Bütün felaketleri unutun

Ülkemiz yıllardır ekonomik krizlerden, pandemilerden ve depremlerden kasıp kavruluyor. Bana kalırsa en büyük felaket, beceriksizler tarafından yönetilmek. Sırada yeni ve hepsinden büyük bir felaket var; o da kuraklık…

3 Mart 2023 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Ülkemiz yıllardır ekonomik krizlerden, pandemilerden ve depremlerden kasıp kavruluyor. Bana kalırsa en büyük felaket, beceriksizler tarafından yönetilmek. Sırada yeni ve hepsinden büyük bir felaket var; o da kuraklık…
Eğer ki önlem almazsak, 45 bin kişinin öldüğü depremden bile daha büyük bir afet olur. Son olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında “Çok şiddetli kuraklık” tehlikesi altında olan Eskişehir’in barajları geçen yıla göre 13,1 milyon metreküp su kaybettiği görüldü.
Yine Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Levent Özbunar, Porsuk Barajı’ndaki doluluk oranının yüzde 38 civarında olduğunu vurgulayarak önümüzdeki süreçte ciddi derecede su kıtlığı yaşanabileceğini söyledi.
Genç meslektaşımız Mücahit Toy’un Sakarya Gazetesi’nde yayınlanan haberine göre de kuraklık nedeniyle tarla farelerinin sayısında anormal bir artış olduğunu öğrendik.
Yıllarca ülkemizin deprem bölgesinde olduğunu, ancak hükûmetin tek bir önlem bile almadığını vurguladık. Sözlerimiz birilerinin bir kulağından girdi, öbüründen çıktı. Şimdi de kuraklık krizinden bahsediyoruz. Yine yetkililerimizin umurunda değil.
Allah milletimizin yardımcısı olsun. Çünkü yöneticilerimiz zevkusefa içinde – vur patlasın, çal oynasın – gününü gün ediyor. Özetle işimiz Allah’a kaldı…
 

Ulaştırma Bakanı istifa etti

Yunanistan’da meydana gelen tren kazasında 36 kişi ölünce, ülkenin Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmek zorunda kaldı. Bizde böyle bir kaza meydana gelip 36 kişi ölse, iktidar mensupları tenezzül edip kaza bölgesine bile gitmez. Bu ülkede 45 bin kişinin öldüğü depremden 15 gün sonra deprem bölgesine giden liderler var. Hoş gidiyorlar da ne yapıyorlar sanki? Evlatlarını diri diri toprağa gömen garibanları azarlamaktan başka bir işe yaramıyorlar ki…
Gelelim Yunanistan ekonomisine. Bir zamanlar ağır ekonomik krizlerle boğuşan Yunanistan, Türkiye’yi sağdan solladı. Şu anda Yunan ekonomisinin tozunu yutuyoruz. Ülkedeki ortalama maaş 9 bin 300 Avro. Yani bizim paramızla 187 bin lira ortalama maaşları var. Adamların bir senede kazandığını benim asgari ücretlim çeyrek asırda kazanamıyor. Enflasyonları ise temmuz ayında bir sene öncesine göre yüzde -1 olarak ölçüldü.
Şimdi iki ülkenin arasındaki farka bakın. Küçücük Yunanistan’ın bile bizi nasıl geçtiğine bakın. Sonra iki ülke arasındaki politikacılara bakın. Böylece millet olarak neden süründüğümüz ortaya çıkacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ömer 3 Mart 2023 15:23

Felaketlerde olay yerine bakanlar hemen gidiyor. Senin dediğin 23 sene önceydi

5 0 Cevap Yaz
Enes 3 Mart 2023 15:19

Yunanistan ekonomisi bitmiş gerçekleri görelim

5 0 Cevap Yaz
Vural 3 Mart 2023 12:18

Yunanistan daki maaş fıkrası çok komik.

7 4 Cevap Yaz
Adnan 3 Mart 2023 11:59

187.000 / 8,500 = 22 ay yapar çeyrek asır nasıl oluyor ?

7 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi