Burçlarda tutulma etkisi

Dolunayda merhaba dedikten sonra hiç hız kesmeden 25 Ekimde 2 derece ile akrep burcunda gerçekleşecek olan güneş tutulmasını konuşacağız bugün.

14 Ekim 2022 12:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Genel bir yorumlama ile burçlar üzerine olan etkisinden bahsedeceğiz ancak bu noktada önemli bir husustan bahsetmek istiyorum. Yaptığımız her yorumlama genele hitap edecek, kişisel bir yorumlama içermeyeceği için her etkiyi aynı netlikte yaşamayacak olabilirsiniz. Gökyüzünün önemli konumlarından bahsederken de zaman zaman kimimiz o etkileri net bir şekilde alırken bazılarımız ise bu etkiyi global ya da çevresel süreçlere şahit olmanın etkisini alır sadece. Her bireyin haritası kendine özel ve biriciktir. Transit etkilerde oluşabilecek gezegen / açı gibi etkenler alacağımız etkiye daha kişisel şekil verecektir. Bu tutulmada özellikle Akrep ya da Boğa burcunda 1-2-3-4 derecelerde gezegen konumlanmanız yoksa bu etkileri almayacağınızı ya da daha rahat olacağınızı söylemek çok mümkün. Yine de haritanızda Akrep burcunun konumuna göre de kendi etkilerinizi kabaca değerlendirmeniz olası. Evet, önümüzdeki süreçte birkaç ay boyunca gökyüzü gündemimiz yoğun ve hareketli olacak. Ekim ayı ise bize Kasım ayından önce aslında bir miktar rahatlama şansı veriyor. Güneş tutulmaları söz konusu olduğunda aslında etkisini birkaç ay öncesi ufak ufak hissettiriyor ve önümüzdeki 5-6 aylık sürecin de nasıl ilerleyeceğini, gündemimizin ne olacağını belirliyor. Bu güneş tutulması Akrep burcunda gerçekleştiği için daha çok değişip dönüşeceğimiz, kredilerin, hırsların, kıskançlıkların, yeraltı konularının, ya hep ya hiç temalı düşüncelerin, kadın hastalıklarının, sırların, ve gizemli olayların konuşulacağı bir tutulma etkisini bize düşündürecek. Her birimizin haritasındaki etkisine göre tecrübe ediş şeklimiz değişecek aynı zamanda Venüs’ün de bir miktar devrede olmasını da göz önüne alırsak (ki Venüs Akrepte çok rahat bir konumda da denilemez) ilişkiler kadar ortaklıklar, gizli düşmanlıklar, eski ilişkilerin yeniden gündeme gelmesi gibi süreçlerden de bahsecebileceğimiz gibi estetik operasyonlar için de doğru bir zaman dilimi olabilir diyebiliriz. Gelelim tutulmanın burçlar üzerindeki etkisine;
KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR: Hızlı ve ani alabileceğiniz yeni kararların, fikirlerin içerisinde olabileceğiniz bir süreç başlıyor. Eşle ortak kazanılan para, miras konuları gibi finansal gündem söz konusu olabilir. Özellikle eş, sevgili ya da ortak ile ilgili yatırımsal süreçleriniz var ise bu konularda her zaman olduğundan daha hassas ve dikkatli olmanız gereken bir döneme giriyorsunuz. Yine bir süredir hayatınızın hangi alanında krizler söz konusu ise bu krizler ile ilgili çözümlerin belireceği bir dönem ancak çözümler yıkıcı etkide görünse dahi ardından sizin için daha sağlam bir süreci başlatacak ve aslında bir noktada değişim ve dönüşümün ayak seslerini alıyorsunuz diyebiliriz.
BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA: Daha çok ikili ilişkiler, evlilik gibi sosyal ortaklık gerektiren konularda net gündemler yaşıyor olacaksınız. Bu noktada problem içeren ilişkilerin net bir şekilde sonlanması ya da stabil ilerleyen ilişkilerin evliliğe dönüşmesi gibi ani ve net durumların yaşanması söz konusu diyebiliriz. Sosyal ilişkilerde bir eleme evresi olarak görünen bu süreçte arkadaş – iş çevresinde ilişki içinde olduğunuz kişilerin değişmesi ya da yeni insanların hayatınıza dahil olması olası. Bu tutulma etkisi ilişkilerinizde arınma, ilerleme, netleşme gibi süreçleri net bir şekilde hayatınıza sunacak.
İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER: İş hayatı ve iş hayatı üzerinden oluşabilecek tüm iletişimsel konularda maksimum seviyede dikkat edilmesi gereken bir tutulma etkisi gerçekleşiyor. İş ya da kariyere dayalı her türlü konunun titizlikle ele alınması ve karşınıza çıkacak fırsatların her şekilde değerlendirilmesi gerekiyor çünkü bu alanda hayatınızda net tablolar oluşacak. Bu etki ilişkilerinize de netlik olarak yansıyacak. Tutulma etkisi tüm düzeninizi yeniden kurgulamanız gereken bir kapı aralayacak size, bu fırsatı değerlendirmek için yapmanız gereken tek şey iletişim ile alakalı her konuda tedbirli olmak.
YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ: Eski yeni tüm ilişkilerin gündem karmaşası yaratacağı bir etki ile geliyor tutulma. Daha flörtöz olduğunuz bir dönem olacağı gibi aynı zamanda ilişkilerde yüzeysel kalacak kişiler ile de tanışmanın mümkün olacağı bir dönem olarakta ele alabiliriz. Bu süreçte sebepsiz şekilde yarım kalan ilişkiler yeniden gündeme gelecektir ve iyi bir değerlendirme ile aslında onarılabilir sağlam ilişkiler de doğurabilir. Daha fazla sosyal olmak istediğiniz, daha çok insan içine karışmak istediğiniz bir süreçte biraz daha dikkatli ilerlemekte fayda var. Aynı zamanda çocuklarla alakalı projelerden fayda görülebilir, çocuğu olanlar için onlardan gelen başarıların vereceği mutluluklar söz konusu olabilir.
ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN: Aile, ev konuları üzerinde değişimler yaratmanız gereken bir dönemde yer alıyorsunuz. Bu noktada sizi kısıtlayan, üzen, bırakmanız gereken ya da değiştirmeniz gereken her neyse o süreci desteklemelisiniz. Bir noktada bunun ebeveynler ile ilgili de bir süreç olmasından da bahsedebiliriz, küs olduğumuz aile büyükleri ile barışmak ya da tam tersine durumlar da söz konusu olacaktır. Kariyer, evlilik, sosyal yaşam dengesi ancak bu noktaları kuvvetlendirerek netlik kazanacak diyebiliriz.
BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK: Kariyer ilerleyişinizde iletişim ile alakalı alanlardan alacağınız teklifler söz konusu olabilir. İş süreçleri ile alakalı atılacak yeni imzalar, ortaklıklar ya da ek işler söz konusu olacak daha çok zihniniz ya da el becerileriniz üzerinden gerçekleşecek fırsatlar yakalayacaksınız. Bu süreç içerisinde ilişkileriniz daha çok yakın çevreniz üzerinden gerçekleşecek varsa kardeşler ya da yakın akrabalar ile alakalı gündemler yaşanacak. İkili ilişkilerde stabil süreç ilişkisi ya da evliliği olanlar için bir süre daha devam ediyor ancak mevcutta ilişkisi olmayanlar için de iş kaynaklı yeni ilişkiler ortaya çıkabilir.
TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ: Yeni mal, mülk edinimlerinden yapılacak sözleşmelerin, devirlerin ve kredilerin gündemde olacağı bir süreç. Atılacak imzalar ya da yapılacak sözleşmeler daha çok yatırımsal kaynaklı görünüyor ve aynı zamanda miras konuları da gündeme gelebilir. Tutulma etkisi ile daha çok maddi ve manevi konular arasında denge kurmaya çalışırken yer alıyorsunuz. Elinizdeki mevcut somut şeylerin değişimi gündemleri olurken ikili ilişkilerde daha çok bu konular üzerinden gerçekleşen iletişimler ve kararlar söz konusu.
AKREP ve YÜKSELEN AKREP: Tutulma Akrep burcunda gerçekleştiği için etkisini en derinden hissedenler sizler olacaksınız. Daha çok iş birliklerinin, evliliğin, keyif ve haz gibi konuların derinlemesine yaşanacağı bir dönem olmasından bahsedebiliriz. Tüm bu sürecin içinde her konunun derinine inecek ve kendinize aydınlanmalar yaşatacaksınız. İlişkilerin bir adım öne taşınması, iş konularında bir basamak üste çıkabilecek fırsatları yakalayacağımız ancak bu süreçlerden geçerken ya hep ya hiç mottosundan biraz da olsa uzak durmanız gereken bir tutulma süreci sizi bekliyor.
YAY ve YÜKSELEN YAY: Yay burçları bu süreçte biraz daha kendi kabuklarına çekilip, çevreyi ve bugüne kadar olan süreçlerini değerlendirme altına alacak ve biraz da ruhsal olarak dinlenecekler diyebiliriz. Bir nevi kısa bir izole olma hali ile bu süreçte daha çok kendi iç dünyalarına ya da bilgi birikimlerine yönelik yatırımlar yaparak eskisinden daha kuvvetli bir şekilde ortaya çıkacaklarından bahsedebiliriz. Bu içe kapanma evresi yakın çevrede yanlış anlaşılmalar oluştursa dahi sorunları çözmede elinizdeki tek anahtar olduğu için bitme enerjisine giren hiçbir şeye kaygı duymadan kendi iç sesinizi dinlemeye devam etmelisiniz.
OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK: Hedeflerinizin ortaya çıktığı ve hedeflere giden yollarda otoritelerden destek alacağınız bir yükseliş dönemi. Çalışma ya da eğitim hayatı kadar da kendinizi ve duygularınızı net bir şekilde ortaya koymaya başlayacağınız bir süreç, her ne kadar zor olsa da duygular epeyce açık bir şekilde hayatınızın ortasında yer alacak. Bu süreçte daha çok kalabalıklarla ya da çok fazla kişi ile irtibatta olduğunuz kariyer ya da bir eğitim süreci söz konusu ve her zaman olduğundan daha ön planda olacağınız bir dönem.
KOVA ve YÜKSELEN KOVA: İlişkiler, kariyer, ebeveynlerle alakalı noktalarda konumunuz değişimlere uğrayacağı ancak çevrenizden de çok fazla destek alarak ilerleyeceğiniz, farklı düşüncelerinizi, hayallerinizi uygulamaya geçirebileceğiniz net bir dönem. Tüm bunlar hayatınızda aşama aşama ilerleyişle sabitlenecek ve size iyi bir ivme verecek diyebiliriz. Bu aile büyüklerinden alınan destekle iş kurmak ya da onlardan destek almak gibi süreçler olabileceği gibi aile büyüklerine bakmak gibi bir dönemi de kapsayabilecek kadar geniş bir süreç. İlişkiler ve kariyer noktasında da aynı bu şekilde olduğu gibi uç ancak oldukça destekleyici ve faydalı etkiler olmasından bahsedebiliriz. Ani evlilik, ani iş değişimi gibi hızlı gelişen süreçleri yavaşlatmakta fayda var.
BALIK ve YÜKSELEN BALIK: Etkinliklerin, yolculukların, eğitimlerin ön planda ve içiçe olabileceği aktif bir dönem sizi bekliyor. Seyahatleriniz her zaman yaptığınız rotaların dışına çıkarak farklı ve yeni yerlere, yeni kültürlere doğru olabilir ve bununla birlikte yaşam şeklinizde, eğitim hayatınızda ya da kariyer sürecinizde her zamankinden farklı ilerlemenize ve kendinizi değiştirmenize sebep olabilir. Kutlamalar ya da törenlerle alakalı yoğun bir hareketlilik süreci olduğu için ilişkilerde de evlilik – nişan gibi bir üst aşamalar gerçekleşebilir zaten evli olan ya da hayatında biri olmayanlar için ise daha önce olmadığı kadar eğlenceli ve yeni bir süreç başlıyor olabilir, tabi bu durum hayatında biri olmayanlar için daha sosyal ve farklı zevkleri olan birileri ile tanışma ve flört evli olanlar içinse daha çok ortak zevklerin dışında yenilik katacak yolculuklar, aktiviteler gibi düşünülebilir. Tüm bunlarla birlikte hukuki süreçler de gündeminizde net bir şekilde yer alabilir, kendinizi beslediğiniz bu dönemde hakkınızı farklı şekillerde almak isteyebilir ve net olabilirsiniz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi