Burhan Sakallı’ya niye haber vermediniz?

Son zamanlarda Eskişehir’in gündem maddelerinden bir tanesi de Eskişehir-Alpu ile Seyitgazi-Afyon karayolu probleminin bir türlü çözülememesi.

16 Ocak 2019 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Son zamanlarda Eskişehir’in gündem maddelerinden bir tanesi de Eskişehir-Alpu ile Seyitgazi-Afyon karayolu probleminin bir türlü çözülememesi. Özellikle geçtiğimiz hafta Alpu yolunda meydana gelen kaza sonucu insanların yaşamlarını yitirmeleri, tepkileri bir hayli yükseltti. Bu noktada CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü, İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu ve MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak bir araya gelip, ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Ancak o açıklama sırasında, işin birinci derece sorumlusu olan AK Parti hükümetini temsilen bir Allah’ın kulu yoktu. Dahası, söz konusu soruna ilişkin açıklama yapan bir AK Partili dahi olmadı.
*
Dün, AK Parti tarafından düzenlenen basın toplantısında yukarıda bahsettiğim sorun gündeme geldi.
AK Partililer, bahara doğru problemin çözüleceğini ifade etseler de detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındılar. Dahası, bazılarının siyasi çıkar elde etmek amacıyla söz konusu sorunu gündeme getirdiğini ifade ederek saçmalayan AK Partililer de vardı. Kardeşim orada insanlar bedava ölüyor, duyarlı yurttaşlarımız da bu duruma isyan ederek ‘şu sorunu çözün’ diyor. Bunun neresi siyaset Allah aşkına? Kaldı ki AK Parti’nin en iddialı olduğu, övünerek anlattığı hizmetlerin belki de en önemlisi yol hizmetleri!
*
Her neyse…
*
Bir medya mensubunun AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı’ya ‘siz niye yol eylemine katılmadınız’ sorusu üzerine, Sakallı, dikkat çeken bir ifade kullandı. Dedi ki Sakallı: ‘Beni davet etmediler. Davet etselerdi bir şekilde fırsatını bulup katılırdım.’
*
Sakallı’nın bu ifadesi oldukça değerli ve önemli. Çünkü Sakallı şunu söylüyor aslında: ‘Sorun bizim aleyhimize bir sorun da olsa, hizmetin siyaseti olmaz. Hatalıysak, hatamızı kabul eder sorunu çözmeye çalışırız. Hükümetimiz aleyhinde gerçekleştirilen doğru eleştirilere ve protestolara da katılırız. Bu sorun olmaz.’
*
O halde şunu öneriyorum: Söz konusu protesto bir kez daha gerçekleştirilsin ve Burhan Sakallı da davet edilsin. Biz de Sakallı’yı duyarlılığından dolayı alkışlayalım.
 

Zihni Çalışkan’a ilişkin…


AK Parti’nin dün gerçekleştirdiği basın toplantısının aktörlerinden olan İl Başkanı Zihni Çalışkan’la ilgili şunları sıralamak istiyorum.
  • Sorulan sorular üzerine çok konuştu ancak, aslında hiçbir şey söylemedi.
  • Açıklamalarının hiçbiri tatmin edici değildi.
  • Fazlasıyla kaçak dövüştü.
  • Özellikle kömürlü termik santral sorusuna neredeyse hiç cevap vermedi, diğer isimlere cevap verdirtmedi, aynı soru tekrarlanınca gerildikçe gerildi, sinirlendikçe sinirlendi.
  • Burhan Sakallı, Volkan Doğan ve Hasan Tuç’un rollerini çaldı. Bu isimlere dönük sorulan soruları, çoğunlukla kendisi yanıtlamak istedi.
  • Öyle ki bir soruda Burhan Sakallı, ‘buna ben de yanıt vermek istiyorum’ demek zorunda kaldı.

HDP’ye ihtiyaçları var


Türkiye genelinde AK Parti ile MHP’nin ortak düzenlediği aday tanıtım toplantılarında, MHP lideri Devlet Bahçeli ile MHP’ye ilişkin hiçbir görsel ve müziğin kullanılmamasının nedeni üzerine biraz düşündüm. Aklıma şu geldi: AK Parti’nin, HDP’ye yakın seçmenlere bir hayli ihtiyacı var. Bu nedenle MHP’yi öne çıkarıp, HDP’ye yakın seçmeni tahrik etmek istemiyor olabilir.
 

Önce paylaştı sonra kaldırdı


AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan, kurumsal bir logo geliştirmiş ve paylaştığı her fotoğrafın sol alt köşesinde o logo yer alıyor. 
*
Biliyorsunuz… AK Parti MKYK üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Elazığ’daki aday tanıtım toplantısına görevlendirilmesi dolayısıyla, Eskişehir’deki aday tanıtım toplantısına katılamamıştı. Öyle bile olsa, Eskişehir Milletvekili olarak, Eskişehir’deki aday tanıtım toplantısını hayırlaması gerekirdi. Öyle de yaptı Karacan.
*
Kişisel Twitter hesabından Eskişehir’deki aday tanıtım toplantısına ilişkin bir fotoğraf paylaşan Karacan, şu notu iliştirdi: “Tevazu, samimiyet, gayret ile Eskişehirli hemşerilerimize hizmet etmek için göreve talip olan adaylarımızı tebrik ediyor, Eskişehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”
*
Tabi, Karacan’ın bu paylaşımında, dikkat çeken bir detay söz konusuydu. Karacan, Volkan Doğan’ın logosunun olduğu fotoğrafı paylaşmıştı hesabında. Durum böyle olunca dedim ki içimden: Her halde Doğan ve Karacan arasındaki buzlar erimiş.
*
Karacan, çok geçmeden Volkan Doğan logolu fotoğrafın yer aldığı paylaşımı kaldırdı. Bunun üzerine yine içimden dedim ki: İkilinin arasındaki buzlar erimemiş, daha da sertleşmiş. Herhalde Karacan, o logonun Volkan Doğan’ın logosu olduğunu bilmeyerek fotoğrafı paylaştı. Uyarılınca da, hemen kaldırdı.
 

Davetsiz misafir!


Geçtiğimiz Pazar günü Çeltik ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği (ÇELDER) tarafından Emek Mahallesinde bir gece düzenlendi.  O geceye, CHP’nin üst düzey isimleri davet edilmiş; zira gecenin düzenlenmesi noktasında CHP destek vermiş. 
*
Söz konusu geceye AK Partililer davet edilmemiş. Durum böyle olunca AK Partililer, dernek başkanını, Dernekler Masasına şikayet etmiş. Bunun üzerine dernek başkanı, Valiliğe giderek Dernekler Masasına durumu izah etmeye çalışmış. Ancak dernek başkanı baskıya dayanamayarak, AK Partili üst düzey isimlerin geceye katılma isteklerini kabul etmek zorunda kalmış.
*
Gece başladığında ve CHP’li üst düzey isimler salonda olduğu sırada, AK Partili üst düzey isimler de mekana gelmiş ve içeri girmek istemişler. AK Partililere ‘protokolde yer yok’ denmiş, ‘salon tıka basa dolu’ cevabı verilmiş. Bu cevap üzerine AK Partililer salona girmekte ısrar edince ‘biraz bekleyin’ denmiş. Çok geçmeden CHP’li üst düzey isimler salondan çıkmış, ardından AK Partililer salona alınmış.
*
Tüm bu olanlardan sonra şunları söylemek istiyorum:
  • Dernekler bir program düzenlediklerinde, iktidar partisi temsilcilerini çağırmak zorunda değiller.  
  • Bu nedenle Dernekler Masası, AK Partililer tarafından yapılan şikayeti dikkate almamalıydı.
  • AK Partililer, hem Dernekler Masasını hem de dernek yöneticilerini baskı altına almaya çalışmışlar.
  • Günün sonunda ise AK Partililer, söz konusu toplantıya, kendilerini zorla davet ettirmişler!

Sulama kanalı çöktü!

Dün, Akarbaşı Mahallesi Muhtarı Ali Selçuk Yüceland aradı ve Akarbaşı Mahallesi Ada Sokak üzerinden geçen sulama kanalının çöktüğünü söyledi. Yüceland, DSİ’yi ve Sulama Birliği’ni konuya ilişkin 
defalarca uyarmasına rağmen hiçbir önlemin alınmadığını da kaydetti. Ayrıca Yüceland, DSİ’nin kapısını her çaldığında, ‘bütçemiz yok bu kanala beton atamayız’ cevabını aldığını da belirtti.

?


Volkan Doğan’ın, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkanı olarak açıklanmasıyla birlikte, Emirdağlıların Suat Er’le ilgili ilan işi aklıma geldi. Bununla beraber şu sorular zihnimi kurcaladı:
  • CHP’liler; Emirdağlılar Vakfı, Emirdağlılar Platformu yöneticileri ve Suat Er’le bir görüşme yapmayı planlıyor mu?
  • Planlıyorlarsa ve eğer görüşme gerçekleşirse, bu görüşmenin amacı, ‘Emirdağlıların desteğini almak’ olabilir mi?
  • Emirdağlılardan destek sözü gelirse, geniş kapsamlı bir hemşeri gecesi gerçekleştirilip, CHP’liler davet edilir mi?
  • Gece gerçekleştirilir, CHP’liler davet edilirse, Vakıf-Platform yöneticileri ile Suat Er; Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’la poz verip, ‘CHP’li adayların arkasındayız’ mesajı iletebilir mi?  


Sağlıkta devrim!


Önceki gece bir okurumuz aradı. Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin acil servisine ilişkin önemli bir şikayeti vardı. Okurumuzun şikayetini aynen aktarıyorum:
“Yunus Emre Devlet Hastanesinin acil servisindeyim. İçerisi ana baba günü. İki buçuk saattir bekliyorum. Benden önce gelen yaşlılar ve çocuklar da var. Herkes perişan. İnsanlar isyan etme noktasına geldi. Sadece bir doktor çalışıyor ve o da bu yoğunlukta insanlıktan çıkmış, bitik bir halde, ruh gibi çalışıyor. Personelin hastalara muamelesi de kötü. Herkes birbirine bağırıp çağırıyor. Hatta 40 derece ateşi olan bir hasta sıra gelmediği için personel ve doktorla kavga etti, küfür yedi. Sonra özel bir hastaneye gitti. Bir ara hastalar ve personel arasında arbede bile yaşandı.”
*
Okurumuzun anlattıklarını okudunuz. Umuyorum Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü, son dönemde artan bu ve benzeri şikayetleri dikkate alır ve gereğini yapar.
*
Son söz: AK Parti ‘sağlıkta devrim yaptık’ derken, bunu kastediyordu herhalde!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 16 Ocak 2019 15:35

IYIKI VARSIN KILIÇDAROĞLU

2 4 Cevap Yaz
Esnaf 16 Ocak 2019 11:06

Iste bu adamlardan bu yuzden endise ediliyor.Hickimse bir grubu yada partiyi,davet etmek zorunda degil.Ama bunlar zorla herseye hakim olmak arzusundalar.Sosyal hayat ve ozgurluklere mudahele korkusundan dolayi,adeta kendilerinden biktiriyorlar,sogutuyorlar..Zorla guzellik olmuyor,kaybeden kendileri oluyor......

3 12 Cevap Yaz
İsmini vermek istemeyen okuyucu 16 Ocak 2019 10:47

Arif Bey, şaşırtıyorsunuz hükümete yönelik eleştirilerinizle. Umarım bu şekilde de devam edebilirsiniz, malum baskılar..

4 7 Cevap Yaz
Triaj 16 Ocak 2019 09:54

Merhaba Arif Bey, Yazınızın hastane acil servisi kısmında bir ekleme yapmak istedim. Acil olan da olmayan da acil servise başvurmakta. Triaj uygulaması sonucu 3 kısıma ayrılıyor hastalar. Acil olanlar (yani kırmızı seviye) doğrudan girerken aciliyeti orta seviye olanlar (sarı seviye) önce kırmızıyı beklemek durumunda. Yeşil alana dahil olanlar ise herhangi bir şekilde aciliyeti olmadan gelenler. Gerekirse saatlerce de bekletilebilirler. Zira yurtdışında aynı duruma düşmüş biri olarak (acil olmadan acile başvuru yapmıştım) 4 saate yakın bekletildim ve acil servisler orada kesinlikle taviz vermezler. Hele ki bir arbede terbiyesizliği olursa sizi kapı dışarı ederler. Vatandaşa bu bilgileri de paylaşabilir misiniz? Yani acil servisin sağlık ocağı olmadığı konusunu..

1 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi