Burhan Sakallı Trend Topic!

İnternet medyası, önemini ve değerini gün geçtikçe arttırıyor.

9 Ocak 2019 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

İnternet medyası, önemini ve değerini gün geçtikçe arttırıyor. Yakın gelecekte, klasik medyanın sonunu getireceğini net ifadelerle söylemek zorundayım.
*
İnternet medyasının dallarından biri de sosyal medya. Yurttaşlarımız, daha düne kadar, kendilerine dayatılan gazete, televizyon ve radyo gibi medya iletişim araçlarına muhtaçtı. Ya şimdi? Neredeyse her yurttaşımızın şahsi medya iletişim aracı var! Facebook, Twitter, İnstagram, YouTube gibi… Yurttaşlarımız bu hesaplardan; haber yapabiliyor, fotoğraf paylaşabiliyor, bir köşe yazarı gibi içerik üretip düşüncelerini yayabiliyor. Dolayısıyla artık her yurttaşımız bir gazeteci, her yurttaşımız bir algı yöneticisi!
*
İşte bu değişimin farkında olanlar, artık bir adım daha önde! Eskişehir özelinde, politikacılar temelinde değerlendirirsek… Kentimizde siyaset yapanlar içerisinde sosyal medya araçlarını oldukça başarılı yöneten dört isim söz konusu: Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt, Ahmet Ataç ve Volkan Doğan.
*
Yukarıda saydığım dört isme, bir kişi daha eklendi.
Kim o?
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı! Adaylığı açıklandığı günden itibaren sosyal medya kullanımına başlayan Sakallı, bu noktada azımsanamayacak bir ivme kaydetti. Geçtiğimiz günlerde bunun önemli bir örneğine şahit olduk. Sakallı, ‘gönüller yapmaya geliyoruz’ şeklinde bir içeriği #EskişehirBurhanSakallı hashtag’ı ile Twitter hesabından paylaştı. Bununla beraber birçok Twitter kullanıcı, söz konusu hashtag’ı kullanarak Burhan Sakallı ile ilgili içerik paylaştı. Öyle ki #EskişehirBurhanSakallı hashtag’ı, Türkiye’de Trend Topic (TT) oldu. Bu ne demek oluyor? Burhan Sakallı’nın Twitter’da en çok konuşulanlar listesine girmesi demek oluyor.
*
Tabi Sakallı, Twitter’de gündem olma başarısını yakalayınca, takipçilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmemiş. Şöyle ki:
Teşekkürler... Desteğiniz bizim için çok kıymetli. Gönüller yapmaya geliyoruz. #EskişehirBurhanSakallı
*
Partiler bazında, Türkiye genelinde sosyal medya kullanımını en aktif ve en başarılı şekilde yapan parti CHP, CHP yöneticileri ve CHP’ye gönül verenler. Eskişehir için de aynı şeyi söylemek mümkün. Ancak önce Volkan Doğan, şimdi ise Burhan Sakallı’nın sosyal medya kullanımını profesyonelleştirmesi, AK Partililerin de bu işi ciddiye almaya başladıklarını gösteriyor. Zira Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın sosyal medyanın önemine ilişkin partililerine yaptıkları açıklamaları biliyoruz.
*
Bu noktada Burhan Sakallı da sosyal medyanın önemini kavramış ve Genel Başkanlarının talimatına uymuş. İlerleyen günlerde Sakallı ve Sakallı bağlantılı hesaplarda ilgi çekici paylaşımların olacağını düşünüyorum.

Bıktık artık OEDAŞ, yıldık!

Biz, OEDAŞ içerikli aldığımız şikayetlerden bıktık ancak OEDAŞ bıkmadı! Yine habersizce elektrik kesintileri, yine bilgi alamayan vatandaşlar, yine OEDAŞ…
*
Son iki gündür o kadar çok şikayet aldım ki OEDAŞ ile ilgili, deyim yerindeyse yıldım! Şikayetlerin yoğunlaştığı yer Aşağısöğütönü Mahallesi.
*
Mahallelinin şikayetlerine göre, önceki gün saat 11.00’den 17.30’a kadar elektrikler kesilmiş. Dün ise saat 12.00’de elektrikler kesilmiş ve uzun süre boyunca gelmemiş. Kesintiler yapılmadan önce, vatandaşlara hiçbir bilgi verilmemiş. Dahası, kesintilerle ilgili OEDAŞ’ı arayan vatandaşlar, hiçbir bilgi alamıyorlarmış. Ayrıca OEDAŞ yetkilileri, elektrik kesintisinin kaç saat süreceği bilgisini de veremiyormuş.
*
Aşağısöğütönü Mahallesindeki kesintiler, yoğun olarak Keskin yolu üzerinde yol boyunca sağlı sollu uzanan müstakil evlerde gerçekleşiyormuş. TOKİ evlerinde pek fazla sorun yokmuş.
*
Vatandaşlar artık bu duruma isyan eder noktaya gelmiş. Serzenişleri şöyle: Elektrik kesintisi olacağını haber vermiyorlar. Bir anda elektrikleri kesiyorlar. Bu yüzden hiçbir önlem alamıyoruz. Saatlerce elektrikler gelmiyor. Kışın ortasındayız, çoluk çocuk donuyoruz. Bilgi almak için aradığımızda muhatap bulmakta zorlanıyoruz. Birini bulsak, hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz. Paramızla rezil oluyoruz.
*
OEDAŞ, bu sorumsuzluğu alışkanlık haline getirdi. Çoğu zaman Eskişehir’in merkez ve kırsal olmak üzere birçok yerinde ciddi elektrik sorunları meydana geliyor. İnsanlar mağduriyet yaşıyor. Ancak OEDAŞ ne yapıyor? ‘Amaaaan’ deyip geçiyor!

Ekrem Birsen’den ‘tık’ yok

Önce gazetemizin Yazı İşleri Müdürü Kaan Özcan sordu: 18 yıldır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı yapan Ekrem Birsen’in mesleği nedir? Esnafı temsil eden başkan acaba hangi meslek dalıyla uğraşmaktadır?
*
Bu soru üzerine, bir gün sonra, ben de şu yorumu yaptım: Ekrem Birsen bu soruya cevap verebilir mi? Tabii ki hayır.
*
Hemen ardından Sakarya gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam benim yorumuma katılmadığını söyleyerek şunları ifade etti: Esnaf oda başkanlarının başkanlığını yapan Ekrem Birsen, bu soruya cevap vermeli. Kamuoyu bunu bilmeli. ‘Arkadaşlar ben şu işi yapıyorum. Şu işten para kazanıyorum ve o şekilde geçiniyorum’ demeli. İnsanlar ‘bu başkan sırtını odaya yaslamış, başkanlığı geçim kaynağı yapmış’ diye düşünmemeli. Ve Ekrem Birsen bu açıklamayı en kısa sürede yapmalı.
*
Meslek büyüğüm Hakkı Sağlam’ın söz konusu yazısının üzerinden yaklaşık üç hafta geçti. Ancak Ekrem Birsen’den ‘nasıl para kazandığına ilişkin’ hala bir cevap gelmedi. Deyim yerindeyse ‘tık’ yok. Keşke Ekrem Birsen, Kaan Özcan’ın sorusuna cevap verebilseydi de, Hakkı Sağlam haklı çıksaydı. Maalesef ben haklı çıktım ve ilk kez, haklı çıktığım için üzülüyorum…

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi