Burhan Sakallı ile hızlandırılmış tur!

Burhan Sakallı ziyaretimize geldi. Sorduk, yanıtladı… 

28 Aralık 2018 08:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Burhan Sakallı ziyaretimize geldi. Sorduk, yanıtladı… 

İlçe belediye başkan adayları ne zaman belli olur? 
-5 Ocak tarihinde belli olur gibi bir eğilim var. Daha sonra da belediye meclis üyelerinin listesi belli olur.  

Sizin verdiğiniz bir liste var mı? 
-Liste vermedim. Ama Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım benim de düşüncelerim, kanaatlerim, önerilerim var. Sordular, ilettim kendilerine.  

Seçimin sonucuyla ilgili bir tahmininiz var mı? Skor alsak? 
-Seçim toto oynamayı pek şık bulmam. Girdiğimiz tüm seçim bölgelerinde başarılı olmak istiyoruz.  

Dijital seçim kampanyası? 
-Mutlaka çok önemli. Ama dokunduğunuzda, temas ettiğinizde, tokalaştığınızda, kucaklaştığınızda bunu çok  daha fazla hissediyorsunuz.  

Rakibiniz 20 yıldır hiç kaybetmeyen bir Yılmaz Büyükerşen! 
-Rakibimize bakmayız. Kendi hikayemizi Eskişehirlilere anlatmaya çalışıyoruz. Biz karşı tarafın adayının kim olduğuna bakmaksızın bir kampanyamız, stratejimiz var.  

Sizin avantajınız! 
-17 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin mensuplarıyız ve bu zamana kadar yapılmış birçok hizmetimiz var. Bundan sonrada bu hizmetlerin hem yerel yönetimler marifetiyle hem de merkezi hükümet marifetiyle artarak devam etmesi için çalışmamız lazım. 

Burhan Sakallı kimin adayı? 
-Burhan Sakallı AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Ama illa bir isim istiyorsanız Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı. 
 

BAŞKANIN HİKAYESİ!

Meslektaşlarımız Burhan Sakallı’ya soruyor: 
-Eskişehir’in en önemli sorunu nedir? 
Yanıt: 
-Trafik! 
Ardından da ekliyor: 
-Biz 5  yıl içerisinde Eskişehir’in trafik, ulaşım ve otopark sorununu çözeceğiz. 
…/…
Aklıma geride kalan seçim dönemleri geliyor. Hem Hasan Gönen, hem de Harun Karacan’ın seçim propagandalarında ilk sırayı trafik alıyordu… Sakallı’ya, ilk aday olduğunda söylediği Mevlana’ya ait sözleri hatırlatıyorum: 
-Dün dünde kaldı cancağızım‚ bugün yeni şeyler söylemek lazım! Ardından da “Yeni bir söz yok mu? Trafikten gidiyorsunuz hep!” diyorum. Sakallı, bunun bir tespit olduğunu, belirtiyor… Bildiğim şu… Kim şikayet ediyorsa başarılı olamıyor. Başarının anahtarı Sakallı’nın söylediği gibi “kendisini anlatmaktan” geçiyor… Ve rakibi kendisini 20 yıldır Eskişehirlilere anlatmış bir Büyükerşen değil sadece! Eskişehirlilerin hatta bütün Türkiye’nin hikayesini ezbere bildiği bir Büyükerşen!
 

DEMİREL ÖRNEĞİ!


Seçim sonuçlarıyla ilgili Burhan Sakallı’ya, tahminini sorduğumuzda Demirel’den bir örnek verdi: -Rahmetli Demirel’e sorarlardı “Sandıktan kim çıkacak?” diye o da espirili bir şekilde “sandığa kim girdiyse o çıkacak” derdi. Halkımızın iradesi tecelli edecek bizde o tecelli eden iradeye saygı duyacağız.
 

HASIM HISIM!


Burhan Sakallı, seçimlerden umutlu! “Kırmadan, dökmeden kendi işime bakacağım” diyor. -10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Eskişehirlilerin benimle ilgili bir kanaatinin oluştuğunu düşünüyorum.  Hep söylüyoruz bu şehirde hiç kimse hasmımız değil ama bu şehirdeki herkesle hısımız.  Herkesle bir dostluğumuz akrabalığımız, kardeşliğimiz, hemşeriliğimiz, paydaşlığımız var o nedenle kampanyayı kişiselleştirmeden sadece kendi öykümüzü anlatmak zorundayız.
 

KONU YAŞAM TARZI OLUNCA!


Burhan hocaya, yaşam tarzını soruyoruz… Önce “soruyu espri olarak kabul ettiğini” söylüyor… Daha sonra da hepimizin katılacağı, olması gereken şu cümleleri söylüyor: 
-Bu şehirdeki farklılıkları bir tehdit olarak değil aksine bir zenginlik olarak görüyoruz. Tek tipleştirmekten değil aksine farklılıkları artıralım çoğaltalım diye düşünüyoruz. Çünkü bu şehir farklılıklarını muhafaza ederek bir arada yaşama kültürünü geliştirdi. 
- Herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği herkesin özgürlüklerini sonuna kadar kullanabildiği, birlikte yaşamanın, bu bizim toplumumuzun da en önemli referanslarından birisi, birlikte barış içinde… 
- Özgürlüklerin daha artırıldığı, herkesin özgürlük alanlarının mümkün olduğu kadar genişletildiği, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, hiç kimsenin dışlanmadığı, kimsenin kendini bu gök kubbenin dışında hissetmediği bir hikaye bir rüya vaat ediyoruz. 
…/… 
Burhan hocanın söylediklerine katılmamak elde mi? Kendisini solda ve onun renklerinde tanımlayan herkes, bu sözleri zaten yıllardır söylüyor. Samimiyetle hepimiz şu soruyu soralım. AK Parti içinde, kadrolarda ne kadar kişi böyle düşünüyor… Daha şimdiden “belediyeler ele geçirildiğinde” kimlerin nerelere geleceği konuşuluyor. Sakallı, sözlerinde mutlaka samimidir. Peki, parti örgütünün, yönetime gelecek kişilerin ne kadarı bu sözlere katılmaktadır. Şu gerçeği kabul etmek gerekir. Yaşam tarzı söz konusu olunca “tedirgin” olan bir kesim var. Burhan hocanın sözleri bu tedirginliği gidermeye yeter mi?

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yasin 29 Aralık 2018 13:56

Birkaç dönem Belediye Başkanlığı yapan Burhan Sakallı ve hatta aynı dönemlerde TEPEBAŞI Belediyesi'de AKP deydi. Kendi belediye hizmet alanları içinde Trafik sorunu ve Otapark sorunu için hangi hizmetleri yaptı?Otoparklar için istimlaklar mı yapıldı? Yol genişletme çalışmaları mı yaptılar?Yaptılarsa neredeler? var da biz mi görmüyoruz? Anlayacağınız lafla peynir gemisi yürümüyor vesselam.

1 2 Cevap Yaz
Tuncay BOZ 29 Aralık 2018 10:30

Burhan Sakallı Odunpazarı belediye başkanı iken tanıştım.İyi bir insan ,hatırnaz,hürmetkar kişiliği var.Fakat belediye başkanlığı döneminde Büyükerşeni taklit edip durdu.Kendi düşüncesi ve projeleri hiç yok.Ayrıca o zaman ki ekibinde birkaç kişi var inanın selam verilmez.Bu şehri yönetmek maharet ister,bilgi ister,proje ister istedim geldim olmaz..Eskişehir Türkiyenin göz bebeği bunu başaranda sayın Prof.Dr.Yılmaz BÜYÜKERŞENDİR.

2 6 Cevap Yaz
tuncay 29 Aralık 2018 00:31

oy kullanmaya gittiğimde kafamdaki isme oy veririm.burhan bey ve diğer akp adayları şanslı onlar oy verin denilen oy verenlerinde niye niçin neden diye sorgulamaktaki adaylar.

2 3 Cevap Yaz
Eskişehirli 28 Aralık 2018 17:32

Ulaşım sorunu zaten trafik ve otopark sorununu da içerir. Ayrıca trafik sorunu , otopark sorunu demeye gerek yoktur.

0 2 Cevap Yaz
HAKAN 28 Aralık 2018 17:24

TRAFİK SORUNU TÜM ŞEHİRLERDE VAR.ESKİŞEHİRDE TRAFİK SORUNU OLABİLİR ANCAK ŞEHİRİÇİ GİDEBİLECEĞİNİZ EN UZAK NOKTAYA EN FAZLA 1 SAAT İÇİNDE GİDEBİLİRSİNİZ BİRDE İSTANBUL ANKARA YI DÜŞÜNÜN 2.5 SAATTE 1.5 KM YOL GİDEBİLDİĞİMİ BİLİRİM

3 3 Cevap Yaz
Esnaf 28 Aralık 2018 14:17

Neden bir başkasına değilde,akp nin adaylarına özgür yaşam tarzı,kişisel haklarla ilgili endişeli sorular soruluyor.Çünkü ne kadar takiyye yapsalarda inkar etselerde Güzide Eskişehirliler bunlara inanmıyorlar.Ve zaten kafadan kaybediyor bu adamlar..

7 9 Cevap Yaz
Bülent 28 Aralık 2018 11:22

Akepe gelirse siz görün ahlak bekçilerini, kapanan barları, gelemeyen tiyatroları, dikilen betonları...

9 13 Cevap Yaz
HAKKI 28 Aralık 2018 09:37

seçimi akp kazanırsa zaten şehir ankaradan yönetilecek.rant alanları açılacak.rantçılar beklemede yeni yeni insanlar zenginler çıkacak şehirde.daha sayayımmı.

12 17 Cevap Yaz
Orçun 28 Aralık 2018 08:47

şu ana kadar miilet nasıl chp ye değil büyükerşene güvendiyse aynı şeklide yaşam tarzı konusunda burhan beye güvenebilirsiniz , ama hiç boşuna sataşmayınız sayın Burhan Başkan ve ekibi çok sakin bir seçim süreci geçirecek. Burhan başkanın dediği gibi Rakibin kim olduğu değil kendilerini anlatacaklar.

17 9 Cevap Yaz
Kamil 28 Aralık 2018 08:41

ali bey ne yaparsanız yapın Burhan beyde kötü bir söz duyamıyacaksınız. eskişehirde trafik ve ulaşım sorunu inkar edilemez bir gerçektir. bunu söylemesi yanlış mı.

14 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi