Bütün zamlar mahkemelik!

AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında şehir gündemine ilişkin pek çok konuda görüş açıkladı.

14 Ocak 2020 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti il başkanı Zihni Çalışkan, düzenlediği basın toplantısında şehir gündemine ilişkin pek çok konuda görüş açıkladı.
Şebeke suyuna yapılan zamla ilgili söylediklerinin üzerinde bence tartışılması gerekiyor…
İl başkanı Çalışkan açıklamada şöyle konuşuyor:
-Su zammına ilişkin dava açtık. Yürütmeyi durdurma kararı alınabileceğini değerlendiriyoruz. Çünkü çok yüksek bir zam yapıldı. Yüzde 63'lük zam fahiştir.
…/…
Zamla ilgili yapılan eleştirilere katılmamak mümkün değil! Bir vatandaş olarak “zamsız bir hayat” en büyük isteğimiz ve beklentimiz!
Ancak, dava açma işini çözemedim…
Bu davayı solcu bir parti açsa anlarım…
Bu davayı komünist bir parti açsa anlarım…
Hatta sosyal demokrat bir belediye açsa yine anlarım…
Ama iktidar partisinin açmasını anlayamıyorum. AK Parti, tüzüğü itibariyle liberal bir parti!
Yargının, ekonomiye müdahalelerine pek tanık olmadık!
Şunun için yazıyorum. Bu davayı bir sivil toplum örgütü kısacası iktidarın “arka bahçesi açsa” kimsenin söyleyecek bir sözü olmaz! Tam aksine tebrik edilir! Ama iktidar partisi doğrudan kendisi dava açıyorsa işin rengi değişir! Ekonomiyi yöneten parti, “ekonomiye yargı müdahalesi” istemesi ne kadar gerçekçi!
Bir başka nokta daha var!
Mahkeme bu zammı iptal etti! Ya da zam oranını düşürdü. Bundan sonra ne olacak? Zamlı su satın alan vatandaşlar ne yapacak? Dahası bu karar emsal bir karar gösterilirse, en ufak bir zamda herkes yargıya başvurmayacak mı? Sonuçta emsal bir karar alınmış olacak!
Bütün zamlar mahkemelik olacak sizin anlayacağınız!
 

O BİR ESKİŞEHİRLİ

 
Filenin sultanlarının başarısında pay sahibi olan isimlerden biri de Meryem Boz…
DSİ Bentspor’da voleybola başladı…
Türkiye’nin en önemli sporcularından biri oldu.
Eskişehirli olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Sosyal medya hesaplarından Eskişehirle ilgili yaptığı paylaşımlarda şehrini ne kadar çok sevdiğini ortaya koydu. Eskişehir Onu o Eskişehir’i seviyor!
 

POLONYA MAÇINI TEKRAR İZLEYİN!

 
Filenin sultanları Olimpiyat elemelerinde final maçında Almanya’yı 3-0 net bir sonuçla mağlup ederek Tokyo olimpiyatlarına gitmeye hak kazandı…
Asıl maç ise yarı finalde Polonya ileydi...
Setlerde 2-1 mağlup durumdayken, Polonya defalarca maç sayısı kullandı. Mucize bloklar, mucize karşılamalar yaptık. O seti filenin sultanları 33-31 kazanarak maçı son sete taşıdı. Son sette de işi bitirdi ve finallere yükseldi!
Filenin sultanlarının Polonya ile yaptığı maçı izlemeyenler internetten tekrar izleyebilir. Kararlılık, azim ve cesaret…
Hepsi o maçtaydı!
 
 

MİMARLAR ARTIK DAHA DUYARLI!

 
Mimarlar Odası seçimleri çarşaf liste ile gidildi. Bu nedenle de seçim sonuçları gece ilerleyen saatlerde ancak açıklanabildi…
Bir örnek vermek gerekirse genel seçimlerde sonuçlar çok daha önce açıklanmış ve kazanan adaylar belli olmuştu!
Seçimlerde iki aday yarıştı.
Eski başkan Serdar Çavdar’ın karşısına Didar Duygu Altunbaş aday olarak çıktı…
Seçimler sonunda Altunbaş’ın listesinden 6 kişi yönetime girdi. Mevcut başkanın listesinden ise yönetime sadece kendisi girebildi…
Çavdar, seçimin hemen ardından yönetim kurulundan istifa edebileceğini ima etmiş.
Sonuçta eski başkan yeni yönetim kurulunda muhalefet gibi duracak!
Didar Duygu Altunbaş, ile birlikte sadece Mimarlar Odası’nda değil, Eskişehir için de yeni bir dönem başlamış olacak! Uzun süredir içine kapanmış olan Mimarlar Odası, şehrin sorunları karşısında daha duyarlı bir davranış sergileyecek!
 

GÜÇLÜ İNSANLAR!

• Hayır demeyi bilmeli
• Yalnızlıktan korkmamalı
• Gerektiğinde vazgeçebilmeli
• Ne olursa olsun pes etmemeli
• Olumsuz eleştirilere açık olmalı
• İstediğini çekinmeden ifade edebilmeli
• Kendi yaptığı hatalar ile yüzleşmeli

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü 14 01 2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Zafer 14 Ocak 2020 10:55

Doğal gaz zammına da dava açın bir zahmet, köprü zamları, elektrik zamlarına da yiyorsa tabi.

0 17 Cevap Yaz
DKC 14 Ocak 2020 10:18

Vatandaşa şirin gözükme çabaları bunlar. Neymiş, zamlara dava açacaklarmış. O zaman hergün pahalanan mal ve hizmetler içinde kendilerini dava açmaya davet ediyoruz. O zaman samimiyetlerini görürüz. Çarşıya bir çıkıyoruz, herkes satacağı malın fiyatını 7tl lik dolar kuruna sabitlemiş. Dolarla sattığı ürün olmasada, alışkanlık yapmış her zam yapan dolar dolar diye geziniyor. Önce bunlara çare bulsunlar, vatandaşı çok düşünüyorlar ya. Şehirler arası otobüs terminalindeki bilet fiyatlarınada bir el atıversinler. Otobüs biletleri muazzam pahalandı. Birde hergün yeni tip vergiler tanıtılıyor, onlar ne olacak?

2 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi