.Üyeler yassıadaya gidip orada bedava otelde mi kalacak.

3 5 Cevap Yaz
İsmet Çetin 10 Ocak 2021 15:20

Başkanın bir bildiği vardır.Herhalde Yassıadadaki otelin içinde kumarhane yapılıyor.Yerel başkanlarımız önce bir araştırsın,aynı gün tepki göstermek doğru değil.

4 6 Cevap Yaz
Gözlem 10 Ocak 2021 14:41

Odalar siyasete malzeme edilemez, siyaset malzemesi değildir diyenler ekrem birsen için ne diyorlar acaba ?

3 9 Cevap Yaz
Ruhat 10 Ocak 2021 14:38

Odalar siyasetin oyuncağı olmuş zaten, burnuna kadar siyasete batmış odalar. En başta tobb başkanı hisarcıklıoğlu. Tobb başkanı mı, yoksa akp meslek odaları başkanı mı belli deyil

7 7 Cevap Yaz
Arif 10 Ocak 2021 14:29

O zaman esnaftan aidat parası, üyelik parası, kalem parası, evrak parası diye aldıkları paralar nereye gitti açıklasınlar. Yoksa yarın bir başkasıda o paralarla hovardalık yapılıyor diyebilir. Anca kendilerinin temsil ettigi makama laf gelmesin yarışındalar. Merak etmesinler, hisarcıklıoğlunun hükümet yandaşı oldugunu herkes biliyor. Paralarin gittiği yer belli belli..

4 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi